bostadsformedling
Christian Cederferm: - Man måste vara glad även om det är tråkiga tider

Sigtunakrögaren om coronakrisen: Nu varslar jag

Sigtunkrögaren Christian Cederferm med tre krogar i Väsby, Gävle och Borlänge har till slut tvingats varsla personal: - Jag har varslat alla, inklusive mig själv, säger Cederferm till märsta.nu

centrum_artikel

Krogbranschen är en av dem extremt drabbad av effekterna av coronautbrottet då gästerna i stort sett slutat komma till matställena. På tisdag gavs dessutom direktiv om att bara takeaway och bordsservering får tillåtas.

Sigtunabon Christian Cederferm som tidigare drivit krog i Märsta men numera har kvar i Väsby, Gävle och Borlänge tvingades varsla all personal på tisdagen. Totalt rör det sig om 60 anställda och ca 25 till extrapersonal.
-Det har gått stegvis neråt, de började för fjorton dagar sedan, det har inte varit totalstopp men förutsättningarna har förändrats, säger Cederferm

Han hade hoppats på tydligare direktiv från myndigheter kring hur företagare ska agera i dessa tider. Det långsiktiga ser ut att bli att stänga ner än att hålla öppet.
– Vi har tappat 70-80 procent, det slår hårt mot det likvida. Jag personligen som representerar mitt företag känner mig utlämnad, men det är inte mig det är frågan om här, jag kommer säkert att reda ut det för mig själv i framtiden det är så entreprenörer behöver tänka. Som egen företagare är men medveten om riskerna finns varje dag att man kan förlora allt. Mina tankar går i högsta grad till våra kollegor som blir utan jobb inom vår koncern och såklart alla andra för det här drabbar faktiskt alla.

Det slår även hårt i flera olika led, Cederferm berättar att han hade planerat en ombyggnationer i två av krogarna som nu avbokats, han hade planerat en renovering hemma som nu inte kommer ske.
– Det kanske är lösningar på gång, isf borde man säga till företagarna sitt lugnt i båten en lösning är på gång. Svenska företag lever på likvid, det ligger inte pengar på hög någonstans och väntar på att bli använda.

happyhomes_sommar2020
spedition_sigtuna
defacto_helsida
speedy_helsida
brobygget_midgard_helsida
studeravidare_helsida
2020_helsida
marina_helsida
kaa_sigtuna_helsida
centrum_helsida2020

SAS igång med fler linjer

Näringsliv SAS meddelar att de går igång med fler linjer till utrikesdestinationer till och från Arlanda: I slutet av juni återupptar SAS trafiken från Stockholm till ett antal medelhavsdestinationer, skriver SAS i ett pressmeddelande.

brobygget_helsida_valsta
landsbygd_sigtuna_helsida
kaa_outsider
sigtuna_vatten_outsider
ridskola_2020_outsider
nrh
speedy_outsider
centrum_sommar_out
sigtuna_natur_sommar_outsider
brobygget_midgard_outsider
marina_outsider
studeravidare_outsider
landsbygd_sigtuna_outsider
swedol_outsider
brobygget_outsider_valsta