defacto_pan
Foto: Genrebild/Daniel Iskander

SigtunaHem startar arbetet med att riva och bygga upp lekplatser

SigtunaHem startar nu efter nyår arbetet med att riva gamla lekplatser och bygga upp nya i ett flertal av sina bostadsområden.

Ett antal lekplatser i SigtunaHems bostadsbestånd kommer att rivas nu under vintern och andra kommer att rustas upp. Det r ett arbete som beräknas ta tre år. Målet är att ha en lekplats per 100-120 lägenheter i snitt enligt SigtunaHems tillförordnade markchef Thomas Andersson:
– Sedan finns det så klart undantag, vi kommer inte att ta bort lekplatser i kvarter där det inte finns något alternativ i närheten.

Totalt kommer SigtunaHem att behålla 56 lekplatser inom sina området, det inkluderar även lekplatser i skolor och förskolor som är tillgängliga för allmänheten efter stängning samt helger. Några av de som rivs är inte i bra skick, andra som byggs upp kommer att förses med nya leksaker och utrustning för att både barn och föredrar ska kunna ha kul tillsammans.

Här hittar du en lista på vilka lekplatser som renovera eller rivs

outsider
korpen_jan-feb

Nu invigs Trygghetscentret

Nyheter Idag onsdag invigs Trygghetscentret i Märsta Centrum som kommer husera polis, brandkår och delar av kommunens verksamhet.

sigtunavatten_standard
icavalsta_julbanner

Kraftig nedgång av bostadsinbrott: Grannsamverkan bidragande orsak

Nyheter Antalet bostadsinbrott i Sigtuna kommun minskade kraftigt det gångna året enligt siffror från Grannsamverkarna i Sigtuna kommun: -Som ordförande i Grannsamverkarna vill jag gärna påstå att just den utökade organiserade grannsamverkan bidragit till att minska antalet bostadsinbrott 2018. Men det finns förstås andra bidragande förklaringar också, säger David Lundqvist, ordförande för Grannsamverkarna.

sigtuna_funkis
frisyr_december
banner_trerosor
funkis_2
nrh
connys