varmedagar_panorama
Izabella Källstrand och Lilja Östervall LyngbrantFoto: Insändarbild/Kim Taekwondo

Silver för Östervall Lyngbrant

Lilja Östervall Lyngbrant tog silver på Belgium Open när Kim Taekwondo var på plats med två tävlande.

centrum_tvaar

Belgium Open räknas som en av världens största tävlingar med över 1500 tävlande från hela världen. Förra veckan tog Izabella Källstrand brons på Dutch open medan Lilja Östervall Lyngbrant blev medaljlös. Denna gång var det tvärtom, Lilja kammade hem silver medan Källstrand åkte ut redan i första matchen. För motståndet svarade finalisten från Dutch Open och EM-ettan från Tyskland. En för svår uppgift som tyskan vann med 22-5.

Lilja gick fem stentuffa matcher och ställdes mot Danmark i finalen i 51 kilo kadett.
– Lilja hade svårt att komma in i matchen under alla ronder och blev väldigt låst vilket gjorde att Danskan kunde gå upp i ledning med 2-0 mot slutet. Med tio sekunder kvar var Lilja tvungen att chansa för att hinna ikapp men lyckades dessvärre inte. Matchen slutade 6-0 till slut vilket säger mycket om att hon blev för låst i matchen och tog inga poäng, men ett silver är extremt bra resultat och vi är nöjda tills nästa tävling, berättar headcoach Jens Lundin.

Handbollskvalet

Karlsson: Är tårögd

Handboll Skånelas tränare Jimmy Karlsson var fullständigt lyrisk efter segern och hyllade i princip varenda spelare och ledare i laget samt hela föreningen och publiken: - Detta betyder så mycket för oss, sa han.

arlandagolf
defacto_helsida
Kvalextra

Karlsson: Vi kan slå Önnered

Handboll Skånela inleder kvalet till Handbollsligan på tisdagkvällen hemma mot Önnered och märstalaget går in till matcherna med att kasta över pressen på motståndaren: - Vi har inget att förlora, säger tränare Jimmy Karlsson.

karby_varme1
icavalsta_semlor
bonava_helsida
EXTRA

Sigtunabo ny ordförande i storklubben

Sport En av landets största föreningar, Djurgårdens IF, får sigtunabon Andreas von der Heide som ordförande för alliansstyrelsen: - Det är en stor ära att ha blivit vald att leda Sveriges mest framgångsrika idrottsförening genom tiderna, säger Andreas von der Heide till märsta.nu

ridskola_2019_helsida
happyhomes_2019
nolltaxan

No show-avgift införs

Sport Efter att nolltaxan avskaffats avser kommunledningen nu införa en sk no show-avgift om föreningarna inte dyker upp på bokad tid: - Jag är upprörd och oerhört besviken på hur den moderatledda alliansen styr kommunen. Detta skapar inga bra förutsättningar för alla våra fina föreningar och återigen är det ungdomarna som drabbas, säger Marie Axelsson (S), 2:e vice ordförande i Kommunstyrelsen.

sigtunavatten_standard
allsvenskan

Hyllar talangen efter segern

Handboll Skånela svarade för en makalös vändning hemma mot Lindesberg och kunde ta två viktiga poäng i kvaljakten: - Jag skulle vilja hylla Simon Lindberg som knyter ihop säcken på slutet, säger Jimmy Karlsson, tränare.

connys

Skånela tar handbollen till barnen

Handboll Under några års tid har Skånela lyckats nå yngre barn mellan åldrarna 5-8 år för spel i Handbollsskola eller Boll och Lek: - Det handlar om att komma närmare bostaden med verksamheten, säger Håkan Persson, ansvarig för Boll och Lek.

FC Arlanda certifierade av Upplands Fotbollförbund

Fotboll FC Arlanda mottog tidigare i veckan certifieringsdiplom från Upplands Fotbollförbund: - Syftet med certifieringen är att vi kan visa att vi bedriver en seriös verksamhet med kvalitet från knatte till senior, säger Eddie Khalaf, sportchef.

ridskola2019_outsider
karby2
bonava_outsider
sh_oppet
defacto_outsider
extravaganza_outsider