defacto_pan2020
Isen är för mjuk. Foto: Sigtunarännet

Sigtunarännet ställs in

Sigtunarännet som skille gå på söndagen ställs in, istället blir det isfestival på land.

centrum_artikel

Det såg bra ut i prognosen för Sigtunarännet för en vecka sedan, men det milda vädret har påverkat isen som fått en mjuk yta, det gör att rännet inte kan genomföras på ett säkert sätt:
– Därfär måste vi ställa in, skriver Sigtunarännet på Facebook.

Många som redan bokat biljetter till Sigtuna och hotell kommer att kunna medverka på en isfestival istället, det bjuds på saft och bullar och man kommer kunna bygga egna isskulpturer. Det kommer även att finnas en iskarussell för barnen och skattjakten genomförs, men utan skridskor.
– Vi hoppas ändå på att kunna skapa en minnesvärd helg för alla tillresta. Alla anmälda erbjuder vi kostnadsfritt deltagande i Sigtunarännet 2020 då vi hoppas på bättre förutsättningar nästa år.

centrum_helsida2020
happyhomes_sommar2020
sigtunastad_helsida
vardcentral_helsida
dackskiftarna_helsida
connys_helsida
EXTRA

Väsby missnöjda med nya riksintresset

Nyheter Upplands-Väsby kommun är missnöjda med det nya riksintresset för Arlanda: - Trafikverkets utspel om tystare flygplan och bättre möjligheter att bygga nära Arlanda, är ett hån mot Väsbyborna. Samtidigt som de talar om det, driver de på för mer buller över Väsby. Det håller inte ihop, säger oppositionsråd Mathias Bohman (S).

speedy_vinter_helsida
ridskola2020_helsida
2020_helsida
EXTRA

SSHL upphör med högstadieverksamheten

Nyheter SSHL kommer att upphöra med åk 7-9 verksamheten för att istället satsa på att bli en renodlad gymnasieskola: - Samtliga elever som i dagsläget anmält sig till vår kö för grundskolan kommer att bli meddelade om skolans förändrade struktur via brev. Detsamma gäller även nuvarande elever samt alla elever som är antagna inför hösten 2021, skriver SSHL på sin hemsida.

defacto_helsida

Vill se kvällsöppen vårdcentral i Märsta

Politik I samband med att Riddarens Vårdcentral tvingades lägga ner så försvann även den enda kvällsöppna vårdcentralen i Märsta: - Det är nu viktigt att Region Stockholm kliver fram och tar sitt ansvar för att säkerställa en tillgänglig och god vård för sigtunaborna.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

connys
speedy_vinter2020_outsider
dackskiftarna_outsider
nrh
ridskola_2020_outsider
sigtunastad_outsider
vardcentral_outsider
sigtuna_vatten_outsider