defacto_pan
Simon Thor, längst till vänster, och Elliot Duvert, mitten i högra bilden. Foto: IFK Märsta/Privat

Silver och guld för märstabor på SM

Elliot Duvert tog guld och Simon Thor silver i samband med Mångkamps-SM i Uppsala i helgen.

marstakalaset_artikel

Simon Thor kvarstår som tävlande i IFK Märsta trots att han studerar i Falun. I helgens Mångkamps-SM satte han nytt personbästa i sjukamp med 5159 poäng vilket räckte till en silvermedalj i klassen P19. Simon levererade en stabil serie rakt igenom.

För Elliot Duvert blev det guld i P16-klassen. Elliot är fostrad i IFK Märsta men tävlar nu för Tureberg i Sollentuna. Elliot levererade en fin start men drabbades av ett missöde i stavhoppet då han tog fel stav och inte kom högre än 3,75m. Han fortsatte leverera i kula, höjd och häck. Inför avslutningen på 800 meter hade han 25 sekunder tillgodo på tvåan och bara ett benbrott i loppet skulle kunna stoppa honom från guld. Det blev dock vinst även där och han vann överlägset med 200 poäng, hans totalpoäng 4560, hade räckt till seger även i klassen för P17.

happyhomes_2019

Mari lever drömlivet i Sigtuna

Ridning Mari Anzén lämnade Nacka tillsammans med särbon, moderaternas starke man i Nacka Erik Langby, för att leva ett lantligt hästliv utanför Sigtuna: - Tack vara ett vi tog mod till oss och flyttade till Sigtuna, en fantastisk kommun för hästverksamhet, så har drömmen om livet på landet blivit verklighet, berättar Mari för märsta.nu

sommar_centrum
sommar

Kommunen förberedd för Lex-Bovallen: Få störs av idrottande barn

Sport Sigtuna kommun är välförberedda om ett "Lex-Bovallen" skulle bli verklighet där boende klagar på ljud från exempelvis fotbollsplaner: - Jag ser inte att vi står inför samma problem som beskrivs i Nacka, Sundbyberg och andra ställen, skriver Pekka Widergren, fritidschef på Kultur- och fritidsförvaltningen, i ett mail till märsta.nu

miljopris_helsida
kontor_thaifong
sigtunavatten_standard
ica_valsta_choklad
defacto_helsida

Jetsspelare tog EM-silver

Amerikansk Fotboll Jets hade med åtta spelare i det svenska landslaget som vann EM-silver; Moa Toll, Sabina Rydberg, Gabriella Brönnegård, Jenny Gramenius, Yasmin El-Messsoudi, Amanda Åslund, Linn Stridsman och Hedvig Palocci.

colorama_april2
nrh
sportfiske_sommar
miljopris_outsider
colorama_april
connys
defacto_outsider
arlanda_golf_juli2_outsider