centrum_panorama2020
Göran Langer, VDFoto: Pressbild/SigtunaHem

SigtunaHem kan tvingas sälja fastigheter

SigtunaHem kan i år tvingas sälja fastigheter för att finansiera nybygge: - Med utgångspunkt från ägardirektivens satsningar på nyproduktion, ombyggnationer och social hållbarhet innebär detta sannolikt att vi måste sälja några fastigheter, säger VD Göran Langer till tidningen Hem & Hyra.

I samband med att hyresförhandlingarna blev klara flaggade SigtunaHem för att man tvingas sälja fastigheter för att finansiera nyproduktionen. SigtunaHem har som mål att färdigställa 100-150 nya lägenheter per år och i år blir det bara 40 rapporterar Hem & Hyra. SigtunaHem yrkade hyreshöjning med 3,5 procent men fick bara igenom 2 procent.
– Sigtunahems genomsnittliga hyreshöjning har de senaste fem åren varit cirka 1,2 procent. Hyreshöjningarna har släpat efter den samhällsekonomiska utvecklingen och ger inte kostnadstäckning för att förvalta hyresfastigheter, säger Göran Langer till tidningen.

I början av 2010-talet sålde SigtunaHem och Sigtuna kommun av ett stort bestånd till Rikshem för närmare en miljard kronor.

Hyresgästföreningen i Sigtuna håller bok inte med om att SigtunaHem har dålig ekonomi och behöver avyttra för att finansiera nybygge:
– Enligt vår uppfattning har Sigtunahem en god ekonomi. Att de planerar att sälja fastigheter förefaller lite märkligt när resultatet de senaste åren bara har blivit bättre. Vi vet inte så mycket om försäljningsplanerna och vad de innebär, bolaget har inte meddelat oss, säger ordföranden Hans Törnqvist till tidningen

Enligt ägardirektiven från den politiska ledningen ska SigtunaHem även bygga bostadsrätter, om marknaden inte går in och gör det så kan det bli aktuellt med att SigtunaHem gör det menar Langer.

salong_elisabeth_helsida

Elever skickade brev till äldre

Ung & Student Elever på Steningehöjdens skola ville muntra upp äldre på Arhem genom skriva vykort med personliga hälsningar till dem: -Eleverna tyckte att det kändes jättekul att få kommunicera med de äldre och samtidigt få känna mening och betydelse trots att de ska befinna sig i skolan varje dag, berättar svenskläraren Ziri Sallahz på Steningehöjdens skola.

defacto_helsida
2020_helsida
centrum_helsida2020
marina_helsida
speedy_helsida
operation gimle

Nya tillslag av Polisen

Nyheter Polisen genomförde en ny insats på onsdagen som en del av Operation Gimle: - Polisen jobbar vidare med de här beslagen för att knyta narkotikan till personer samtidigt som vi kartlägger kriminaliteten, säger polisinsatschef Martin Wallin i lokalpolisområde Sollentuna.

festspec_corona_helsida
ridskola2020_helsida
happy_homes_mars
coronakrisen

Vården utökas

Nyheter Region Stockholm meddelar att man arbetar på att utöka kapaciteten på akutsjukhusen i länet.

nrh
speedy_outsider
oppning_salongelisabeth_outsider
festspec_corona_outsider
sigtuna_vatten_outsider
marina_outsider
ridskola_2020_outsider
swedol_outsider