panorama_centrum
Foto: Pressbild/Sigtunahöjden

Sigtunahöjden minskade sina utsläpp

Sigtunahöjden minskade sina utsläpp förra året med 37 procent.

Hållbarhetsnätverket Hållbar Destination med ett stort antal hotell- och konferensanläggningar i kommunen mäter årligen utsläppen bland medlemmarna. För 2019 visar det sig att Sigtunahöjden i Sigtuna minskat sina utsläpp med 37 procent.

För att minska utsläppen har Sigtunahöjden bland annat bytt ut den fossila oljan mot biolja i värmepannan, man har ökat andelen vegetariskt, matsvinnet har mätts och sju av FN:s globala mål implementerats. Utöver det har engångsplast tagits bort som en del av ett gemensamt beslut från Destination Sigtuna.

helsida
liber_helsida
mp_helsida_april
defacto_helsida

Fyra konkurser i kommunen

Ekonomi Konkurserna i kommunen fortsätter öka för i år, det var fyra konkurser i år och totalt är ökningen åtta procent i år.

2020_helsida

Fabrik för hållbart flygbränsle byggs i Brista

Näringsliv Bristaområdet får en ny fabrik som ska producera hållbart flygbränsle: - Detta är ett unikt projekt som har potential att förändra flygindustrin och beroendet av fossila bränslen, Karin Genemo, divisionschef för Industri på COWI.

retro_helsida
connys_helsida

Ny Heat-restaurang i Arlandastad

Näringsliv Arlandastad Group och Heat med förre märstabon Daniel Wärnmark som ägare har tecknat avtal om att etablera nya konceptet Heat Express: - Vi sökte ett expansivt område där vårt koncept skulle fungera. Att få möjligheten att öppna vårt nya koncept i Explore Arlandastad tillsammans med Arlandastad Group såg vi som en win-win, säger Jesper Hofmann, VD på Heat Restauranger.

centrum_sommar2022_helsida
logistik_sigtuna_helsida
nationaldag_helsida

Logicenters bygger ut sin anläggning

Näringsliv Logicenters bygger ut anläggningen i Arlandastad med 10 300 kvadratmeter: - Vi är otroligt glada över att få utöka vår närvaro i Arlandastad ytterligare, säger Matthias Kettelholt, CEO på Logicenters.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

sigtuna_vatten_outsider
nrh
ridskola_2020_outsider
connys
swedol_outsider
mp_outsider2022
outsider
moderat_outsider
logistik_outsider
retro_outsider
centrum_sommar_outsider2022
nationaldag_out