mote_sommar
Göran Langer, VD SigtunaHem.Foto: Pressbild/SigtunaHem

SigtunaHem aviserar hyreshöjning

SigtunaHem har yrkat hos Hyresgästföreningen en hyreshöjning på 2,25 procent från 1:a januari 2017.

centrum_artikel

SigtunaHem avser höja hyran för att det finns ett fortsatt behov av underhåll och kvalitetshöjande satsningar i bland annat utemiljön enligt ett pressmeddelande. Man spår också en stigande kostnadsbild för åtgärder på bland annat fasader, tak, trapphus och tvättstugor. Även kostnader för sophantering, el och vatten ökar för det kommunägda bostadsbolaget.

Ökningen skulle innebära 148 kronor mer i månaden för en normaltrea på 77 kvm. De senaste åren har förhandlingarna mellan SigtunaHem och Hyresgästföreningen dragit ut på tiden, återstår att se hur detta förslag möts.
– SigtunaHem vill möta det ökade behovet av bostäder, bygga nytt och skapa tillväxt. För att kunna nå de högt ställda målen, genomföra de kvalitetssatsningar och åtgärder som beskrivs ovan och samtidigt ha balans i ekonomin krävs ökade hyresintäkter, säger VD Göran Langer i ett pressmeddelande.

sommar_sigtuna2020
landsbygd_sigtuna_helsida
happyhomes_sommar2020

Villapriserna går upp trots coronakrisen

Bostad Det görs både fler villaaffärer och till ett högre pris mellan februari-april jämfört med samma period förra året: - Störst efterfrågan har vi på villor och radhus, säger mäklaren Erik Wennberg på Fastighetsbyrån Märsta/Sigtuna

brobygget_helsida_valsta
coronakrisen

SigtunaHem: Ingen ska bli av med sin lägenhet

Bostad Om man får problem med ekonmin på grund av coronakrisen så kan man föra dialog med SigtunaHem om hyresbetalning: -Vår ambition är självklart att ingen ska behöva bli av med sin lokal eller lägenhet på grund av coronaviruset, skriver SigtunaHem på sin hemsida.

centrum_helsida2020
2020_helsida
marina_helsida
brobygget_midgard_helsida
speedy_helsida
defacto_helsida
connys_helsida
studeravidare_helsida
sigtuna_natur_sommar_outsider
ridskola_2020_outsider
speedy_outsider
nrh
swedol_outsider
marina_outsider
brobygget_midgard_outsider
brobygget_outsider_valsta
landsbygd_sigtuna_outsider
centrum_sommar_out
studeravidare_outsider
sigtuna_vatten_outsider