defacto_pan2020
Foto: Sigtuna Stadsängar

SigtunaHem etablerar bilpool i nytt bostadsområde

SigtunaHems kvarter Silverskatten i Sigtuna får en billpool: - Vi på SigtunaHem vill hjälpa våra hyresgäster att göra klimatsmarta val, säger fastighetschefen Bertil Hallbäck.

Tillsammans med OourGreenCar kommer SigtunaHem att tillhandahålla bilpool i Sigtuna stadsängar. De boende i Sigtunahems bestånd kommer att ha tillgång till poolen. Poolen ska kunna vara igång i början av 2020. Bilpoolen införs som ett led i den hållbarhetsstrategi som finns för Sigtuna stadsängar. SigtunaHems hus är även byggda för att uppfylla kraven i Sweden Green Buildings Councils klassificering Miljöbyggnad Silver. Materialvalen som gjorts ska även uppfylla kraven för SundaHus.

festspec_corona_helsida
marina_helsida
coronakrisen

Biljettkontrollerna pausas

Nyheter SL pausar sina biljettkontrollanters arbete från och med denna vecka: - På grund av smittspridningen behöver vi alla hjälpas åt att hålla avstånd i kollektivtrafiken, säger Suss Forssman Thullberg, kommunikationschef på trafikförvaltningen.

happy_homes_mars
coronakrisen

Valstadagen ställs in

Nyheter Valstadagen ställs in, det beskedet gav SigtunaHem under förmiddagen: - På grund av den rådande situationen med coronaviruset så måste vi dock tyvärr – å föreningen Valsta utvecklings vägnar – meddela att evenemangen ställs in, säger projektledare Lola Svensson.

ridskola2020_helsida
defacto_helsida
speedy_helsida
centrum_helsida2020
2020_helsida
coronakrisen

Nytt initiativ i Sigtuna

Nyheter Ett nytt initiativ startas upp i Sigtuna stad där personer i riskgruppen kan få hjälp med mat till dörren.

Elever skickade brev till äldre

Ung & Student Elever på Steningehöjdens skola ville muntra upp äldre på Arhem genom skriva vykort med personliga hälsningar till dem: -Eleverna tyckte att det kändes jättekul att få kommunicera med de äldre och samtidigt få känna mening och betydelse trots att de ska befinna sig i skolan varje dag, berättar svenskläraren Ziri Sallahz på Steningehöjdens skola.

festspec_corona_outsider
ridskola_2020_outsider
marina_outsider
nrh
swedol_outsider
sigtuna_vatten_outsider
speedy_outsider