defacto_pan2020
Christian Cederferm: - Man måste vara glad även om det är tråkiga tider

Sigtunakrögaren om coronakrisen: Nu varslar jag

Sigtunkrögaren Christian Cederferm med tre krogar i Väsby, Gävle och Borlänge har till slut tvingats varsla personal: - Jag har varslat alla, inklusive mig själv, säger Cederferm till märsta.nu

Krogbranschen är en av dem extremt drabbad av effekterna av coronautbrottet då gästerna i stort sett slutat komma till matställena. På tisdag gavs dessutom direktiv om att bara takeaway och bordsservering får tillåtas.

Sigtunabon Christian Cederferm som tidigare drivit krog i Märsta men numera har kvar i Väsby, Gävle och Borlänge tvingades varsla all personal på tisdagen. Totalt rör det sig om 60 anställda och ca 25 till extrapersonal.
-Det har gått stegvis neråt, de började för fjorton dagar sedan, det har inte varit totalstopp men förutsättningarna har förändrats, säger Cederferm

Han hade hoppats på tydligare direktiv från myndigheter kring hur företagare ska agera i dessa tider. Det långsiktiga ser ut att bli att stänga ner än att hålla öppet.
– Vi har tappat 70-80 procent, det slår hårt mot det likvida. Jag personligen som representerar mitt företag känner mig utlämnad, men det är inte mig det är frågan om här, jag kommer säkert att reda ut det för mig själv i framtiden det är så entreprenörer behöver tänka. Som egen företagare är men medveten om riskerna finns varje dag att man kan förlora allt. Mina tankar går i högsta grad till våra kollegor som blir utan jobb inom vår koncern och såklart alla andra för det här drabbar faktiskt alla.

Det slår även hårt i flera olika led, Cederferm berättar att han hade planerat en ombyggnationer i två av krogarna som nu avbokats, han hade planerat en renovering hemma som nu inte kommer ske.
– Det kanske är lösningar på gång, isf borde man säga till företagarna sitt lugnt i båten en lösning är på gång. Svenska företag lever på likvid, det ligger inte pengar på hög någonstans och väntar på att bli använda.

defacto_helsida
coronakrisen

Varslad hotellpersonal erbjuds jobb i omsorgen

Näringsliv Choicekedjan med tre hotell i kommunen lånar ut sin personal till omsorgsföretaget Attendo: - Vår grundfilosofi i Nordic Choice handlar om att bidra med lösningar på samhällets stora utmaningar, säger Torgeir Silseth, koncernchef Nordic Choice Hotels.

speedy_helsida
#hålligångsigtunakommun

Johan hjälper oroliga företagare

Näringsliv På Norra Redovisningshuset får man just nu in många frågor från oroliga företagare: - Vi har flera kunder som står inför stora utmaningar nu, med tanke på Corona krisens inverkningar på företagen och personalen.

2020_helsida
happy_homes_mars
festspec_corona_helsida
centrum_helsida2020
salong_elisabeth_helsida
ridskola2020_helsida
marina_helsida

Så deklarerar du smartast

Ekonomi Nyligen damp deklarationen ner i kommuninvånares brevlådor eller e-brevlådor, Norra Redovisningsbyråns ägare Johan Sandberg ger råd för en smidig deklaration.