defacto_pan
Göran Langer, VD SigtunaHem.Foto: Pressbild/SigtunaHem

SigtunaHem: Hyreshöjningen räcker inte

Tidigare i veckan blev det klart med hyreshöjningen för 2018 för boende hos SigtunaHem: - Vi måste öka våra intäkter och sänka kostnaderna, säger VD Göran Langer.

SigtunaHem hade yrkat på hyreshöjning på 3,5 procent men det landade på en snitthöjning på 2,0 procent.
– Vi måste öka våra intäkter och sänka kostnaderna. Vi måste få upp resultatet och soliditeten. Alternativet till den här överenskommelsen hade sannolikt blivit att vi inte hade haft några nya hyror klara förrän nästa sommar. Ur det perspektivet är den här överenskommelsen bättre, säger SigtunaHems VD Göran Langer.

Hyreshöjningen är också nödvändig för att stärka hyresrättens position enligt SigtunaHems pressmeddelande. SigtunaHem har planerad och pågående nyproduktion. Kostnaderna ökar nu i högre takt än intäkterna och om inte ekvationen går ihop riskerar hyresrätten som boendeform att undergrävas ännu mer.
– Att långsiktigt äga och förvalta hyresrätter har helt klart blivit svårare. Parterna borde ta ett gemensamt ansvar för att upprätthålla hyresrättens konkurrenskraft. Kostnadstäckning är en given utgångspunkt för de årliga hyresförhandlingarna. Om inte den förutsättningen uppfylls kommer det varken vara möjligt att bygga nya hyresrätter eller att behålla befintliga, förklarar Göran Langer

Men samtidigt räcker inte hyreshöjningen på 2 procent som man nu är överens om, SigtunaHem behöver ”vända på alla stenar” heter det. SigtunaHem och också en aviserad utdelning till Sigtuna kommun som klubbats av fullmäktige under 2019.

frisyr_december
sigtuna_funkis

Nu invigs Trygghetscentret

Nyheter Idag onsdag invigs Trygghetscentret i Märsta Centrum som kommer husera polis, brandkår och delar av kommunens verksamhet.

icavalsta_julbanner
outsider

Kraftig nedgång av bostadsinbrott: Grannsamverkan bidragande orsak

Nyheter Antalet bostadsinbrott i Sigtuna kommun minskade kraftigt det gångna året enligt siffror från Grannsamverkarna i Sigtuna kommun: -Som ordförande i Grannsamverkarna vill jag gärna påstå att just den utökade organiserade grannsamverkan bidragit till att minska antalet bostadsinbrott 2018. Men det finns förstås andra bidragande förklaringar också, säger David Lundqvist, ordförande för Grannsamverkarna.

korpen_jan-feb
sigtunavatten_standard
connys
nrh
funkis_2
banner_trerosor