defacto_pan2020
Luis Palma AguirreFoto: Pressbild

Sigtunaprofil startar egen webbradiokanal

Sigtunaprofilen Luis Palma Aguirre som varit aktiv med ett eget program i Sigtuna Radio startar en egen webbradiokanal.

centrum_artikel
Luis Palma Aguirre som haft programmet Av egen kraft i Radio Sigtuna startar en egen webbradiokanal från 1:a februari. Förutom webbradio kommer hans företag att erbjuda erbjuda webbinarier, events och programledarutbildning. Företag kan också få hjälp att producera radioreklam, podcasts och webb-tv. Det finns dessutom möjlighet att hyra studio och teknik.
Företaget kallas AV EGEN KRAFT och vänder sig til människor med intresse för utveckling enligt Luis.
– Jag har genom åren träffat oerhört många spännande personer som inspirerat mig, säger Luis Palma Aguirre, radiopratare och grundare. Men jag har länge tyckt att det saknas en arena där fler människor får en chans att göra sin röst hörd. Jag tror på kraften av att dela med sig av kunskap, idéer och erfarenheter.
Han började på Radio Sigtuna för fyra år sedan och har under tiden spelat in 180 program och gjort 140 intervjuer med intressanta personer. Han har dock haft en dröm om ett eget mediehus som han nu förverkligar. Det är inte bara han själv som kommer leda programmen utan även andra som vill dela med sig, den yngsta personen uppges vara sju år.
– Mångfald är viktigt. AV EGEN KRAFT bygger på tron på människans fantastiska potential och att det nu är viktigare än någonsin att lyfta fram de goda krafterna hos människor och samhälle. Vi ska inte splittra samhället, vi ska ena det.  Vi ska bygga broar mellan människor, berättar Luis Palma Aguirre

Wallenius kan lösa kärnkraftsfrågan

Näringsliv Kärnkraftsfrågan har fått lokal prägel och förra veckan gick politiska företrädare ut för både Miljöpartiet och Kristdemokraterna med utspel. Men den som sitter på framtidens kärnkraftslösning kan vara förre märstabon och vänsterpartisten Janne Wallenius.

2020_helsida

Foodora etablerar i Märsta

Näringsliv Foodora etablerar i Märsta: - Svenskarna har ett stort behov efter snabba hemleveranser som ökat markant den senaste tiden, och det kan nu den lokala restaurangen eller butiken erbjuda genom oss, säger Hans Skruvfors, koncernchef foodora.

connys_helsida

Scandinavian XPO är igång

Näringsliv Nu har Scandinavian XPO öppnat upp i Arlandastad. Men på grund av coronapandemin blir det ingen pampig och folklig invigning.

centrum_helsida2020
coronakrisen

Tre konkurser i kommunen

Näringsliv Konkurserna i kommunen var tre stycken under januari, ett företag med tolv anställda begärdes i konkurs bland annat.

defacto_helsida

Expertens tips för lyckad e-handel

Näringsliv Jorge Castro från lokala ABS Wheels har i dagarna gästat podcasten ehandelstrender för att prata digital marknadsföring. Journalisten Urban Lindstedt talar varje vecka med Sveriges främsta e-handelsprofiler. Märstabon har under sina år på ABS Wheels ökat sajten från 400 besökare till närmare en kvarts miljon.

speedy_vinter_helsida

Nytt Gin från Sigtuna

Näringsliv First Distillery Sigtuna AB, så heter Sigtunas enda och Sveriges förmodligen minsta destilleri som håller till i Wenngarn.

meko_helsida

Även Telenor lanserar 5G i Sigtuna

Näringsliv Det är inte bara Tele2 som lanserat 5G i kommunen utan även Telenor: - Det känns grymt att vi är igång med vår ambitiösa utrullningsplan av 5G-nätet som inledningsvis fokuserar främst på större städer och populära sommar- och vinterorter, uppger Andres Suazo, mobilnätschef på Telenor Sverige.

happyhomes_sommar2020
ridskola2020_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

nrh
swedol_outsider
centrum_sommar_out
ridskola_2020_outsider
speedy_vinter2020_outsider
connys
meko_outsider
sigtuna_vatten_outsider