defacto_pan2020
Foto: Insändarbild

SigtunaHem ser över parkeringskaoset på Sätuna

SigtunaHem kommer inom kort att fråga sina hyresgäster om parkeringssituationen kring Sätunavägen: - Vi håller för närvarande på att se över parkeringssituationen på flera adresser, det innebär att se över behov och utrymme att göra fler platser, meddelar Paloma Labbé, marknadschef.

märsta.nu rapporterade nyligen om parkeringskaoset på Sätuna där 225 parkeringsböter utfärdades 2017. Enligt de boende är irritationen stor på kommunen för att ”jaga” böter och bostadsbolaget SigtunaHem som inte tillhandahåller nog med parkeringsplatser för sina hyresgäster.

Behöver ha tillgång till gatan
Sigtuna kommun hade bland annat satt upp en skylt med städning en dag i veckan i ett halvårs tid, en städning som de boende aldrig sett röken av. Christer Lundkvist, enhetschef för gatudriften, skriver i ett mail till märsta.nu regler om ”städdagar” skapas på olika platser för att gatudriften obehindrat ska kunna ha tillträde till sin egen gata. Han kan dock inte uttala sig om vad för städning som pågår varje tisdag morgon mellan december-april. Men han poängterar att man inte jagar böter:
– Vår verksamhet får inga intäkter på böter – det är bara ett besvär att det står bilar i vägen, men om man istället utfärdar ett permanent parkeringsförbud på heltid istället på den gatan så är man ju av med problemet, uppger Christer Lundkvist.

Ingen självklarhet med parkering
Christer Lundkvist menar också att det inte är en självklarhet att man ska få stå på gatan.
– Fordonsägare har alltid en egen skyldighet att sörja för plats för sitt fordon, det ska inte det allmänna vägarna vara till för, och så är det inte i någon kommun vad jag vet – plats eller garage får man annars hyra på tomtmark/fastighet.

Ska gå ut med en enkät
SigtunaHem som har stort bostadsbestånd kring Sätunavägen håller samtidigt på att se över parkeringssituationen och vilka behov och utrymme som behövs för fler P-platser. När det gäller specifikt Sätunavägen så kommer man att gå ut med en enkät till de boende inom kort för att ta reda på vilka behov som finns och vad man saknar idag:
– Detta för att vi sedan ska kunna se över befintliga platser och även den mark som finns. Det går att söka platser i närliggande områden när det finns något ledigt där men vi vill så klart kunna erbjuda platser, i den mån det går, nära fastigheten där man bor, säger Paulina Labbé, marknadschef.

festspec_corona_helsida

Elever skickade brev till äldre

Ung & Student Elever på Steningehöjdens skola ville muntra upp äldre på Arhem genom skriva vykort med personliga hälsningar till dem: -Eleverna tyckte att det kändes jättekul att få kommunicera med de äldre och samtidigt få känna mening och betydelse trots att de ska befinna sig i skolan varje dag, berättar svenskläraren Ziri Sallahz på Steningehöjdens skola.

salong_elisabeth_helsida
happy_homes_mars
centrum_helsida2020
2020_helsida
defacto_helsida
operation gimle

Nya tillslag av Polisen

Nyheter Polisen genomförde en ny insats på onsdagen som en del av Operation Gimle: - Polisen jobbar vidare med de här beslagen för att knyta narkotikan till personer samtidigt som vi kartlägger kriminaliteten, säger polisinsatschef Martin Wallin i lokalpolisområde Sollentuna.

marina_helsida
ridskola2020_helsida
speedy_helsida
coronakrisen

Vården utökas

Nyheter Region Stockholm meddelar att man arbetar på att utöka kapaciteten på akutsjukhusen i länet.

speedy_outsider
nrh
sigtuna_vatten_outsider
ridskola_2020_outsider
oppning_salongelisabeth_outsider
marina_outsider
festspec_corona_outsider
swedol_outsider