sommar
Foto: Genrebild/Daniel Iskander

SigtunaHem startar arbetet med att riva och bygga upp lekplatser

SigtunaHem startar nu efter nyår arbetet med att riva gamla lekplatser och bygga upp nya i ett flertal av sina bostadsområden.

marstakalaset_artikel

Ett antal lekplatser i SigtunaHems bostadsbestånd kommer att rivas nu under vintern och andra kommer att rustas upp. Det r ett arbete som beräknas ta tre år. Målet är att ha en lekplats per 100-120 lägenheter i snitt enligt SigtunaHems tillförordnade markchef Thomas Andersson:
– Sedan finns det så klart undantag, vi kommer inte att ta bort lekplatser i kvarter där det inte finns något alternativ i närheten.

Totalt kommer SigtunaHem att behålla 56 lekplatser inom sina området, det inkluderar även lekplatser i skolor och förskolor som är tillgängliga för allmänheten efter stängning samt helger. Några av de som rivs är inte i bra skick, andra som byggs upp kommer att förses med nya leksaker och utrustning för att både barn och föredrar ska kunna ha kul tillsammans.

Här hittar du en lista på vilka lekplatser som renovera eller rivs

sigtunavatten_standard
kontor_thaifong
arlanda_golf_juli
tonårsmordet

Pappan: Ingen letade efter Asad

Nyheter Polisen kritiseras av föräldrarna till den mördade Asad Ali som hittades i Valstas elljusspår i vintras: - Varför letade ingen efter min son, frågar sig pappan Arsad Khan i ett reportage i Dagens Nyheter.

EXTRA

Pojke rånades i Valsta

Blåljus En pojke rånades under kvällen i Valsta av flera personer: - Han blev av med klocka, halskedja och mobiltelefon, säger Anna Westberg, presstalesperson vid Polisens ledningscentral.

ica_valsta_choklad
defacto_helsida
sommar
sommar_centrum
colorama_april2
happyhomes_2019

Kommunen avser upphandla särskilt boende

Nyheter Sigtuna kommun avser att teckna platser för särskilt boende i Sigtuna stadsängar där Vardaga etablerar: - Bedömningen är att kommunen kommer att behöva utnyttja ett 10-tal platser initialt med möjlighet att utöka med ytterligare 5-10 platser, kanske redan nästa år. Med detta känner vi i förvaltning och nämnd oss väldiga nöjda och trygga med situationen just nu, säger äldre- och omsorgsnämndens ordförande Karsten Bjärbo (KD)

Kosten största boven till övervikt hos barn

Nyheter märsta.nu kunde i helgen rapportera om att övervikt och fetma ökar bland barnen i kommunen, men det är inte brist på fysisk aktivitet som är problemet utan kosten.

arlanda_golf_juli2_outsider
sportfiske_sommar
nrh
defacto_outsider
colorama_april
connys