centrum_panorama2020
Foto: Sigtuna kommun

Sigtunavikingen ska redas ut

En skrift om Sigtunaforskning och arkeologi har släppts. 7:e november ska den diskuteras på Sigtuna Museum och bland annat ska föreläsare försöka ge svar på vem Sigtunavikingen var.

centrum_artikel

16 yxor som kommer från Ryssland i storleken 55 millimeter har hittats i Sigtuna, varför? Det är en av frågorna som ska behandlas i samband med att skriften Sitsen Dei 2018 diskuteras på Sigtuna Museum 7:e november.

Yxorna kommer även att kopplas till den så kallade Sigtunavikingen. Föredragshållare är Uaininn O´Meadhra som har en tes om vilken kändis som avbildades i den viking som hittades vid S:t Pers skola på 30-talet. Troligtvis rör det sig om schaktmassor från kvarteret Trädgårdsmästaren (Lilla Torget). Sigtuna kommun meddelar att föreläsningen är öppen för alla intresserade, såväl forskare, invånare, guider och andra nyfikna.

2020_helsida
defacto_helsida
centrum_helsida2020
EXTRA

Många ville se nya WE Arlandastad

Nöjesnyheter Närmare tusen personer invigde WE Träning och Hälsas nya anläggning i Arlandastad: - Vi är väldigt, väldigt glada och nöjda över den fantastiska feedback vi fått under dagen. Vi har tecknat fler medlemskap än vad vi hoppats på, våra padelbanor börjar bli fullbokade och våra nybörjarkurser likaså, säger Niklas Wikegård.

connys_helsida
EXTRA

Bio i Märsta stänger igen

Nöjesnyheter Biografen som Folkets Bio driver i Biokällan i Märsta stänger efter fem år: - -Vi har haft för få besökare för att verksamheten ska gå ihop, säger Rose-Marie Strand, ordförande i föreningen Märsta Bio.

happyhomes_2019
teatergrillen_helsida

Författare bildar förening

Kulturnyheter Ett antal författare i Sigtuna har gått ihop och startat en förening: - Avsikten är att skapa en gemensam kontaktyta och kunna sprida information om medlemmarna, säger Crister Mattsson, en av gruppens medlemmar.

speedy_helsida
sportlov_sigtuna
salong_elisabeth_helsida

Sam och Valentin cyklar jorden runt

Märstafolket Märstaborna Valentin och Sam kommer efter nyår att börja sin resa med att cykla runt jorden (!) - De senaste två åren har vi fyllt på reskassan, köpt utrustning så som cyklar, tält, sovsäckar, cykelväskor osv, berättar duon i mail till märsta.nu

connys
sportlov_sigtuna_outsider
speedy_outsider
oppning_salongelisabeth_outsider
teatergrillen_outsider
sigtuna_vatten_outsider
nrh