center_pan21
Här fick bland annat vaccinpersonal vaccinera sig i början av året. Foto: Privat

Sju av tio inom hemtjänsten uppges vara vaccinerad

Sex kommuner i länet uppges fråga anställda inom hemtjänsten om de är vaccinerade mot covid-19, Sigtuna är dock inget av dessa.

SVT Stockholm rapporterar att sex kommuner frågat hemtjänstpersonal om de är vaccinerade mot covid-19. 20 av 26 kommuner ställer alltså inte frågan. Frågan i sig är fri att ställa och svaret är också frivilligt att ge av den anställde. I SVT:s undersökning har Sigtuna kommun svarat ”Nej” men att det är ett återkommande tema att uppmana personal att vaccinera sig.

Bland kommuner där frågan ställs finns Nacka, Salem, Norrtälje, Solna, Sollentuna och Tyresö. Det gäller även om utförarna inom hemtjänsten är privata.

valsta-jul_helsida
connys_helsida
happyhomes_sommar2020
centrum_helsida2020

Tallen har en av de största solcellsanläggningarna

Nyheter BRF Tallen i Valsta har installerat en av landets största solcellsanläggningar: - För oss var detta en självklar investering i vårt arbete mot att göra boendet hos oss klimatneutralt, säger Ibrahim Khalifa, ordförande i BRF Tallen.

jul2021
defacto_helsida
2020_helsida
julmarknad_helsida
mp_host_helsida

Stora störningar i trafiken

Blåljus Det råder begränsad framkomlighet in mot Märsta efter en trafikolycka vid Arlandastad. Dessutom är det avspärrningar kring Arlandaområdet.

Inga pengar till upprustning av Märsta station

Politik Märsta station lämnas utanför i regeringens förslag till nationell plan: - Trafikverkets förslag till nationell plan är en mycket stor besvikelse för alla oss som länge kämpat för den helt nödvändiga upprustningen av Märsta station, säger Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

mp-outsider
ridskola_2020_outsider
sigtuna_vatten_outsider
nrh
connys
jul_outsider
swedol_outsider
stationshusen_out
julmarknad_outsider
valsta_jul_outsider