sommar
Foto: Sigtuna kommun

Sigtunavikingen ska redas ut

En skrift om Sigtunaforskning och arkeologi har släppts. 7:e november ska den diskuteras på Sigtuna Museum och bland annat ska föreläsare försöka ge svar på vem Sigtunavikingen var.

16 yxor som kommer från Ryssland i storleken 55 millimeter har hittats i Sigtuna, varför? Det är en av frågorna som ska behandlas i samband med att skriften Sitsen Dei 2018 diskuteras på Sigtuna Museum 7:e november.

Yxorna kommer även att kopplas till den så kallade Sigtunavikingen. Föredragshållare är Uaininn O´Meadhra som har en tes om vilken kändis som avbildades i den viking som hittades vid S:t Pers skola på 30-talet. Troligtvis rör det sig om schaktmassor från kvarteret Trädgårdsmästaren (Lilla Torget). Sigtuna kommun meddelar att föreläsningen är öppen för alla intresserade, såväl forskare, invånare, guider och andra nyfikna.

Cecilia arrangerar stand up-kvällar

Nöjesnyheter Cecilia Saberi från Märsta startar upp komediklubb på Mingel i sommar: - Jag bor i märsta och är uppvuxen här och tänker att det är synd att inte vi Märstabor får skratta och må bra av att ta del av komedi, säger Cecilia till märsta.nu

fme_helsida
sommar

Här klipper Peter hemlösa igen

Märstafolket Sigtunabon Peter Aslan som driver Frisyr i Märsta var på söndagen på Medborgarplatsen för att klippa hemlösa: - Det är fjärde året jag är med på det, säger Peter till märsta.nu

logistik_sigtuna
happyhomes_2019
sommar_centrum

Klart för litteraturfestival 2020

Kulturnyheter Sigtuna Litteraturfestival tar paus 2019 men återkommer 2020 efter beslut i Destination Sigtunas styrelse: - Sigtuna Litterturfestival är en viktig kulturbärare i vår destination och det känns så roligt att vi nu fått klartecken att genomföra evenemanget under 2020, säger VD Anna Lakmaker.

ica_valsta_choklad
sbrf_helsida
defacto_helsida
colorama_april2
EXTRA

Anna Book flyttar till Suckunge

Nöjesnyheter Anna Book har flyttat till Suckunge norr om Märsta: - Vi känner alla att det är inte bara nyhetens behag och det är inte bara ett nytt hem utan vi har hittat hem, säger Anna till Aftonbladet.

sportfiske_sommar
nrh
defacto_outsider
sbrf_outsider
fme_outsider
colorama_april
connys