defacto_pan
Isen är för mjuk. Foto: Sigtunarännet

Sigtunarännet ställs in

Sigtunarännet som skille gå på söndagen ställs in, istället blir det isfestival på land.

marstakalaset_artikel

Det såg bra ut i prognosen för Sigtunarännet för en vecka sedan, men det milda vädret har påverkat isen som fått en mjuk yta, det gör att rännet inte kan genomföras på ett säkert sätt:
– Därfär måste vi ställa in, skriver Sigtunarännet på Facebook.

Många som redan bokat biljetter till Sigtuna och hotell kommer att kunna medverka på en isfestival istället, det bjuds på saft och bullar och man kommer kunna bygga egna isskulpturer. Det kommer även att finnas en iskarussell för barnen och skattjakten genomförs, men utan skridskor.
– Vi hoppas ändå på att kunna skapa en minnesvärd helg för alla tillresta. Alla anmälda erbjuder vi kostnadsfritt deltagande i Sigtunarännet 2020 då vi hoppas på bättre förutsättningar nästa år.

kontor_thaifong
sommar
marstakalas_helsida
tonårsmordet

Pappan: Ingen letade efter Asad

Nyheter Polisen kritiseras av föräldrarna till den mördade Asad Ali som hittades i Valstas elljusspår i vintras: - Varför letade ingen efter min son, frågar sig pappan Arsad Khan i ett reportage i Dagens Nyheter.

EXTRA

Pojke rånades i Valsta

Blåljus En pojke rånades under kvällen i Valsta av flera personer: - Han blev av med klocka, halskedja och mobiltelefon, säger Anna Westberg, presstalesperson vid Polisens ledningscentral.

ica_valsta_choklad
defacto_helsida
arlanda_golf_juli
happyhomes_2019
colorama_april2
sommar_centrum

Kommunen avser upphandla särskilt boende

Nyheter Sigtuna kommun avser att teckna platser för särskilt boende i Sigtuna stadsängar där Vardaga etablerar: - Bedömningen är att kommunen kommer att behöva utnyttja ett 10-tal platser initialt med möjlighet att utöka med ytterligare 5-10 platser, kanske redan nästa år. Med detta känner vi i förvaltning och nämnd oss väldiga nöjda och trygga med situationen just nu, säger äldre- och omsorgsnämndens ordförande Karsten Bjärbo (KD)

Kosten största boven till övervikt hos barn

Nyheter märsta.nu kunde i helgen rapportera om att övervikt och fetma ökar bland barnen i kommunen, men det är inte brist på fysisk aktivitet som är problemet utan kosten.

connys
colorama_april
arlanda_golf_juli2_outsider
sportfiske_sommar
defacto_outsider
nrh