centrum_tvaar
Foto: Genrebild/Daniel Iskander

SigtunaHem startar arbetet med att riva och bygga upp lekplatser

SigtunaHem startar nu efter nyår arbetet med att riva gamla lekplatser och bygga upp nya i ett flertal av sina bostadsområden.

centrum_tvaar

Ett antal lekplatser i SigtunaHems bostadsbestånd kommer att rivas nu under vintern och andra kommer att rustas upp. Det r ett arbete som beräknas ta tre år. Målet är att ha en lekplats per 100-120 lägenheter i snitt enligt SigtunaHems tillförordnade markchef Thomas Andersson:
– Sedan finns det så klart undantag, vi kommer inte att ta bort lekplatser i kvarter där det inte finns något alternativ i närheten.

Totalt kommer SigtunaHem att behålla 56 lekplatser inom sina området, det inkluderar även lekplatser i skolor och förskolor som är tillgängliga för allmänheten efter stängning samt helger. Några av de som rivs är inte i bra skick, andra som byggs upp kommer att förses med nya leksaker och utrustning för att både barn och föredrar ska kunna ha kul tillsammans.

Här hittar du en lista på vilka lekplatser som renovera eller rivs

lärarupproret

Trots lärarprotesterna: Vi har inte råd att satsa mer

Nyheter Responsen efter torsdagens lärarprotester lät inte vänta på sig, Barn- och ungdomsnämndens ordförande Pernilla Bergqvist (L) säger till Skolvärlden kommunen inte har råd att satsa mer.

defacto_helsida
happyhomes_2019
arlandagolf
ridskola_2019_helsida
karby_varme1
sigtunavatten_standard

Här är Årets pedagoger

Nyheter Sigtuna kommun har utsetts sex pedagoger till Årets pedagoger 2018: - Vi har många skickliga lärare och pedagoger i Sigtuna kommun som spelar en viktig roll för lärande, trygghet och utveckling i förskola och skola. Det är med stor glädje som vi lyfter fram dessa personer som verkligen gör skillnad för våra barn och unga i kommunen, säger Barn- och ungdomsnämndens ordförande Pernilla Bergqvist (L).

banner_trerosor
sangensemble
icavalsta_semlor

Ekillaelever missnöjda med maten

Nyheter Elever på Ekillaskolan klagar över att maten inte är vällagad och att muslimer inte får halalkost: - Alla skolor har samma matsedel och därmed serveras samma rätter varje dag på skolorna, säger Camilla Lindström, områdeschef och leg. dietist på MatEnheten.

extravaganza_outsider
sh_oppet
karby2
ridskola2019_outsider