mote_sommar
Foto: Arkivbild/Jamshid Jamshidi

SigtunaHem sänker avkastningskrav

SigtunaHem kommer efter beslut i Kommunstyrelsen att sänka sina avkastningskrav för att frigöra medel till renoveringar.

centrum_artikel

På måndagen beslutade Kommunstyrelsen att SigtunaHem skulle sänka sina avkastningskrav, detta för att frigöra penga stil renovering- och underhållsprojekt. Med det sänkta avkastningskravet kommer SigtunaHem att direkt vända sig till lokala entreprenörer för att på så sätt även stötta dem i rådande coronakris.
– Kommunen har vare sig resurser eller laglig möjlighet att direkt stötta enskilda företag, men vi vänder på alla stenar vi kan för att hitta sätt att hjälpa våra lokala näringsidkare. Som ett led i detta sänker kommunen tillfälligt SigtunaHems avkastningskrav för att frigöra medel för bolaget. Det ska möjliggöra att fler tjänster kan beställas för underhåll och renovering, säger Kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M).

Avkastningskravet sänks från sju till 5,5 procent vilket innebär att SigtunaHem kan omfördela 11,5 miljoner kronor.
– Vi är en del av Sigtuna kommun och ska dra vårt strå till stacken i en situation som medför stora ekonomiska påfrestningar för såväl privatpersoner som lokala företag, säger Göran Langer, VD SigtunaHem AB.

Det slutgiltiga beslutet tas på kommunfullmäktige 17:e juni.

landsbygd_sigtuna_helsida
defacto_helsida
marina_helsida
connys_helsida
speedy_helsida
studeravidare_helsida
centrum_helsida2020
brobygget_helsida_valsta
brobygget_midgard_helsida
sommar_sigtuna2020

Folktandvården testar digitala möten

Nyheter Folktandvården Stockholm inför digitala möten: - –Digitala vårdtjänster är populära och efterfrågas i ökad grad, säger Eva Ljung, vd för Folktandvården Stockholm.

happyhomes_sommar2020

Tänk på detta vid åska

Nyheter Denna vecka kommer det vara risk för åskväder och i samband med det finns det anledning att skydda sig själv och sin egendom enligt Elsäkerhetsverket.

2020_helsida
brobygget_midgard_outsider
marina_outsider
ridskola_2020_outsider
swedol_outsider
speedy_outsider
landsbygd_sigtuna_outsider
centrum_sommar_out
brobygget_outsider_valsta
studeravidare_outsider
sigtuna_vatten_outsider
sigtuna_natur_sommar_outsider
nrh