moderaterna_panorama
Foto: Magnus Granhagen

Sista matchen för Skånela – Sen väntar kvalet

En match återstår för Skånela IF som därefter kvalar mot antingen Redbergslid eller Önnered: - Det vore häftigt om Redbergslid med Palicka kommer hit, men även Önnered är tuffa, säger tränare Jimmy Karlsson.

Bara en match återstår för Skånela som säkrat kval till Handpollsligan. Matchen mot Varberg blir inte betydelselös på så sätt att Skånela vid seger samtidigt som Kungälv förlorar blir trea, förlust skulle innebära fjärdeplats och en biljett till Redbergslid. Annars är det Önnered som gäller. Oavsett vilket är det två tuffa motståndare.
– Vi kan välja att torska om vi vill, men kommer åka ner och inte offra något. Allt vi gör handlar om att vara så bra form som möjligt till kvalet. Vi har ingen bred trupp och vill åka därifrån friska och krya, säger tränare Jimmy Karlsson.

Första matchen spelas på tisdag, det är bäst av fem som gäller. Vinnaren går direkt upp. Jimmy Karlsson medger att tankarna inte är så mycket kring Varberg. Några kommer få mer speltid än andra, man kommer inte att riskera något, medger Karlsson. Skånela har i vilket fall förverkligat ett av sina mål resultatmässigt vilket var att nå kval. Allsvenskan har varit tuffare än någonsin.
– Vi har åkt på för många plumpar mot bottenlag, sex kryss, tappat där, vi har slagit topplag och varit bra mot bra motstånd.

I ett kval är det Skånela som är underdog.
– Vi har inget att vara nervösa över, vi ska in och njuta och ha roligt. Det är Redbergslid och Önnered som kommer ha ångest, inte många tror på oss. Vi kvalade för två år sedan mot Önnered så vi vet att vi har kapacitet att matcha dem, dessutom slog vi dem i Svenska Cupen i höstas.

defacto_helsida
mp_helsida_april
marinan_helsida
liber_helsida
connys_helsida
helgens resultat

Så gick det för bygdens lag

Fotboll Märsta IK vann och befäster andraplatsen i tabellen. Här hittar du resultat och målskyttar från den gångna helgens matcher.

2020_helsida
ewas_helsida
EXTRA

Raschke lämnar RIK efter 18 år

Innebandy Fredrik "Pysen" Raschke som varit engagerad i Rosersbergs IK under 18 års tid, varav 15 år i seniorsammanhang, lämnar nu klubben: - Jag har så mycket att tacka Rosersbergs IK, RA19 & innebandyn för! Den har format mig som människa, fostrat mig som ledare & givit mig så många fantastiska bekantskaper & vänner!

Sju medaljer på NM

kampsport Nordiska mästerskapen i Borlänge avgjordes under lördagen och Kim Taekwondos sju deltagare kom hem med varsin medalj.

ukrainakriget

Startar upp idrott för flyktingbarnen

Sport Skånela IF och Märsta IK har startat upp ett projekt med idrott för ukrainska flyktingbarn: - Genom denna aktivitet kan vi kanske ge dem en möjlighet att glömma deras, just nu, sorgliga vardag. Vi möjliggör ett s.k ”andningshål” där de endast ska ha fokus på att ha roligt och vara barn, säger Skånelas herrtränare Jimmy Karlsson som är engagerad i aktiviteten.

helgens matcher

Derbydags på Nationaldagen

Fotboll På torsdagskvällen inleddes helgens matcher med två av bygdens lag i spel. På Nationaldagen summeras helgen med ett derby i Division 4.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

nrh
swedol_outsider
ewas_outsider
moderat_outsider
marina_outsider
mp_outsider2022
sigtuna_vatten_outsider
connys
ridskola_2020_outsider