defacto_pan2020
Foto: Daniel Iskandar
Foto: Daniel Iskandar
Foto: Daniel Iskandar

Sista delarna av aulan rivs

Under eftermiddagen pågick eftersläckning och rivning av aulan i SSHL: - Vi är många som sörjer den vackra byggnaden, som varit en symbol och viktig samlingslokal för skolan i alla år. Tack för allt stöd som har flödat in under dagen, skriver SSHL i ett uttalande.

centrum_artikel

SSHL:s aula var utom räddning när branden som man tror startade i källaren spred sig uppåt och tog fart i det nästan 100 år gamla virket. Trots snabb insats av brandkåren hann man inte rädda den. Än under eftermiddagen pågick släckning och en stor grävmaskin hade kallats in för assistans och riva väggar.

Aulan var tidigare gymnastikhall och byggdes på 30-talet. Den ritades av John Åkerlund. Nu är ett minnesmärke över centrala Sigtuna borta. Det var många sigtunabor som passerade förbi längs strandpromenaden och stannade till för att skåda tragedin.
– Det är så tråkigt, en fin byggnad och så fina minnen jag har därifrån, sa en förbispasserande till märsta.nu

2020_helsida
coronapandemin

Rekordmånga får intensivvård

Notiser I en lägesrapport från Region Stockholm gällande coronapandemin så konstateras att drygt 100 stockholmare är i behov av intensivvård.

dackskiftarna_helsida
defacto_helsida

Resam ger klimat- och energitips

Nyheter Rasam Sheibeh får den nyinrättade tjänsten som energi- och klimatrådgivare i Sigtuna kommun: - Som energiingenjör brinner jag för hållbara energilösningar. Jag kommer att göra mitt yttersta för att hjälpa kommunens invånare att minska sin klimatpåverkan, säger han i ett pressmeddelande.

speedy_vinter_helsida
vardcentral_helsida
happyhomes_sommar2020
sigtunastad_helsida
ridskola2020_helsida
connys_helsida
Moderaterna_helsida2021
EXTRA

Väsby missnöjda med nya riksintresset

Nyheter Upplands-Väsby kommun är missnöjda med det nya riksintresset för Arlanda: - Trafikverkets utspel om tystare flygplan och bättre möjligheter att bygga nära Arlanda, är ett hån mot Väsbyborna. Samtidigt som de talar om det, driver de på för mer buller över Väsby. Det håller inte ihop, säger oppositionsråd Mathias Bohman (S).

centrum_helsida2020

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

ridskola_2020_outsider
nrh
vardcentral_outsider
dackskiftarna_outsider
connys
speedy_vinter2020_outsider
sigtunastad_outsider
moderaterna_sigtuna
sigtuna_vatten_outsider