defacto_pan2020
Foto: Magnus Granhagen

Sjätte raka för Skånela

Skånela tog på tisdagskvällen en ny seger, därmed sjätte raka i Allsvenskan.

centrum_artikel

Vinslöv besegrades med klara 31-22 efter 14-8 i halvtid på bortaplan. Starten var pigg och Skånela kopplade grepp som man inte släppte sen, i försvaret var Isak Nielsen och Erik Östling resoluta, tillsammans bäddade de för flera omställningslägen. Framåt var Robert Ladan effektiv med sju mål. Försvaret var en bidragande orsak matchen igenom. Därmed går Skånela på julledighet med sex raka segrar i bagaget och en femteplats i tabellen. Noterbart är också att talangen Emilio Lahdo gjorde sitt debut mål i allsvenskan. Lahdo skrev på kontrakt inför säsongen och skulle matchas främst i HIF SIF.

Målen
Ladan 7, Blomqvist 5, Pewik 4, Lindberg 3, Nielsen 3, Östling 3, Frank 2, Rahali 2, Lennernäs 1, Lahdo 1

Skånela värvar från Ligan

Handboll Skånela har gjort klart med meriteade Rickard Åkerman som bland annat spelat i Bundesliga 2 och närmast kommer från Handbollsligalaget GUIF Eskilstuna.

sigtunastad_helsida
vardcentral_helsida
hockeyettan

Wings säkrade kontraktet

Ishockey Wings är kvar i Hockeyettan även kommande säsong, det står klart sedan man besegrat Sollentuna under onsdagskvällen.

Sigtuna IF Rugby Vikings växer och får rugbyplan

Sport Sigtuna IF Rugby Vikings märker av ett växande antal medlemmar och man kommer att få en egen rygbyplan i år: - Kom gärna och provträna eller kom på vår prova-på-dag 24 april kl 10:00 på Prästängarna i Sigtuna, säger tränare John Bennet.

happyhomes_sommar2020
connys_helsida
damallsvenskan

Skånela avslutade med seger

Handboll Damallsvenskan avslutades på söndagen för Skånela mot GT Söder: - Skönt att avsluta med seger och det är sista matchen med gänget för några av tjejerna, sa tränare Fredrik "Chippen" Söderberg Wernheim.

ridskola2020_helsida
dackskiftarna_helsida
centrum_helsida2020
2020_helsida
defacto_helsida
speedy_vinter_helsida

Majoritet manliga ledare inom idrotten

Sport Två av tre ledare inom ungdomsidrotten i kommunen är män: - Vi är inte nöjda med den statistiken på något sätt. Vi vill ha 40 procent och för det krävs ytterligare arbete, säger distriktsidrottschef Dag Söderberg till Upsala Nya Tidning.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

connys
sigtuna_vatten_outsider
dackskiftarna_outsider
sigtunastad_outsider
ridskola_2020_outsider
speedy_vinter2020_outsider
nrh
vardcentral_outsider