sportfiske_jubileum
Foto: Genrebild/Daniel Iskander

SigtunaHem startar arbetet med att riva och bygga upp lekplatser

SigtunaHem startar nu efter nyår arbetet med att riva gamla lekplatser och bygga upp nya i ett flertal av sina bostadsområden.

rosta_sigtuna2

Ett antal lekplatser i SigtunaHems bostadsbestånd kommer att rivas nu under vintern och andra kommer att rustas upp. Det r ett arbete som beräknas ta tre år. Målet är att ha en lekplats per 100-120 lägenheter i snitt enligt SigtunaHems tillförordnade markchef Thomas Andersson:
– Sedan finns det så klart undantag, vi kommer inte att ta bort lekplatser i kvarter där det inte finns något alternativ i närheten.

Totalt kommer SigtunaHem att behålla 56 lekplatser inom sina området, det inkluderar även lekplatser i skolor och förskolor som är tillgängliga för allmänheten efter stängning samt helger. Några av de som rivs är inte i bra skick, andra som byggs upp kommer att förses med nya leksaker och utrustning för att både barn och föredrar ska kunna ha kul tillsammans.

Här hittar du en lista på vilka lekplatser som renovera eller rivs

(V) vill utlysa nödläge om klimatet

Politik Vänsterpartiet i Sigtuna kommun lämnar in en motion tillfullmäktige om att utlysa nödläge för klimatet: - För några veckor sen så satt representanter från nästan alla kommunens partier i Valsta kyrkas samtal om klimatet och var överens om att en snabb klimatomställning mot ett framtida hållbart samhälle var högsta prioritet. Menar de allvar med det så hoppas vi att de röstar på vår motion om att utlysa klimatnödläge. Vi har inte tid att vänta, säger gruppledare Niklas Andersson.

varfest_helsida
eu-valet

Valet är igång

Politik Vallokalerna öppnade upp vid 8-tiden på söndagen: - Det är många poströster som kommit in, säger Torsten Cedervi, vallokalens ordförande i Prästängarna/S:t Per.

eu_sap

Märstabo lurade bilägare

Notiser En märstabo döms för grovt bedrägeri sedan han lurat 18 målsäganden att sälja sina bilar via honom men betalade inte ut ersättningen till dem.

nationaldag_helsida
v_eu_helsida
EXTRA

Misshandel på skola

Blåljus Polis har upprättat en anmälan om misshandel och ofredande efter ett bråk på en skola i kommunen: - Det är minderåriga som är inblandade så jag kan inte uttala mig om vad som har hänt, säger Eva Nilsson vid Polisens ledningscentral.

oppning_helsida

Kvotflyktingar riskerar vräkning

Nyheter Kvotflyktingar som kommit till kommunen kommer nu att vräkas: - Kommunen har i grunden en skyldighet mot kvotflyktingar på samma sätt som alla andra invånare i form av stöd från socialtjänst, barnomsorg, skola, osv, uppger Anna Jernberg Carlsson, pressansvarig i kommunen.

happyhomes_2019
bonava_maj_helsida
nationaldag_helsida
moderaternamaj
ridskola2019_outsider
mp_eu_outsider
sh_bovard_out
fme_outsider
sap_outsider_eu
nrh
sh_oppet
v_eu
oppning_outsider
moderaterna_maj_outsider
colorama_april
bonava_maj_outsider
nationaldag_out
defacto_outsider
connys
rosta_sigtuna