defacto_pan2020

SigtunaHems villa i Arenberga ska säljas

Kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M) har fattat beslut om att säga upp avtalet för den villa som SigtunaHem köpte i syfte att ta emot nyanlända.

centrum_artikel

Under uppmärksammade former köpte SigtunaHem en villa i Arenberga för att hysa nyanlända vintern 2016. Boende var kritiska till köpet och även den dåvarande oppositionen.

Nu har Kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M) gett Komfast i uppdrag att i förtid säga upp hyresavtalet med SigtunaHem för villan, SigtunaHem kommer sen att få i uppdrag att sälja fastigheten. I tjänsteskrivelsen står det att ett fördröjande av beslutet bedöms leda till omotiverade och höga kostnader för Sigtuna kommun.

speedy_vinter_helsida

Därför var vattnet brunt i centrala Märsta

Nyheter Boende i centrala Märsta fick i morse brunt vatten ur kranarna: - Det missfärgade vattnet beror på att vi har underhållsspolat vattenledningarna i gatan, säger Håkan Stallman, chef för drift rörnät på Sigtuna Vatten och renhållning.

ridskola2020_helsida
coronapandemin

Vädjar till stockholmare att stanna hemma

Politik Liberalerna i Region Stockholm uppmanar stockholmare att stanna hemma över sportlovet: - Vi längtar alla efter en normal vardag – och ett normalt sportlov. Men pandemin är ett överhängande hot, en tredje våg riskerar att drabba oss om vi inte håller ut och håller avstånd ett tag till. Därför är det viktigt att följa både tidigare och nya rekommendationer, säger Anna Starbrink (L), sjukvårdsregionrådet.

2020_helsida
defacto_helsida

Tunnlar fräschas upp

Notiser Kommunen rustar upp tunlarna på gång- och cykelvägar under året. De kommer att målas om och få belysning.

meko_helsida
centrum_helsida2020
connys_helsida
EXTRA

Sigtuna kommun närmar sig 50 000

Nyheter Sigtuna kommun växer med 573 invånare under 2020: - Det som gör att folkmängden i Sigtuna ökar jämfört med året före är framför allt inflyttningen. Kommunen registrerar 5 226 inflyttade, jämfört med 4 848 utflyttade, säger Linus Garp, befolkningsstatistiker på SCB.

happyhomes_sommar2020

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

centrum_sommar_out
sigtuna_vatten_outsider
nrh
ridskola_2020_outsider
speedy_vinter2020_outsider
swedol_outsider
meko_outsider
connys