defacto_pan
Göran Langer, VD SigtunaHem.Foto: Pressbild/SigtunaHem

SigtunaHem: Hyreshöjningen räcker inte

Tidigare i veckan blev det klart med hyreshöjningen för 2018 för boende hos SigtunaHem: - Vi måste öka våra intäkter och sänka kostnaderna, säger VD Göran Langer.

banner_juni_artikel

SigtunaHem hade yrkat på hyreshöjning på 3,5 procent men det landade på en snitthöjning på 2,0 procent.
– Vi måste öka våra intäkter och sänka kostnaderna. Vi måste få upp resultatet och soliditeten. Alternativet till den här överenskommelsen hade sannolikt blivit att vi inte hade haft några nya hyror klara förrän nästa sommar. Ur det perspektivet är den här överenskommelsen bättre, säger SigtunaHems VD Göran Langer.

Hyreshöjningen är också nödvändig för att stärka hyresrättens position enligt SigtunaHems pressmeddelande. SigtunaHem har planerad och pågående nyproduktion. Kostnaderna ökar nu i högre takt än intäkterna och om inte ekvationen går ihop riskerar hyresrätten som boendeform att undergrävas ännu mer.
– Att långsiktigt äga och förvalta hyresrätter har helt klart blivit svårare. Parterna borde ta ett gemensamt ansvar för att upprätthålla hyresrättens konkurrenskraft. Kostnadstäckning är en given utgångspunkt för de årliga hyresförhandlingarna. Om inte den förutsättningen uppfylls kommer det varken vara möjligt att bygga nya hyresrätter eller att behålla befintliga, förklarar Göran Langer

Men samtidigt räcker inte hyreshöjningen på 2 procent som man nu är överens om, SigtunaHem behöver ”vända på alla stenar” heter det. SigtunaHem och också en aviserad utdelning till Sigtuna kommun som klubbats av fullmäktige under 2019.

defacto_helsida
ica_valsta_choklad
oppning_helsida
sigtunavatten_standard
banner_juni_helsida
fme_helsida
midsommar_valsta_helsida
colorama_april2

Nya bostäder står tomma

Bostad Nybyggda bostäder står tomma på grund av för hög hyra eller för höga priser, det konstaterar Länsstyrelsen i en ny rapport.

happyhomes_2019

Incidenter med hund ökar sommartid

Nyheter Sommartid är det många som låter hunden gå lös på gator eller i parker, men enligt lokala föreskrifter ska hunden vara kopplad på allmän plats även om du anser att du har god kontroll över den: - Vi har sedan 1 juni 2018 tagit emot över 670 anmälningar om lösa hundar som angripit, bitit eller allvarligt skrämt människor eller andra djur i Stockholms län, säger Anna Mattsson, samordnade på Länsstyrelsens enhet för djurskydd.

defacto_outsider
nrh
ridskola2019_outsider
sbrf_outsider
sh_bovard_out
connys
oppning_outsider
sh_oppet
midsommar_valsta_outsider
colorama_april
fme_outsider