moderater_pan_sommar
Patric SjöbergFoto: Pressbild

Sjöberg ny ordförande för XPO

Patric Sjöberg blir ny VD för Scandinavian XPO efter Leif West som lämnade 28:e maj.

panorama_centrum

Arlandastad Group AB rekryterar från Patric Sjöberg som tidigare varit VD för Stockholmsmässan. Han tar över som styrelse ordförande i Scandinavian XPO.
– Scandinavian XPO är en fantastisk ny mötesanläggning med stor potential. En unik arena som kombinerar effektiva hallar med mysiga lounge- och konferensytor på ett optimalt sätt. Till skillnad mot exempelvis Stockholmsmässan där de skapar många egna mäss- och mötesformat är Scandinavian XPO formad som en neutral arena med stor flexibilitet för att kunna välkomna alla aktörer samt andra stora mässbolag att förlägga sina egna mötes-, evenemangs-, och mässformat hos oss. Det innebär en liten och snabbrörlig organisation som ser till att hålla koll på kundernas behov på ett agilt sätt, berättar Patric Sjöberg, ny ordförande i Scandinavian XPO AB.

Sjöberg har tjugo års erfarenhet som VD inom besöksnäringen och detaljhandel både nationellt och internationellt. Han var närmast koncernchef på Stromma Group sedan juni 2019. Innan dess var han på Stockholmsmässan i elva år. Nu kommer han arbeta tätt ihop med VD:n Anna Bauer för att utveckla XPO efter coronapandemin.
– Vi är glada över att Patric, likt oss, ser det höga värdet i Scandinavian XPO som en internationell mötes- och evenemangsarena samtidigt som Maria Rankka, tidigare vice ordförande på Stockholmsmässan, tagit plats i styrelsen i Scandinavian XPO:s ägarbolag Arlandastad Group. Med deras spetskompetens inom branschen kommer Explore Arlandastad med Scandinavian XPO i täten ta position som Sveriges och Nordens mest självklara mötesplats, säger Leif West, avgående ordförande Scandinavian XPO.

SAS säkrar likvida medel

Näringsliv SAS säkrar 700 miljoner dollar från riskkapitalfonder som förvaltas av Apollo Global Management: - Vi är glada att ha säkrat detta finansieringsåtagande från investmentfirman Apollo Global Management efter en omfattande och konkurrensutsatt process, säger styrelseordförande Carsten Dilling.

kso_helsida
connys_helsida
defacto_helsida

Sigtunabo startar Co-working-center

Näringsliv Daniel Mancilla från Sigtuna startar ett co-working-center i Arlandastad i september: - - Vi vill göra människovänliga kontor. Det betyder att vi inreder och sätter belysning utifrån de behov som människor har under en hel dag och ett helt år säger Daniel Mancilla, VD på Arlandabaserade Maleon.

centrum_sommar2022_helsida
social_helsida
pantamera_avc_helsida
mp_helsida_april

Tre av fyra resenärer är tillbaka

Näringsliv Arlanda hade drygt 1,9 miljoner resenärer i juni vilket innebär att fyra av fem resenärer är tillbaka: - Vi har nu ett stabilare läge på Arlanda och en förbättrad kösituation till säkerhetskontrollen, säger Jonas Abrahamsson, Swedavias vd och koncernchef.

helsida_sfs
mote_helsida

Norwegian ökar kraftigt i juni

Näringsliv Norwegian rapporterar en ökning i antalet resenärer till nästan 2 miljoner: - Jag är mycket glad över att vi genomfört nästan 100 procent av de cirka 400-450 dagliga flygningarna vi hade planerat i juni, säger Geir Karlsen, vd för Norwegian.

klart: Det blir strejk

Näringsliv SAS-piloterna och SAS har inte kommit överens och det blir därmed en strejk: - Vi beklagar djupt att våra kunder påverkas av denna strejk, den leder till förseningar och inställda flyg, säger Anko van der Werff, President & CEO på SAS.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

sfs_out
pantamera_out
mp_outsider2022
mote_outsider
connys
swedol_outsider
ridskola_2020_outsider
centrum_sommar_outsider2022
outsider_social
moderat_outsider
kso-duell_out
nrh