moderat_sommar
Göran Langer, VD SigtunaHem.Foto: Pressbild/SigtunaHem

SigtunaHem: Hyreshöjningen räcker inte

Tidigare i veckan blev det klart med hyreshöjningen för 2018 för boende hos SigtunaHem: - Vi måste öka våra intäkter och sänka kostnaderna, säger VD Göran Langer.

centrum_artikel

SigtunaHem hade yrkat på hyreshöjning på 3,5 procent men det landade på en snitthöjning på 2,0 procent.
– Vi måste öka våra intäkter och sänka kostnaderna. Vi måste få upp resultatet och soliditeten. Alternativet till den här överenskommelsen hade sannolikt blivit att vi inte hade haft några nya hyror klara förrän nästa sommar. Ur det perspektivet är den här överenskommelsen bättre, säger SigtunaHems VD Göran Langer.

Hyreshöjningen är också nödvändig för att stärka hyresrättens position enligt SigtunaHems pressmeddelande. SigtunaHem har planerad och pågående nyproduktion. Kostnaderna ökar nu i högre takt än intäkterna och om inte ekvationen går ihop riskerar hyresrätten som boendeform att undergrävas ännu mer.
– Att långsiktigt äga och förvalta hyresrätter har helt klart blivit svårare. Parterna borde ta ett gemensamt ansvar för att upprätthålla hyresrättens konkurrenskraft. Kostnadstäckning är en given utgångspunkt för de årliga hyresförhandlingarna. Om inte den förutsättningen uppfylls kommer det varken vara möjligt att bygga nya hyresrätter eller att behålla befintliga, förklarar Göran Langer

Men samtidigt räcker inte hyreshöjningen på 2 procent som man nu är överens om, SigtunaHem behöver ”vända på alla stenar” heter det. SigtunaHem och också en aviserad utdelning till Sigtuna kommun som klubbats av fullmäktige under 2019.

speedy_helsida
studeravidare_helsida

Biljakt förbi Märsta

Blåljus En förare som vägrade stanna i samband med poliskontroll på E4:an satte fart från Knivsta mot Stockholm förbi Märsta.

sommar_sigtuna2020
defacto_helsida
landsbygd_sigtuna_helsida
2020_helsida
centrum_helsida2020
brobygget_helsida_valsta
brobygget_midgard_helsida
marina_helsida
connys_helsida
happyhomes_sommar2020
brobygget_outsider_valsta
sigtuna_vatten_outsider
landsbygd_sigtuna_outsider
centrum_sommar_out
speedy_outsider
nrh
swedol_outsider
sigtuna_natur_sommar_outsider
studeravidare_outsider
marina_outsider
ridskola_2020_outsider
brobygget_midgard_outsider