panorama_centrum
Christian Cederferm: - Man måste vara glad även om det är tråkiga tider

Sigtunakrögaren om coronakrisen: Nu varslar jag

Sigtunkrögaren Christian Cederferm med tre krogar i Väsby, Gävle och Borlänge har till slut tvingats varsla personal: - Jag har varslat alla, inklusive mig själv, säger Cederferm till märsta.nu

Krogbranschen är en av dem extremt drabbad av effekterna av coronautbrottet då gästerna i stort sett slutat komma till matställena. På tisdag gavs dessutom direktiv om att bara takeaway och bordsservering får tillåtas.

Sigtunabon Christian Cederferm som tidigare drivit krog i Märsta men numera har kvar i Väsby, Gävle och Borlänge tvingades varsla all personal på tisdagen. Totalt rör det sig om 60 anställda och ca 25 till extrapersonal.
-Det har gått stegvis neråt, de började för fjorton dagar sedan, det har inte varit totalstopp men förutsättningarna har förändrats, säger Cederferm

Han hade hoppats på tydligare direktiv från myndigheter kring hur företagare ska agera i dessa tider. Det långsiktiga ser ut att bli att stänga ner än att hålla öppet.
– Vi har tappat 70-80 procent, det slår hårt mot det likvida. Jag personligen som representerar mitt företag känner mig utlämnad, men det är inte mig det är frågan om här, jag kommer säkert att reda ut det för mig själv i framtiden det är så entreprenörer behöver tänka. Som egen företagare är men medveten om riskerna finns varje dag att man kan förlora allt. Mina tankar går i högsta grad till våra kollegor som blir utan jobb inom vår koncern och såklart alla andra för det här drabbar faktiskt alla.

Det slår även hårt i flera olika led, Cederferm berättar att han hade planerat en ombyggnationer i två av krogarna som nu avbokats, han hade planerat en renovering hemma som nu inte kommer ske.
– Det kanske är lösningar på gång, isf borde man säga till företagarna sitt lugnt i båten en lösning är på gång. Svenska företag lever på likvid, det ligger inte pengar på hög någonstans och väntar på att bli använda.

defacto_helsida

Eltransporter igång till och från Rosersberg

Näringsliv Apoteas eltransporter är igång mellan Rosersberg och Morgongåva utanför Uppsala: -Apoteas fokus har alltid varit snabba leveranser, men vi har även utforskat olika möjligheter för mer hållbara fraktalternativ, Pär Svärdson, vd Apotea.

centrum_sommar2022_helsida

Arlanda i fokus under Sigtunas dag i Almedalen

Näringsliv Sigtuna kommun kommer att finnas i Almedalen och ha en egen dag med fokus på Arlanda: - Arlanda flygplats är extremt viktig för Sigtuna kommun och påverkar det mesta vi gör. Därför är det viktigt att vi på olika sätt tar initiativ till att lyfta alla de möjligheter och utmaningar som kommer med rollen som värdkommun för Sveriges största flygplats, säger Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande.

liber_helsida
ewas_helsida
marinan_helsida
connys_helsida
mp_helsida_april
2020_helsida

Stjärnkrögarens attack på säkerhetskaoset

Näringsliv Pontus Frithiof som driver Pontus By the air på Terminal 5 riktar en kraftig känga mot Swedavia för deras sätt att hantera kökaoset i säkerhetskontrollerna.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

ridskola_2020_outsider
moderat_outsider
ewas_outsider
connys
centrum_sommar_outsider2022
marina_outsider
nrh
mp_outsider2022
sigtuna_vatten_outsider
swedol_outsider