defacto_pan
Göran Langer, VD SigtunaHem.Foto: Pressbild/SigtunaHem

SigtunaHem: Hyreshöjningen räcker inte

Tidigare i veckan blev det klart med hyreshöjningen för 2018 för boende hos SigtunaHem: - Vi måste öka våra intäkter och sänka kostnaderna, säger VD Göran Langer.

centrum_tvaar

SigtunaHem hade yrkat på hyreshöjning på 3,5 procent men det landade på en snitthöjning på 2,0 procent.
– Vi måste öka våra intäkter och sänka kostnaderna. Vi måste få upp resultatet och soliditeten. Alternativet till den här överenskommelsen hade sannolikt blivit att vi inte hade haft några nya hyror klara förrän nästa sommar. Ur det perspektivet är den här överenskommelsen bättre, säger SigtunaHems VD Göran Langer.

Hyreshöjningen är också nödvändig för att stärka hyresrättens position enligt SigtunaHems pressmeddelande. SigtunaHem har planerad och pågående nyproduktion. Kostnaderna ökar nu i högre takt än intäkterna och om inte ekvationen går ihop riskerar hyresrätten som boendeform att undergrävas ännu mer.
– Att långsiktigt äga och förvalta hyresrätter har helt klart blivit svårare. Parterna borde ta ett gemensamt ansvar för att upprätthålla hyresrättens konkurrenskraft. Kostnadstäckning är en given utgångspunkt för de årliga hyresförhandlingarna. Om inte den förutsättningen uppfylls kommer det varken vara möjligt att bygga nya hyresrätter eller att behålla befintliga, förklarar Göran Langer

Men samtidigt räcker inte hyreshöjningen på 2 procent som man nu är överens om, SigtunaHem behöver ”vända på alla stenar” heter det. SigtunaHem och också en aviserad utdelning till Sigtuna kommun som klubbats av fullmäktige under 2019.

happyhomes_2019
defacto_helsida
arlandagolf
ridskola_2019_helsida
karby_varme1
lärarupproret

Trots lärarprotesterna: Vi har inte råd att satsa mer

Nyheter Responsen efter torsdagens lärarprotester lät inte vänta på sig, Barn- och ungdomsnämndens ordförande Pernilla Bergqvist (L) säger till Skolvärlden kommunen inte har råd att satsa mer.

connys
sigtunavatten_standard
sangensemble
sh_oppet
karby2
ridskola2019_outsider
extravaganza_outsider
defacto_outsider