invigning_clasohlsson
Izabella Källstrand och Lilja Östervall LyngbrantFoto: Insändarbild/Kim Taekwondo

Silver för Östervall Lyngbrant

Lilja Östervall Lyngbrant tog silver på Belgium Open när Kim Taekwondo var på plats med två tävlande.

banner_artikel

Belgium Open räknas som en av världens största tävlingar med över 1500 tävlande från hela världen. Förra veckan tog Izabella Källstrand brons på Dutch open medan Lilja Östervall Lyngbrant blev medaljlös. Denna gång var det tvärtom, Lilja kammade hem silver medan Källstrand åkte ut redan i första matchen. För motståndet svarade finalisten från Dutch Open och EM-ettan från Tyskland. En för svår uppgift som tyskan vann med 22-5.

Lilja gick fem stentuffa matcher och ställdes mot Danmark i finalen i 51 kilo kadett.
– Lilja hade svårt att komma in i matchen under alla ronder och blev väldigt låst vilket gjorde att Danskan kunde gå upp i ledning med 2-0 mot slutet. Med tio sekunder kvar var Lilja tvungen att chansa för att hinna ikapp men lyckades dessvärre inte. Matchen slutade 6-0 till slut vilket säger mycket om att hon blev för låst i matchen och tog inga poäng, men ett silver är extremt bra resultat och vi är nöjda tills nästa tävling, berättar headcoach Jens Lundin.

forskontor
center_banner2

Shahryar Khan Babar vann guld i Mens physique

Sport Shahryar Khan Babar från Valsta vann under lördagen internationella tävlingen Sedan Grand Prix och vann juniorklassen i Mens Physique: - Jag förberedde mig sen i början av januari och det resulterade i en förstaplats, det känns overkligt bra, säger han till märsta.nu.

dackia_2018
februari

Helgens matcher

Fotboll Det är hemmapremiärer för FC Arlanda och Rosersbergs IK. Märsta IK spelar bortamatch denna helg.

varen2018
EXTRA

Skånela klara för Allsvenskan

Handboll Skånela hade inga problem att avfärda RP Linköping även i andra kvalmatchen i Märsta, slutresultatet skrevs till 21-15: - Det känns väldigt bra, vi kom tillbaka och laddade om, sa målvakten Gracia Zomi Axelsson efter matchen.

Soligt träningsläger för MIK

Fotboll Varför inte åka på ett träningsläger utomlands under påsklovet? Ja det var just vad Märsta IK P04 gjorde: - Vi har haft fem träningar och där två hölls av proffstränaren Reuf Dervic som har arbetat med flera toppklubbar och spelare i Europa. Mycket inspirerande för oss tränare och spelare. Han samarbetar bland annat med Vincente Del Bosque och Fabio Capello, säger tränare Joakim Folmer-Hansen

Arlanda redo för historiska premiären

Fotboll FC Arlanda har spelat färdigt denna försäsong och laddar nu inför premiären mot Vaksala i helgen: - Vi är disciplinerade i hela 90 minuter och lyckats göra ett fint mål framåt. Detta var en mycket bra insats, mot ett bra lag vilket bådar gott inför premiären, säger FC Arlandas sportchef Eddie Khalaf.

Avgörande kval väntar Skånela

Handboll Skånela vann den viktiga kvalmatchen mot RP Linköping och nu väntar tredje och avgörande på onsdag: - Det satt skönt, vi gör en jättebra match, konstaterade tränare Fredrik "Chippen" Söderberg.

sigtunavatten_standard
matcher_skanela
val2018
objekt4
objekt2
standard_start
objekt3
outsider_defacto
standard_ridskola
vuxentutbildning
Norra Redovisningshuset
nfc_vinter
veterankraft_standard
connys