centrum_jul_panorama
SigtunaHems VD Göran Langer med styrelseordförande Erik Langby (M)Foto: Pressbild/SigtunaHem

SigtunaHem ska bli fossilfritt

Det kommunala bostadsbolaget AB SigtunaHem går med i Klimatinitiativet med målet att vara helt fossilfritt till 2030.

defacto_jul_artikel

Allmännyttans Klimatinitiativ samlar kommunala bostadsbolag i hela landet, målet är att de ska bli fossilfria till 2030.
– Det här initiativet ligger helt i linje med den policy för kvalitet och miljö vi redan arbetar efter på SigtunaHem. Hela vår verksamhet ska genomsyras av långsiktig ekologisk hållbarhet. Det innebär att vi ställer krav på materialval, transporter och entreprenörer i samband med nybyggnation, men också om att effektivisera avfallshantering och minska energiförbrukningen i våra fastigheter, säger SigtunaHems vd Göran Langer i ett pressmeddelande.

Redan nu har bolaget kommit en bit på vägen genom att fasa ut fossil energi, de sista oljepannorna försvinner under 2019 och man satsar på miljövänliga alternativ som bergvärme, solceller eller effektiva värmepumpar. I samband med nybyggen sätts solpaneler upp och befintligt bestånd inventeras för att se vilka hus som lämpar sig för solpaneler.

Utöver det så håller man på med att effektivisera, planera och minimera transporterna, man ställer också krav på att entreprenörer ska använda fossilfria fordon. Den egna fordonsflottan ska vara fossilfri till senast 2023. Mellan åren 2008-2014 lyckades man minska sin energianvändning med 20 procent i samband med att man gick med i klimatsatsningen Skåneinitiativet.

happyhomes_2019
valsta_tomte
defacto_jul
julbord_helsida
centrum_jul_helsida
trainingpartner_jobb_helsida
ica_oktober
tp_helsida
bildådet

Ordförande: Ingen förhöjd risk mot Vikingahallen

Nyheter Skånelaiter som varit oroliga efter händelsen i lördags då en bil körde in genom fasaden kan vara lugna: - Polisen betraktar det som en isolerad händelse och det finns ingen förhöjd risk på Vikingahallen, skriver ordföranden Magnus Larsson på Facebook.

fme_oktober
connys
greeknight_outsider
nrh
trainingpartner_jobb_outsider
julshow_outsider
tp_outsider
julbord
valsta_tomte_outsider
colorama_april2