arlandagk_panorama
Isen är för mjuk. Foto: Sigtunarännet

Sigtunarännet ställs in

Sigtunarännet som skille gå på söndagen ställs in, istället blir det isfestival på land.

rosta_sigtuna2

Det såg bra ut i prognosen för Sigtunarännet för en vecka sedan, men det milda vädret har påverkat isen som fått en mjuk yta, det gör att rännet inte kan genomföras på ett säkert sätt:
– Därfär måste vi ställa in, skriver Sigtunarännet på Facebook.

Många som redan bokat biljetter till Sigtuna och hotell kommer att kunna medverka på en isfestival istället, det bjuds på saft och bullar och man kommer kunna bygga egna isskulpturer. Det kommer även att finnas en iskarussell för barnen och skattjakten genomförs, men utan skridskor.
– Vi hoppas ändå på att kunna skapa en minnesvärd helg för alla tillresta. Alla anmälda erbjuder vi kostnadsfritt deltagande i Sigtunarännet 2020 då vi hoppas på bättre förutsättningar nästa år.

(V) vill utlysa nödläge om klimatet

Politik Vänsterpartiet i Sigtuna kommun lämnar in en motion tillfullmäktige om att utlysa nödläge för klimatet: - För några veckor sen så satt representanter från nästan alla kommunens partier i Valsta kyrkas samtal om klimatet och var överens om att en snabb klimatomställning mot ett framtida hållbart samhälle var högsta prioritet. Menar de allvar med det så hoppas vi att de röstar på vår motion om att utlysa klimatnödläge. Vi har inte tid att vänta, säger gruppledare Niklas Andersson.

bonava_maj_helsida
eu-valet

Valet är igång

Politik Vallokalerna öppnade upp vid 8-tiden på söndagen: - Det är många poströster som kommit in, säger Torsten Cedervi, vallokalens ordförande i Prästängarna/S:t Per.

rosta_sigtuna2

Märstabo lurade bilägare

Notiser En märstabo döms för grovt bedrägeri sedan han lurat 18 målsäganden att sälja sina bilar via honom men betalade inte ut ersättningen till dem.

moderaternamaj
happyhomes_2019
EXTRA

Misshandel på skola

Blåljus Polis har upprättat en anmälan om misshandel och ofredande efter ett bråk på en skola i kommunen: - Det är minderåriga som är inblandade så jag kan inte uttala mig om vad som har hänt, säger Eva Nilsson vid Polisens ledningscentral.

v_eu_helsida

Kvotflyktingar riskerar vräkning

Nyheter Kvotflyktingar som kommit till kommunen kommer nu att vräkas: - Kommunen har i grunden en skyldighet mot kvotflyktingar på samma sätt som alla andra invånare i form av stöd från socialtjänst, barnomsorg, skola, osv, uppger Anna Jernberg Carlsson, pressansvarig i kommunen.

nationaldag_helsida
nationaldag_helsida
varfest_helsida
mp_eu
connys
ridskola2019_outsider
sap_outsider_eu
colorama_april
bonava_maj_outsider
v_eu
sh_oppet
fme_outsider
rosta_sigtuna
oppning_outsider
defacto_outsider
mp_eu_outsider
moderaterna_maj_outsider
sh_bovard_out
nationaldag_out
nrh