centrum_tvaar
Isen är för mjuk. Foto: Sigtunarännet

Sigtunarännet ställs in

Sigtunarännet som skille gå på söndagen ställs in, istället blir det isfestival på land.

centrum_tvaar

Det såg bra ut i prognosen för Sigtunarännet för en vecka sedan, men det milda vädret har påverkat isen som fått en mjuk yta, det gör att rännet inte kan genomföras på ett säkert sätt:
– Därfär måste vi ställa in, skriver Sigtunarännet på Facebook.

Många som redan bokat biljetter till Sigtuna och hotell kommer att kunna medverka på en isfestival istället, det bjuds på saft och bullar och man kommer kunna bygga egna isskulpturer. Det kommer även att finnas en iskarussell för barnen och skattjakten genomförs, men utan skridskor.
– Vi hoppas ändå på att kunna skapa en minnesvärd helg för alla tillresta. Alla anmälda erbjuder vi kostnadsfritt deltagande i Sigtunarännet 2020 då vi hoppas på bättre förutsättningar nästa år.

banner_trerosor
ridskola_2019_helsida
icavalsta_semlor

Här är Årets pedagoger

Nyheter Sigtuna kommun har utsetts sex pedagoger till Årets pedagoger 2018: - Vi har många skickliga lärare och pedagoger i Sigtuna kommun som spelar en viktig roll för lärande, trygghet och utveckling i förskola och skola. Det är med stor glädje som vi lyfter fram dessa personer som verkligen gör skillnad för våra barn och unga i kommunen, säger Barn- och ungdomsnämndens ordförande Pernilla Bergqvist (L).

happyhomes_2019
arlandagolf
defacto_helsida
connys

Ekillaelever missnöjda med maten

Nyheter Elever på Ekillaskolan klagar över att maten inte är vällagad och att muslimer inte får halalkost: - Alla skolor har samma matsedel och därmed serveras samma rätter varje dag på skolorna, säger Camilla Lindström, områdeschef och leg. dietist på MatEnheten.

sangensemble

Holst: Skolan har fått mer

Politik Under torsdagen kommer Lärarförbundet att genomföra en demonstration mot nedskärningar, men kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M) poängterar att ramarna för skolan ökar i år.

karby_varme1

uppdaterad En till sjukhus efter påkörning

Blåljus En person kördes på vid korsningen Västra Bangatan/Nymärstagatan vid 12.30-tiden: - En anmälan om vållande till kroppsskada har upprättats, säger Carina Skagerlind vid Polisens ledningscentral.

extravaganza_outsider
ridskola2019_outsider
karby2
sh_oppet