defacto_panorama_mustasch
Foto: Press/SigtunaHem

SigtunaHem uppmanar boende att vårda sina lägenheter

Efter ett stort antal ärenden med vattenskador, översvämningar och spisbränder uppmanar SigtunaHem sina hyresgäster att själva vårda sin lägenhet.

Det ingår i en hyresgästs åtagande att utföra vissa ärenden i sin lägenhet trots att man hyr och har en hyresvärd. Efter att SigtunaHem haft ett stort antal ärenden gällande översvämningar, vattenskador, spisbränder och andra akuta skador så har man gjort en film som lagts upp på deras hemsida där boende kan se vilka åtaganden de har. Filmen är textad för bland annat arabisk- och somalisktalande.

Det kan handla om att rosta av frysen, rensa vattenlås i handfatet eller kolla proppskåpet när propparna går. SigtunaHem menar att flera av skadorna hade kunnat undvikas om hyresgästen utförde ”egenvård” av sin lägenhet.
– Vattenskador, spisbränder och andra akuta skador är inte bara dyra att åtgärda, reparationerna tar också ofta lång tid och kan orsaka olägenheter både för dig som drabbas direkt och dina grannar, skriver SigtunaHem på sin hemsida.

sigtunavatten_standard
greeknighthelsida
happyhomes_2019
fme_oktober
centrum_host_helsida
defacto_mustach_helsida
ica_oktober

Så lyftes Sigtuna Museum

Nyheter Sigtuna Musems verksamhet hade en undanskymd roll för några år sedan men under Ted Hesselboms tid har museet dubblerat antal besökare och anställda: - Det är viktigt att synas. Att pratas om, säger Ted i ett reportage i Norrtälje tidning.

nrh
colorama_april2
greeknight_outsider
connys