defacto_pan2020

SigtunaHem köpte villa i Märsta för flyktingmottagande

Sigtuna kommun gav SigtunaHem i uppdrag att köpa en villa i Arenberga: -Kommunen kommer hyra huset av Sigtunahem. Vi kommer att placera flyktingar i huset, upp till 6-7 personer efter hand som vi får anvisade personer med uppehållstillstånd från Migrationsverket, säger kommundirektörern Ulf Bergh till märsta.nu

centrum_artikel

Sigtuna kommun har indirekt gått in på bostadsmarknaden när man via SigtunaHem låtit förvärva en fastighet i Arenberga. Syftet är att låta flyktingar bo i huset, upp till 6-7 stycken enligt kommundirektören Ulf Bergh.

En uppgiftslämnare säger till märsta.nu att priset om man betalade på omkring 4,2 miljoner var överpris med tanke på att fastigheten har ett behov av upprustning. Man ska också ha budat över en familj som velat köpa med egna finansierade medel men till slut fick ge sig i budgivningen mot SigtunaHems kassa:
– Det är inte bara det att kommunen köpt en fastighet, man bidrar även till en upptrissning av priset, säger en uppgiftslämnare till märsta.nu

Ulf Bergh tror inte att kommunen med sitt agerande bidrar till att bostadspriserna går upp:
– Vilka eventuella spekulanter som fanns i detta fall vet jag inte men det vet ju mäklaren. Med andra ord har jag svårt att se att kommunen skulle påverka, säger Bergh.

Fler köp aktuella
Ulf Bergh poängterar att det inte blir ett permanentboende för flyktingarna utan avsikten är att de ska söka permanent boende. Fler husköp kommer dock att bli aktuella:
– Detta är inget permanentboende för dessa personer utan avsikten är att de ska söka permanent boende. Sigtunahem och kommunen kommer inför eventuella husköp alltid att göra en egen värdering av aktuella objekt och vi kommer inte att betala över denna värdering. Dessutom kommer vi inte att hyra villor av Sigtunahem annat en undantagsvis.

”Gjort en bra affär”
SigtunaHems VD Göran Langer säger i en kort kommentar att det kommunala bostadsbolaget har gjort en tillräckligt bra affär. Enligt uppgifter från sajten Bojakt är villan 125 kvadratmeter samt har 941 kvm tomt. Den är byggd 1968 och en driftkostnad på 36 728 kronor om året. Slutpriset var enligt Hemnet 4,25 miljoner kronor.

vardcentral_helsida
defacto_helsida
happyhomes_sommar2020
2020_helsida
EXTRA

Väsby missnöjda med nya riksintresset

Nyheter Upplands-Väsby kommun är missnöjda med det nya riksintresset för Arlanda: - Trafikverkets utspel om tystare flygplan och bättre möjligheter att bygga nära Arlanda, är ett hån mot Väsbyborna. Samtidigt som de talar om det, driver de på för mer buller över Väsby. Det håller inte ihop, säger oppositionsråd Mathias Bohman (S).

speedy_vinter_helsida
ridskola2020_helsida
connys_helsida
EXTRA

SSHL upphör med högstadieverksamheten

Nyheter SSHL kommer att upphöra med åk 7-9 verksamheten för att istället satsa på att bli en renodlad gymnasieskola: - Samtliga elever som i dagsläget anmält sig till vår kö för grundskolan kommer att bli meddelade om skolans förändrade struktur via brev. Detsamma gäller även nuvarande elever samt alla elever som är antagna inför hösten 2021, skriver SSHL på sin hemsida.

sigtunastad_helsida
dackskiftarna_helsida

Vill se kvällsöppen vårdcentral i Märsta

Politik I samband med att Riddarens Vårdcentral tvingades lägga ner så försvann även den enda kvällsöppna vårdcentralen i Märsta: - Det är nu viktigt att Region Stockholm kliver fram och tar sitt ansvar för att säkerställa en tillgänglig och god vård för sigtunaborna.

centrum_helsida2020

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

ridskola_2020_outsider
dackskiftarna_outsider
connys
sigtunastad_outsider
vardcentral_outsider
sigtuna_vatten_outsider
speedy_vinter2020_outsider
nrh