moderaterna_panorama
Catarina König bor med man och två barn i SigtunaFoto: Pressbild

Sigtunakocken ger ut bok

Sigtunabon Catarina König som vunnit både Sverige och Decenniets mästerkock ger ut boken Helg med guldkant.

Sigtunaprofilen och tv-kocken Catarina König ger ut bok om att sätta guldkant på helgerna med fokus på matlagning. Hon delar i boken med sig av nya och fräscha recept för att få till en helhetsupplevelse kring mat och dryck.
– I den här boken har jag tagit steget fullt ut och utvecklar hela smakupplevelsen. Hur olika smaker förhöjer varandra och ger en guldkant till helgmiddagen. Varje recept har en dryckesrekommendation och jag har lagt matlagningen på nivåer som ger en utmaning åt alla matlagare – från proffs till glad amatör, säger Catarina.

Sedan vinsten i Sveriges mästerkock har Catarina ägnat livet åt mat, hin är aktuell som tv-kock i Kökets middag samt inspirerar via Instagram. Hon har även matlagningskurser på Sigtuna stadshotell.

ewas_helsida
liber_helsida
marinan_helsida
defacto_helsida
mp_helsida_april

Borgmästargården öppnas upp

Kulturnyheter Sigtunas siste borgmästare Gustaf Dahl donerade Borgmästargården till Sigtuna kommun i september 1990, nu ska den öppnas upp för allmänheten som en del av Sigtuna museum.

2020_helsida
connys_helsida

Veronica och Jenny gör Clubkvällar i Märsta

Märstafolket Veronica Stjernstedt och Jenny Eriksson arrangerar till helgen Club Vega med Tema 80-90-tal: - Vi är två helt vanliga tjejer som bott i kommunen i många år och som saknat evenemang som vänder sig till vår målgrupp, berättar Veronica.

Torgfest i Stadsängarna

Nöjesnyheter Sigtuna Stadsängar arrangerade torgfest under söndagen med vilket var välbesökt av både de nya stadsängsborna samt andra kommuninvånare.

Håller dansläger i sommar

Kulturnyheter Sigtuna Dansskola kommer i år för tredje året i rad att arrangera ett dansläger: - Under 6 dagar dansar vi och utforskar olika sätt att förhålla oss till musik och varandra, berättar Helena Gunnarsson på Sigtuna Dansskola.

Nu kommer Brobygget till Valsta torg

Kultur & Nöje Brobygget etableras även i Valsta torg: - Det är väldigt roligt att Brobygget – Sportis har kunnat dra igång under våren och det ska ha fungerat väldigt bra hittills med många deltagande barn vid varje tillfälle, säger Lars Björling (SfS), ordförande i Kultur- och fritidsnämnden.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

sigtuna_vatten_outsider
connys
mp_outsider2022
moderat_outsider
swedol_outsider
nrh
ridskola_2020_outsider
ewas_outsider
marina_outsider