bostadsformedling
Göran Langer, VDFoto: Pressbild/SigtunaHem

SigtunaHem kan tvingas sälja fastigheter

SigtunaHem kan i år tvingas sälja fastigheter för att finansiera nybygge: - Med utgångspunkt från ägardirektivens satsningar på nyproduktion, ombyggnationer och social hållbarhet innebär detta sannolikt att vi måste sälja några fastigheter, säger VD Göran Langer till tidningen Hem & Hyra.

centrum_artikel

I samband med att hyresförhandlingarna blev klara flaggade SigtunaHem för att man tvingas sälja fastigheter för att finansiera nyproduktionen. SigtunaHem har som mål att färdigställa 100-150 nya lägenheter per år och i år blir det bara 40 rapporterar Hem & Hyra. SigtunaHem yrkade hyreshöjning med 3,5 procent men fick bara igenom 2 procent.
– Sigtunahems genomsnittliga hyreshöjning har de senaste fem åren varit cirka 1,2 procent. Hyreshöjningarna har släpat efter den samhällsekonomiska utvecklingen och ger inte kostnadstäckning för att förvalta hyresfastigheter, säger Göran Langer till tidningen.

I början av 2010-talet sålde SigtunaHem och Sigtuna kommun av ett stort bestånd till Rikshem för närmare en miljard kronor.

Hyresgästföreningen i Sigtuna håller bok inte med om att SigtunaHem har dålig ekonomi och behöver avyttra för att finansiera nybygge:
– Enligt vår uppfattning har Sigtunahem en god ekonomi. Att de planerar att sälja fastigheter förefaller lite märkligt när resultatet de senaste åren bara har blivit bättre. Vi vet inte så mycket om försäljningsplanerna och vad de innebär, bolaget har inte meddelat oss, säger ordföranden Hans Törnqvist till tidningen

Enligt ägardirektiven från den politiska ledningen ska SigtunaHem även bygga bostadsrätter, om marknaden inte går in och gör det så kan det bli aktuellt med att SigtunaHem gör det menar Langer.

2020_helsida
brobygget_helsida_valsta
centrum_helsida2020
helsida_sommarlov
connys_helsida
sigtunahem_sokbostad
happyhomes_sommar2020
brobygget_midgard_helsida
defacto_helsida
studeravidare_helsida
centrum_sommar_out
ridskola_2020_outsider
outsider_sommarlov
sigtuna_vatten_outsider
studeravidare_outsider
swedol_outsider
nrh
brobygget_outsider_valsta
brobygget_midgard_outsider