arlandagolf_pan_aug
Foto: Press/SigtunaHem

SigtunaHem uppmanar boende att vårda sina lägenheter

Efter ett stort antal ärenden med vattenskador, översvämningar och spisbränder uppmanar SigtunaHem sina hyresgäster att själva vårda sin lägenhet.

Det ingår i en hyresgästs åtagande att utföra vissa ärenden i sin lägenhet trots att man hyr och har en hyresvärd. Efter att SigtunaHem haft ett stort antal ärenden gällande översvämningar, vattenskador, spisbränder och andra akuta skador så har man gjort en film som lagts upp på deras hemsida där boende kan se vilka åtaganden de har. Filmen är textad för bland annat arabisk- och somalisktalande.

Det kan handla om att rosta av frysen, rensa vattenlås i handfatet eller kolla proppskåpet när propparna går. SigtunaHem menar att flera av skadorna hade kunnat undvikas om hyresgästen utförde ”egenvård” av sin lägenhet.
– Vattenskador, spisbränder och andra akuta skador är inte bara dyra att åtgärda, reparationerna tar också ofta lång tid och kan orsaka olägenheter både för dig som drabbas direkt och dina grannar, skriver SigtunaHem på sin hemsida.

defacto_helsida
ica_valsta_choklad
arlanda_golf_juli
EXTRA

Här är barnen som ploggar på idrotten

Ung & Student SVT:s Lilla Aktuellt besökte i veckan Steningehöjdens skola för att skolans elever "ploggar": - Vi har hitills ploggat med elever i år 2-6 men tanken är att alla elever på skolan ska plogga, säger idrottsläraren Jessica Brissman.

sigtunavatten_standard
happyhomes_2019
sommar_centrum
defacto_outsider
arlanda_golf_juli2_outsider
nrh
connys