moderater-bokslut
Uppsalapendelns tidtabell förändras 10:e decemberFoto: Arkivbild

SJ ändrar tidtabellen – Färre avgångar stannar i Märsta

Färre tåg kommer i högtrafik att stanna i Märsta när Uppsalapendeln kör skipstop: - Vi vill öka antalet snabba förbindelser mellan Uppsala och Stockholm, då det finns en mycket stark efterfrågan från våra resenärer för just detta, säger Carl-Johan Linde, Presskommunikatör på SJ, till märsta.nu

centrum_artikel

SJ vill öka antalet snabba förbindelser mellan Uppsala-Stockholm, ett tåg i timmen i rusningstrafik kommer därför att köra direkt mellan städerna utan stopp i varken Knivsta eller Märsta. Enligt SJ kompenserar man dock de uteblivna avgångarna med att det totala antalet tåg på Uppsalapendeln. Dagens 29 avgångar mellan Uppslaa-Stockholm blir 35 stycken och vice versa blir det 37 stycken.
– Därtill har vi även tätare förbindelser under morgonen samt motsvarande för eftermiddagarna, meddelar SJ:s kommunikatör Carl-Johan Linde.

Rent konkret innebär ändringarna en försämring för resenärer till och från Märsta. Det går två tåg i timmen mellan kl. 6-8 men sen är det slut på det och tågen går endast en gång i timmen. Även i högtrafik mellan 14-18 är det en avgång i timmen som stannar i Märsta.
– Katastrofalt för alla Uppsalapendlare från Märsta och Sigtuna kommun, skriver en upprörd resenär i mail till redaktionen.

10 december träder den nya tidtabellen i kraft.

kcbygg_helsida
connys_helsida

Studentfirandet i Märsta

Nyheter Studentfirandet som begränsats på Arlandagymnasiet pågår under dagen: - Studenterna sköter sig bra, säger en polis på plats till märsta.nu

studenten2020_helsida
speedy_helsida
studeravidare_helsida
sommarlov_helsida
defacto_helsida
speedy_outsider
swedol_outsider
studenten2020_outsider
ridskola_2020_outsider
nrh
sommarlov_outsider
kcbygg_outsider
sigtuna_vatten_outsider
studeravidare_outsider