sap_pan
Lova Lagerlid och Melwin Pantzar hemma i MärstaFoto: Insändarbild

Sigtunas Basketstjärnor hemma igen

Sigtunas Baskets stjärnor Melwin Pantzar och Lova Lagerlid är hemma i Märsta för att träna och umgås med vänner.

panorama_centrum

Melwin Pantzar är ett känt namn i lokala basketkretsar. Han spelade seniorbasket redan som 15-åring och hamnade sedan i Real Madrids Idrottsakademi. Lova Lagerlid är Sigtunas Baskets senaste stjärnskott och ska till U18-EM i Kreta. Hon går nu på Riksidrottsgymnasiet i Luleå och spelar andra året i BG Luleå.

Hemma över sommaren
Sigtuna Basket sammanförde stjärnorna under sommaren. Det råder ingen tvivel om att Sigtuna Basket betytt mycket för de båda.
– Mamma ville att jag skulle börja med basket när jag var sex år gammal. Som förening har Sigtuna basket betytt mycket för min utveckling och de grunder jag har fått med mig. Jag tillbringade väldigt mycket tid i Vallstahallen och har hela tiden fått utmaningar i min träning, berättar Melwin.

Testade många sporter
Lova Lagerlid gillade idrott och testade på olika idrotter, hon spelade samtidigt innebandy och fotboll men via hennes föräldrar hamnade hon i Sigtuna Basket där det fanns en bra baskettränare.
– Jag är säker på att jag inte varit där jag är idag utan Sigtuna Basket, jag har fått utvecklats i min takt. Jag har haft förmånen att ha engagerade tränare, föräldrar och en förening som tillåtit mig att kombinera basketen med andra sporter vilket är en stor fördel, berättar Lova.

Var disciplinerad
Melwins tips till alla som vill komma långt inom idrotten är att vara disciplinerad, att träna som planerat och komma i tid. Att inte heller ge efter för att man inte orkar eller känner sig trött en dag.
– Givetvis måste man lyssna på sin kropp och hålla sig skadefri men tränar man ordentligt blir man bättre över tid.

Gjorde läxor på helgen
Lova Lyfter fram planeringen, att vara medveten om skolarbetet och göra läxor på helgen eller de tider man har ledigt från träning så att man inte missar.
– Att spelat i en liten förening men med bra tränare har nog utvecklat min spelförståelse då man alltid måste spela som ett lag och att aldrig ge upp.

Goda minnen från hallarna
Besöket i Steningehöjdens sporthall och Valstahallen ger goda minnen och det är en plats som Melwin alltid vill besöka när han kommer hem. Lova har även hon goda minnen från hallen där hon spenderat mycket tid och tränat yngre lag. Hon kan komma till hallen och bara träna eller titta.

Behövs fler planer
Basketen i kommunen har en stabil skara medlemmar men skulle kunna växa ännu mer tror både Lova och Melwin. Sigtuna Basket har träningar i allt från Basketskola i femårsåldern upp till seniorlag. Båda är överens om att det behövs fler engagerade spelare, tränare och föräldrar. Utöver det behövs nya utebasketplaner på platser där barn och ungdomar kan både hänga och träna.

mote_helsida
division 4

Ny hemmaseger för MIK

Fotboll MIK tog tre viktiga poäng hemma mot BKV Norrtälje2: - Tre viktiga poäng och nästa match är borta mot Palestinska FF på måndag kväll, skriver MIK på Instagram.

helsida_sfs
connys_helsida
pantamera_avc_helsida
social_helsida
defacto_helsida
centrum_sommar2022_helsida
kso_helsida
mp_helsida_april

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

pantamera_out
kso-duell_out
connys
outsider_social
sfs_out
mp_outsider2022
swedol_outsider
ridskola_2020_outsider
mote_outsider
centrum_sommar_outsider2022
moderat_outsider
nrh