defacto_pan2020
Foto: Insändarbild

SigtunaHem ser över parkeringskaoset på Sätuna

SigtunaHem kommer inom kort att fråga sina hyresgäster om parkeringssituationen kring Sätunavägen: - Vi håller för närvarande på att se över parkeringssituationen på flera adresser, det innebär att se över behov och utrymme att göra fler platser, meddelar Paloma Labbé, marknadschef.

centrum_artikel

märsta.nu rapporterade nyligen om parkeringskaoset på Sätuna där 225 parkeringsböter utfärdades 2017. Enligt de boende är irritationen stor på kommunen för att ”jaga” böter och bostadsbolaget SigtunaHem som inte tillhandahåller nog med parkeringsplatser för sina hyresgäster.

Behöver ha tillgång till gatan
Sigtuna kommun hade bland annat satt upp en skylt med städning en dag i veckan i ett halvårs tid, en städning som de boende aldrig sett röken av. Christer Lundkvist, enhetschef för gatudriften, skriver i ett mail till märsta.nu regler om ”städdagar” skapas på olika platser för att gatudriften obehindrat ska kunna ha tillträde till sin egen gata. Han kan dock inte uttala sig om vad för städning som pågår varje tisdag morgon mellan december-april. Men han poängterar att man inte jagar böter:
– Vår verksamhet får inga intäkter på böter – det är bara ett besvär att det står bilar i vägen, men om man istället utfärdar ett permanent parkeringsförbud på heltid istället på den gatan så är man ju av med problemet, uppger Christer Lundkvist.

Ingen självklarhet med parkering
Christer Lundkvist menar också att det inte är en självklarhet att man ska få stå på gatan.
– Fordonsägare har alltid en egen skyldighet att sörja för plats för sitt fordon, det ska inte det allmänna vägarna vara till för, och så är det inte i någon kommun vad jag vet – plats eller garage får man annars hyra på tomtmark/fastighet.

Ska gå ut med en enkät
SigtunaHem som har stort bostadsbestånd kring Sätunavägen håller samtidigt på att se över parkeringssituationen och vilka behov och utrymme som behövs för fler P-platser. När det gäller specifikt Sätunavägen så kommer man att gå ut med en enkät till de boende inom kort för att ta reda på vilka behov som finns och vad man saknar idag:
– Detta för att vi sedan ska kunna se över befintliga platser och även den mark som finns. Det går att söka platser i närliggande områden när det finns något ledigt där men vi vill så klart kunna erbjuda platser, i den mån det går, nära fastigheten där man bor, säger Paulina Labbé, marknadschef.

centrum_helsida2020
coronapandemin

Rekordmånga får intensivvård

Notiser I en lägesrapport från Region Stockholm gällande coronapandemin så konstateras att drygt 100 stockholmare är i behov av intensivvård.

Moderaterna_helsida2021
vardcentral_helsida

Resam ger klimat- och energitips

Nyheter Rasam Sheibeh får den nyinrättade tjänsten som energi- och klimatrådgivare i Sigtuna kommun: - Som energiingenjör brinner jag för hållbara energilösningar. Jag kommer att göra mitt yttersta för att hjälpa kommunens invånare att minska sin klimatpåverkan, säger han i ett pressmeddelande.

sigtunastad_helsida
2020_helsida
ridskola2020_helsida
speedy_vinter_helsida
dackskiftarna_helsida
happyhomes_sommar2020
connys_helsida
EXTRA

Väsby missnöjda med nya riksintresset

Nyheter Upplands-Väsby kommun är missnöjda med det nya riksintresset för Arlanda: - Trafikverkets utspel om tystare flygplan och bättre möjligheter att bygga nära Arlanda, är ett hån mot Väsbyborna. Samtidigt som de talar om det, driver de på för mer buller över Väsby. Det håller inte ihop, säger oppositionsråd Mathias Bohman (S).

defacto_helsida
rentawreck_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

rentawreck_outsider
sigtunastad_outsider
connys
moderaterna_sigtuna
dackskiftarna_outsider
nrh
ridskola_2020_outsider
vardcentral_outsider
sigtuna_vatten_outsider
speedy_vinter2020_outsider