center_pan21
Patric SjöbergFoto: Pressbild

Sjöberg ny ordförande för XPO

Patric Sjöberg blir ny VD för Scandinavian XPO efter Leif West som lämnade 28:e maj.

Arlandastad Group AB rekryterar från Patric Sjöberg som tidigare varit VD för Stockholmsmässan. Han tar över som styrelse ordförande i Scandinavian XPO.
– Scandinavian XPO är en fantastisk ny mötesanläggning med stor potential. En unik arena som kombinerar effektiva hallar med mysiga lounge- och konferensytor på ett optimalt sätt. Till skillnad mot exempelvis Stockholmsmässan där de skapar många egna mäss- och mötesformat är Scandinavian XPO formad som en neutral arena med stor flexibilitet för att kunna välkomna alla aktörer samt andra stora mässbolag att förlägga sina egna mötes-, evenemangs-, och mässformat hos oss. Det innebär en liten och snabbrörlig organisation som ser till att hålla koll på kundernas behov på ett agilt sätt, berättar Patric Sjöberg, ny ordförande i Scandinavian XPO AB.

Sjöberg har tjugo års erfarenhet som VD inom besöksnäringen och detaljhandel både nationellt och internationellt. Han var närmast koncernchef på Stromma Group sedan juni 2019. Innan dess var han på Stockholmsmässan i elva år. Nu kommer han arbeta tätt ihop med VD:n Anna Bauer för att utveckla XPO efter coronapandemin.
– Vi är glada över att Patric, likt oss, ser det höga värdet i Scandinavian XPO som en internationell mötes- och evenemangsarena samtidigt som Maria Rankka, tidigare vice ordförande på Stockholmsmässan, tagit plats i styrelsen i Scandinavian XPO:s ägarbolag Arlandastad Group. Med deras spetskompetens inom branschen kommer Explore Arlandastad med Scandinavian XPO i täten ta position som Sveriges och Nordens mest självklara mötesplats, säger Leif West, avgående ordförande Scandinavian XPO.

helsida_var2021
connys_helsida
centrum_helsida2020
andersojag
defacto_helsida
2020_helsida
mp_host_helsida
bostad_helsida
eldsjal-helsida
happyhomes_sommar2020

Arlandastad Group noteras på Nasdaq

Näringsliv Arlandastad Group ska noteras på Nasdaqbörsen: - Arlandastad Group har genom åren byggt upp en fantastisk kompetens och kunskap kring att utveckla och förädla markområden till arbets-, mötes- och eventplatser. Denna kunskap kan vi nu, via en notering och tillgång till en större kapitalmarknad, nyttja för att bredda verksamheten till nya geografier, nya områden och nya projekt genom att förädla fastigheter och utveckla markområden som skapar värde för såväl våra aktieägare som för samhället i stort, säger Peter Wågström, styrelseordförande för Arlandastad Group.

coronapandemin

Över 50 destinationer i höstens program från Arlanda

Näringsliv När SAS på måndagen presenterade sitt trafikprogram för hösten stod det klart att det blir utöka trafik från Arlanda.

Ny styrelseledamot i Arlandastad Group

Näringsliv Arlandastad Group har i samband med en extra bolagsstämma valt in Lars Thagesson i styrelsen: Jag är mycket glad över att Lars Thagesson förstärker styrelsen med gedigen kompetens och erfarenhet inom fastighetsbranschen, och inte minst transaktionsområdet. Sammantaget har vi nu ytterst kvalificerad branschkompetens i bolaget vilket stärker vårt erbjudande inom fastighetsutvecklingsaffären, säger Peter Wågström, ordförande i Arlandastad Group.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

mp-outsider
andersojag_outsider
ridskola_2020_outsider
swedol_outsider
sigtuna_vatten_outsider
centrum_sommar_out
bostad_outsider
nrh
connys
eldsjal-outsider