januari
Jonas Eriksson ryter ifrån: - Ni borde skämmas, säger han till alla föräldrar och ledare som inte kan bete sig kring matcerhnaFoto: Arkiv

Sigtunadomaren ryter ifrån: Ni borde skämmas

Sigtunabon och toppdomaren Jonas Eriksson har tröttnat på incidenterna mot alla domare de senaste veckorna: - Ni borde skämmas, skriver han i en debattartikel i Aftonbladet

centrum_artikel

märsta.nu kunde nyligen rapportera om en misshandel av en domare på Prästängarna i Sigtuna där en spelare i Bålsta Sanering attackerade en domare. Samma helg misshandlades en annan domare i Uppsala och i Roslagscupen där Jonas Eriksson själv var med sitt flicklag i Sigtuna IF avbröts en match efter att en tränare klivit in på planen och ifrågasatt ett domslut som 19-årige Albin tagit.

Det rörde sig om en match för tioåringar där man inte ens räknade resultat. Nu har Jonas Eriksson tröttnat på incidenterna på fotbollsplanen och inom andra sporter där domare attackeras. I en debattartikel i Aftonbladet skriver han att ledare och föräldrar borde skämmas som inte kan bete sig. Jonas erbjuder sig personligen att hålla en domarkurs för den ledare och förälder som skämde ut sig i samband med Roslagscupen.
– Jag är övertygad om att de efter matcherna skulle förstå hur utmanande det är att döma fotboll – och därefter aldrig yttra ett enda ont ord till eller om en domare, skriver Jonas Eriksson.

damallsvenskan

Skånela vann hett derby

Handboll Skånela vann derbyt mot Tyresö på lördagen med 33-29: - Det är alltid speciellt att möta Tyresö, sa tränare Fredrik "Chippen" Söderberg Wernheim.

meko_helsida
ridskola2020_helsida
coronapandemin

Så många får vistas i hallarna

Sport De nya restriktionerna som kommunen antagit kring idrottsutövande innebär att det begränsas hur många som får vara i hallarna.

hockeyettan

Storförlust för Wings

Ishockey Wings åkte på en storförlust mot Strömsbro och det lutar allt mer åt att Wings får kvala sig kvar i serien.

defacto_helsida

uppdaterad Hallar öppnas upp på måndag

Sport Samtliga kommunala inomhushallar kommer att öppna upp måndag igen för föreningsledd träning.

Unga MIK ett år äldre

Fotboll Philip Alouch är kvar som tränare i Märsta IK ännu en säsong: - Vi är fortfarande väldigt unga och majoriteten av spelarna är tonåringar, berättar Philip Alouch.

happyhomes_sommar2020
handbolls-vm

Två förluster för Lucaus Kongo

Handboll Skånelaiten Lucau har spelat två matcher i VM för Kongo och på söndagen föll man stort mot regerande världsmästarna Danmark: - Det var inte lätt att vara målvakt, sa Lucau till Internationella Handbollsförbundets hemsida.

januari_helsida
coronapandemin

Hockeylaget fick nog-Intog frusen damm i Steninge slottsby

Ishockey Pinbackshallen har varit stängd sedan snart en månad, på lördagen fick Wings Team 11 nog och spelade på naturis i Steninge slottsby.

connys_helsida
Coronapandemin

uppdaterad Utomhusträning tillåts igen

Sport Nu tillåter Smittskyddsläkare organiserad utomhusidrott igen: - Bakgrunden till den nya bedömningen är den något minskade smittspridningen samt den positiva effekten för folkhälsan som träning innebär, skriver Region Stockholms i ett pressmeddelande.

coronapandemin

Stängda hallar och planer en förlustaffär-Ser över möjlighet att lätta på restriktionerna

Sport Trots att hallar, ishallar, planer och simhallar stängts ned räknar Kultur- och fritidsförvaltningen med ett minusresultat för 2020. Nu öppnar Kultur- och fritidsförvaltningens chef Lars Palmér upp för att det kan bli aktuellt med organiserad barn- och ungdomsidrott igen innan 24/1.

centrum_helsida2020
coronapandemin

Beslut om idrottsstopp för barn ligger kvar

Sport Trots den nya pandemilagen om att varje person ska ha tio kvadratmeter yta till sitt förfogande kommer ungdomsidrotten inte att få sätta igång i kommunala anläggningar.

speedy_vinter_helsida
damallsvenskan

Pigg start räckte inte

Handboll Det var dubbelmöte mellan Skånela och Kärra i Vikingahallen. Damerna förlorade trots en pigg start: - Vi spelar fantastisk handboll första tjugo minuter, säger tränare Fredrik "Chippen" Söderberg Wernheim

2020_helsida
herrallsvenskan

Storseger igen för Skånela mot Kärra

Handboll Skånela vann komfortabelt mot Kärra hemma i Vikingahallen på lördagen: - Det är två poäng och åtta plusmål, dumt att klaga, sa tränare Jimmy Karlsson efter matchen.

prima_helsida
EXTRA

Lucao spelar VM med Kongo

Handboll Skånelas målvakt Herdeiro Lucao har tagits ut till VM för Demokratiska Republiken Kongo där han ställs mot bland annat regerande världsmästaren Danmark.

coronapandemin

Sigtuna Tennis håller igång för folkhälsan

Tennis Ungdomsidrotten i hela länet slog igen på grund av att kommuner bestämde sig för att stänga ner hallar och offentliga planer. Men i Sigtuna har Sigtuna Tennisklubb planerad verksamhet från 9:e januari.

nrh
sigtuna_vatten_outsider
meko_outsider
speedy_vinter2020_outsider
prima_outsider
connys
ridskola_2020_outsider
swedol_outsider
moderat_outsider_jan
centrum_sommar_out