julbanner
Foto: Sigtuna kommun

Sigtunavikingen ska redas ut

En skrift om Sigtunaforskning och arkeologi har släppts. 7:e november ska den diskuteras på Sigtuna Museum och bland annat ska föreläsare försöka ge svar på vem Sigtunavikingen var.

16 yxor som kommer från Ryssland i storleken 55 millimeter har hittats i Sigtuna, varför? Det är en av frågorna som ska behandlas i samband med att skriften Sitsen Dei 2018 diskuteras på Sigtuna Museum 7:e november.

Yxorna kommer även att kopplas till den så kallade Sigtunavikingen. Föredragshållare är Uaininn O´Meadhra som har en tes om vilken kändis som avbildades i den viking som hittades vid S:t Pers skola på 30-talet. Troligtvis rör det sig om schaktmassor från kvarteret Trädgårdsmästaren (Lilla Torget). Sigtuna kommun meddelar att föreläsningen är öppen för alla intresserade, såväl forskare, invånare, guider och andra nyfikna.

Förskolekock nominerad till White Guide

Nöjesnyheter Jonathan Jansson på förskolan Norlandia Förskolor Glädjen i Sigtuna är en av de nominerade till White Guide jr: - Jonathan visar ett stort engagemang i ditt dagliga arbete, berättar förskolechefen Annalena Liljedahl.

happy_homes_juli
sportfiskebanner2
defacto_host2018
lager_bilnet
fme_jul
sigtuna_funkis
icavalsta_julbanner

Marknadsafton i Kulturum

Kulturnyheter Marknadsafton spelades upp i Kulturum under måndagen: - Cirka 240 personer såg den trevliga föreställningen som producerats av Svensk damteater, berättar Karin Andén, Kultursekreterare på Sigtuna kommun.

julbanner2
EXTRA

Tina räddade kattuglan som nu flyger igen

Märstafolket Märstabon Tina Söderberg gjorde en stor insats för en skadad kattuggla häromdagen då hon körde den hela vägen från Väsby till Värmdö: - Jag älskar djur och har grubblat i några dagar över hur det gick, så det känns fantastiskt att den klarade sig. Det var det bästa slutet man kunde önska sig, säger Tina till Mitt i Stockholm.

objekt3
vanster_jul
outsider
objekt2
funkis_2
nrh_lania
sigtunavatten_standard
colorama_vinter
komvuxq3_4
connys
objekt4