moderaterna_panorama
Andreas Jansson Restaurang Skoogs på Sigtunahöjdens souschefFoto: Pressbild

Sigtunahöjdens kock vidare i tävling

Sigtunahöjdens souschef Niclas Jansson är vidare i kocktävling inom IACC.

Copper Skillet som är en kocktävling för kockar inom mötesorganisationen IACC där Sigtunahöjden ingår har hållit svenska deltävlingar. Där gick Niclas Jansson, souschef, vidare till tävlingarna i Amsterdam. Vinnaren där kan ta sig till världsfinalen i Las vegas 24:e maj. Inom Copper Skillet ska man som kock inom en kvart välja ut råvaror och två olika proteiner, de har samtidigt tillgång till skafferi, färska råvaror och mejerier.

På de 15 minuterna ska de planera sin maträtt och skriva ner receptet, därefter har de 30 minuter på sig att tillaga maträtten, det ska tillagas på två gasolplattor. Niclas Jansson lagade en rätt som bestod av gös och blåmusslor med inkokt vit och grön sparris, stekt ramslök, syrad fänkål, sås på blåmussla och potatis, krispig potatis och blommor. Återstår att se om han lyckas visa sina konster igen i Amsterdam.

centrum_sommar2022_helsida

Eltransporter igång till och från Rosersberg

Näringsliv Apoteas eltransporter är igång mellan Rosersberg och Morgongåva utanför Uppsala: -Apoteas fokus har alltid varit snabba leveranser, men vi har även utforskat olika möjligheter för mer hållbara fraktalternativ, Pär Svärdson, vd Apotea.

2020_helsida

Arlanda i fokus under Sigtunas dag i Almedalen

Näringsliv Sigtuna kommun kommer att finnas i Almedalen och ha en egen dag med fokus på Arlanda: - Arlanda flygplats är extremt viktig för Sigtuna kommun och påverkar det mesta vi gör. Därför är det viktigt att vi på olika sätt tar initiativ till att lyfta alla de möjligheter och utmaningar som kommer med rollen som värdkommun för Sveriges största flygplats, säger Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande.

defacto_helsida
mp_helsida_april
marinan_helsida
connys_helsida
liber_helsida
ewas_helsida

Stjärnkrögarens attack på säkerhetskaoset

Näringsliv Pontus Frithiof som driver Pontus By the air på Terminal 5 riktar en kraftig känga mot Swedavia för deras sätt att hantera kökaoset i säkerhetskontrollerna.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

swedol_outsider
connys
marina_outsider
mp_outsider2022
ridskola_2020_outsider
ewas_outsider
sigtuna_vatten_outsider
nrh
moderat_outsider
centrum_sommar_outsider2022