moderaterna_panorama

Sigtunas skolor hyllas i SKR-rapport

Sveriges kommuner och landsting anser att Sigtuna kommun är ett gott exempel på hur grundskolan bedrivs bra och kostnadseffektivt.

I en rapport från SKR lyfts Sigtuna som skolkommun med anledning av att man bedriver undervisningen kostnadseffektivt och samtidigt håller en hög kvalitet.
– Att vi gör det tillsammans, då går det att göra skillnad. Vi har under många år byggt upp en kultur mellan politik, förvaltning och medarbetare som präglas av dialog, förtroende och tillit. Här finns ett jättebra samarbete, ömsesidig respekt och bra strukturer när det gäller mål, styrning och uppdrag. Utifrån detta hjälper vi varandra att nå visionen att bli en av Sveriges bästa skolkommun, berättar Pernilla Bergqvist (L), ordförande i barn- och ungdomsnämnden.
Förvaltningschefen Ingela Hamlin menar att arbetet blir effektivt eftersom de politiska satsningarna ligger i linje med vilka behov som identifierats inom skolverksamheten.
– Vi har ett starkt utvecklingsfokus där många känner att de vill vara med och bidra. Vårt uppdrag och vårt mål är att alla elever ska klara skolan, och det går som en röd tråd från politik till klassrummen.
För hösten 2021 tog man fram en plan för ökad likvärdighet bland kommunens skolor där skolorna skulle få skriva handlingsplaner. Pengarna skulle helt enkelt hamna rätt där de förbättrar effektiviteten som mest.
–  För att kunna sätta in rätt resurser måste vi först vara medvetna och förstå varför det ser ut som det gör. Vi har hela tiden en levande dialog där det är okej att lyfta bekymmer och utifrån det få stöd, att prata om det som är tufft och det man brottas med, fortsätter Ingela Hamlin.
Sociala team uppges ha gett bra effekt  på studiero och trygghet, efter att ha testat sociala team i ett par skolor finns dessa nu överallt. Rikssnittet bland landets kommuner för vad en elev kostar per år är 67 500 kronor, i Sigtuna är kostnader 69 000 kronor.
2020_helsida
connys_helsida
sommar i sigtuna kommun

Så varmt är det i baden

Nyheter Det råder värmebölja i kommunen och för den som funderar på ett svalkande dopp så finns det gott om strandbad.

marinan_helsida

Hundens vecka i Märsta

Notiser Hundens vecka kommer att arrangeras hos Märsta-Sigtuna Brukshundklubb vecka 37: - 2021 blev rekordartad för Hundens vecka och vi hoppas på ett lika stort engagemang i år, säger Lovisa Palmblad, verksamhetsutvecklare på Studiefrämjandet Stockholm Gotland.

mp_helsida_april

Plankning minskar kraftigt

Nyheter Planeringen inom kollektivtrafiken minskar kraftigt: - Vår kontrolloffensiv för det hederliga Stockholm ger resultat. Tjuvåkningen nu trycks tillbaka på bred front och särskilt i spårtrafiken som uppvisar historiskt låga nivåer, säger trafikregionrådet Kristoffer Tamsons.

ewas_helsida
defacto_helsida
liber_helsida
midsommar

Vädjar om färre samtal till 112

Nyheter Midsommarhelgen är en av högtiderna som det är extra högt tryck på SOS Alarm: - i vill uppmana var och en att fira in sommaren varsamt och att ringa rätt när det behövs, äger Björn Skoglund, verksamhetsspecialist på SOS Alarm.

EXTRA

Smällar från flygplan över Vidbo

Notiser Ett British Airways-plan som lyfte från Arlanda tvingades vända tillbaka efter ett tekniskt fel: - Det hördes flera smällar, uppger flera boende ute i Vidbo.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

ewas_outsider
mp_outsider2022
connys
swedol_outsider
ridskola_2020_outsider
nrh
moderat_outsider
sigtuna_vatten_outsider
marina_outsider