sportlov_centrum
Sigtuna stadshotells kock Oscar Nyman kom trea i Årets MöteskockFoto: Pressbild

Sigtunakock trea i tävling

Oscar Nyman från Sigtuna stadshotell kom trea i kocktävlingen Årets Möteskock.

sportlov_centrum

Nitton kockar gjorde upp om att vinna Årets Möteskock 5:e februari på Venue81 i Stockholm. De fick i uppgift att laga en tvårätters konferensmåltid ur ett hållbarhetsperspektiv. En av de tävlande var Oscar Nyman från Sigtuna stadshotell. Oscar fick nöja sig med en tredjeplats i tävlingen:
– Vi är medvetna om att många av Sveriges bästa kockar arbetar på konferensanläggningar runt om i landet. Kockarna ges en möjlighet att visa sina kunskaper i form av en matlagningstävling, samtidigt som deras respektive försäljningsavdelning på plats får marknadsföra sin anläggning mot en utvald grupp inbjudna mötesbokare, säger Joel Dean, projektledare för Årets Möteskock, i ett pressmeddelande.

Konsthall invigdes i Valsta

Kulturnyheter Valsta Simhall har öppnat upp som konsthallen &Konst: - Vi räknade in 86 personer av en mycket mixad publik, säger musei- och konstchef Ted Hesselbom.

arlandagolf

Jul med Carola kommer tillbaka

Nöjesnyheter Carola gör om sin bejublade julshow med dubbelt antalet spelningar i år: - Det känns som jag hittat rätt helt enkelt och det är på tiden, säger hon till Aftonbladet.

sportlov2019
banner_trerosor
happyhomes_2019
EXTRA

Höjda avgifter på Kulturskolan

Kulturnyheter Kulturskolan i Sigtuna kommun för höjda avgifter, detta sedan budgeten minskat med 1,2 miljoner kronor i år: - Dessvärre har vi en tuff ekonomisk situation – orsaken är tidigare oansvarig politik som gjort av vi har höga låneskulder och ingen buffert. Det är allvarligt, säger Pernilla Bergqvist (L), ordförande i Barn- och ungdomsnämnden.

sangensemble

Valsta bibliotek öppnar upp

Kulturnyheter Efter många turer står det nu klart att Valsta bibliotek öppnar på fredag 1:a februari: - Det är med glädje vi slår upp portarna igen och välkomnar alla invånare att ta del av böcker, tidskrifter och media, säger Lars Björling.

defacto_helsida

Isbrytare kan ställa till det för Sigtunarännet

Nöjesnyheter En isbrytare kan ställa till det för Sigtunarännet som ska gå om tre veckor: - Det är förstås olycklig tajmning när de bryter upp isen nu tre veckor innan Sigtunarännet, säger Fredrik Jonsson på Vikingarännet.

sigtunavatten_standard
EXTRA

Anders och Christian drar igen klassiska Väsbyhaket

Nöjesnyheter Märsta- och sigtunaborna Anders Matsson och Christian Cederferm stänger igen institutionen Magget i Väsby ikväll: - Det bästa med ”Magget” är alla människor som vi lärt känna här. Och det är många. De är våra vänner i dag. Det är nog det som kommer bli tuffast på lördag, säger Christian till tidningen Mitt i Stockholm.

ridskola_2019_helsida
korpen_jan-feb

Sigtunabon släpper nytt

Nöjesnyheter Henrik Hansson från Sigtuna och hans grupp Trensum Tribe & Double H släpper nytt album på fredag med releasefest i Stockholm: - Beatsen är en blandning av soul, reggae, dub, disco med mera, berättar Henrik Hansson för märsta.nu

ridskola2019_outsider
extravaganza_outsider
nrh