moderater_pan_sommar
Foto: Region Örebro län

Sju av tio har nu fått första dosen

Sju av tio kommuninvånare har nu fått första dosen av vaccin mot covid-9 och mer än varannan har fått båda.

centrum_artikel

Till och med vecka 32 hade nästan 26 300 kommuninvånare fått minst en dos av covid-19-vaccinet, det innebär att 70 procent av den vuxna befolkningen fått en dos enligt siffror från FHM som Newsworthy har sammanställt. Dock är andelen lägre än i de flesta anda kommuner. Förra veckan var det cirka 100 000 doser som skickades ut i länsbornas armar.

Av de yngre mellan 18-29 år har hälften fått en dos men bara 8,7 procent har fått två doser. I ålderskategorin 70-plussare har 93 procent fått minst en dos. Äldre anses löpa högre risk att drabbas av svår covid eller avlida med covid. Därför öppnades vaccineringen upp för de äldsta först.

I nuvarande tempo baserat på antalet doser de senaste två veckorna kommer drygt 8 av tio stockholmare ha fått minst en dos till i mitten av september.

Sigtuna Södertälje och Botkyrka är just nu de kommuner som vaccinerat lägst andel av sina invånare. Dock har dessa kommuner en ung befolkning. Vaxholm har vaccinerat största andelen, 87 procent. Botkyrka ligger sist med bara 62 procent. Grannkommunen Väsby ligger på 74 procent.

2020_helsida
vaccin
helsida_var2021
bostad_helsida
centrum_helsida2020
defacto_helsida
happyhomes_sommar2020
mp_host_helsida
connys_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

mp-outsider
centrum_sommar_out
connys
vaccin-outsider
nrh
sigtuna_vatten_outsider
swedol_outsider
ridskola_2020_outsider
bostad_outsider