moderaterna_riksdag

Sju avlidna på fyra veckor

Sedan i mitten av februari har ytterligare sju personer avlidit med covid-19 i kommunen.

Socialstyrelsens siffror över avlidna med covid-19 visar att 86 kommuninvånare avlidit med viruset. Det är sju fler än märsta.nu:s senaste rapportering i mitten av februari. Av samtliga avlidna i länet står Sigtuna kommun för 2,3 procent vilket innebär plats 15 av 26 kommuner. Var tredje som avlidit i länet har gjort det i Stockholms kommun, 5,7 procent i Södertälje och 4,1 procent i Nacka.

Av de 86 avlidna i kommunen är det nästan 4 av 10 som avlidit på ett särskilt boende och nästan 2 av 3 har haft hemtjänst. I relativa tal är det 57 som bott i särskilt boende eller haft hemtjänst som avlidit.

Tallen har en av de största solcellsanläggningarna

Nyheter BRF Tallen i Valsta har installerat en av landets största solcellsanläggningar: - För oss var detta en självklar investering i vårt arbete mot att göra boendet hos oss klimatneutralt, säger Ibrahim Khalifa, ordförande i BRF Tallen.

defacto_helsida
julmarknad_helsida
2020_helsida
happyhomes_sommar2020
valsta-jul_helsida

Stora störningar i trafiken

Blåljus Det råder begränsad framkomlighet in mot Märsta efter en trafikolycka vid Arlandastad. Dessutom är det avspärrningar kring Arlandaområdet.

connys_helsida
dack-helsida

Inga pengar till upprustning av Märsta station

Politik Märsta station lämnas utanför i regeringens förslag till nationell plan: - Trafikverkets förslag till nationell plan är en mycket stor besvikelse för alla oss som länge kämpat för den helt nödvändiga upprustningen av Märsta station, säger Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande.

jul2021
centrum_helsida2020
mp_host_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

connys
nrh
dack-outsider
swedol_outsider
julmarknad_outsider
ridskola_2020_outsider
jul_outsider
sigtuna_vatten_outsider
mp-outsider
valsta_jul_outsider