moderaterna_panorama
Här fick bland annat vaccinpersonal vaccinera sig i början av året. Foto: Privat

Sju av tio inom hemtjänsten uppges vara vaccinerad

Sex kommuner i länet uppges fråga anställda inom hemtjänsten om de är vaccinerade mot covid-19, Sigtuna är dock inget av dessa.

SVT Stockholm rapporterar att sex kommuner frågat hemtjänstpersonal om de är vaccinerade mot covid-19. 20 av 26 kommuner ställer alltså inte frågan. Frågan i sig är fri att ställa och svaret är också frivilligt att ge av den anställde. I SVT:s undersökning har Sigtuna kommun svarat ”Nej” men att det är ett återkommande tema att uppmana personal att vaccinera sig.

Bland kommuner där frågan ställs finns Nacka, Salem, Norrtälje, Solna, Sollentuna och Tyresö. Det gäller även om utförarna inom hemtjänsten är privata.

defacto_helsida
centrum_sommar2022_helsida
midsommar

Vädjar om färre samtal till 112

Nyheter Midsommarhelgen är en av högtiderna som det är extra högt tryck på SOS Alarm: - i vill uppmana var och en att fira in sommaren varsamt och att ringa rätt när det behövs, äger Björn Skoglund, verksamhetsspecialist på SOS Alarm.

connys_helsida
marinan_helsida
2020_helsida
EXTRA

Smällar från flygplan över Vidbo

Notiser Ett British Airways-plan som lyfte från Arlanda tvingades vända tillbaka efter ett tekniskt fel: - Det hördes flera smällar, uppger flera boende ute i Vidbo.

ewas_helsida
mp_helsida_april

Pristak införs i SL-trafiken

Nyheter Region Stockholms Trafiknämn har klubbat igenom ett pristak i SL-trafiken: - Bort med onödiga debiteringar och in med resenärerna. Det är målet när vi inför capping. Först ut är enkelbiljetter med målet att också öppna upp för månadskorten, säger Kristoffer Tamsons (M), ordförande för trafiknämnden.

liber_helsida

Gemensam skogsstrategi i länet

Nyheter Länsstyrelsen har antagit en gemensam strategi för skogar i länet: - Vi behöver göra skogen och dess betydelse och möjligheter mer känd. Det övergripande målet är att ha en livskraftig och varierad skogsnäring i länet, med hållbarhet och tillväxt i fokus, säger landshövding Sven-Erik Österberg.

Kommunledningen välkomnar Arlandautredningen

Politik På fredagen presenterade regeringen resultatet av Arlandautredningen: - Det är oerhört tillfredsställande att utredningen nu föreslår att en Arlandaförhandlare utses. Det är något jag och Sigtuna kommun de senaste fyra åren lagt mycket tid på att få till stånd, säger Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande i Sigtuna.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

connys
moderat_outsider
ridskola_2020_outsider
nrh
ewas_outsider
centrum_sommar_outsider2022
marina_outsider
swedol_outsider
mp_outsider2022
sigtuna_vatten_outsider