sportfiske_jubileum
Jonas Eriksson ryter ifrån: - Ni borde skämmas, säger han till alla föräldrar och ledare som inte kan bete sig kring matcerhnaFoto: Arkiv

Sigtunadomaren ryter ifrån: Ni borde skämmas

Sigtunabon och toppdomaren Jonas Eriksson har tröttnat på incidenterna mot alla domare de senaste veckorna: - Ni borde skämmas, skriver han i en debattartikel i Aftonbladet

rosta_sigtuna2

märsta.nu kunde nyligen rapportera om en misshandel av en domare på Prästängarna i Sigtuna där en spelare i Bålsta Sanering attackerade en domare. Samma helg misshandlades en annan domare i Uppsala och i Roslagscupen där Jonas Eriksson själv var med sitt flicklag i Sigtuna IF avbröts en match efter att en tränare klivit in på planen och ifrågasatt ett domslut som 19-årige Albin tagit.

Det rörde sig om en match för tioåringar där man inte ens räknade resultat. Nu har Jonas Eriksson tröttnat på incidenterna på fotbollsplanen och inom andra sporter där domare attackeras. I en debattartikel i Aftonbladet skriver han att ledare och föräldrar borde skämmas som inte kan bete sig. Jonas erbjuder sig personligen att hålla en domarkurs för den ledare och förälder som skämde ut sig i samband med Roslagscupen.
– Jag är övertygad om att de efter matcherna skulle förstå hur utmanande det är att döma fotboll – och därefter aldrig yttra ett enda ont ord till eller om en domare, skriver Jonas Eriksson.

eu_sap
bonava_maj_helsida

Flyttar upp talangen i A-laget

Handboll Skånela flyttar upp talangen David Källemyr till A-laget: - David är en av spelarna från vårat u-lag som har kvaliteterna att bli en elitspelare, säger tränare Jimmy Karlsson.

v_eu_helsida
rosta_sigtuna2
EXTRA

Emma avgjorde SM-final

Handboll Emma Fernis har vunnit SM-guld med sitt Sävehof för andra året i rad efter att ha avgjort med matchens sista mål: - Jag var så trött, orkade inte tänka, bara sätt dit bollen, sa hon i en känslosam intervju med TV4 efteråt.

division 5

RIK vann seriefinal

Fotboll Rosersbergs IK vann seriefinalen mot Gimo med 3-2 efter mål av förra märstaspelarna Jakob Gustafsson, Victor Levén och Joakim Nilsson.

moderaternamaj
nationaldag_helsida
oppning_helsida
EXTRA

Skånela tappar nyckelspelaren

Handboll Skånelas viktige spelmotor Fredrik Olsson lämnar laget för spel i Handbollsligan: - Det har varit en helt fantastisk tid i Skånela, jag har vuxit massor både som person och handbollsspelare, säger Fredrik Olsson till klubbens hemsida.

mp_eu

Ladan förlänger med Skånela

Handboll Det står klart att Robert Ladan stannar i Skånela IF även kommande säsong: - Självklart är jag mycket nöjd med att ha Ladan på v6 nästa säsong också. Nu står vi oss mycket starka på den positionen, säger tränare Jimmy Karlsson i ett uttalande.

happyhomes_2019
division 4

Arlanda slog jumbon-Nu väntar seriefinal

Fotboll FC Arlanda tog en klar seger mot GoIF Kåre med 4-2 sedan man vänt underläge 0-2 i första: - Vi gör en medioker insats men vinner rättvist trots att vi vilade många spelare, säger tränare Freddy Gonzales till märsta.nu

nationaldag_out
connys
bonava_maj_outsider
rosta_sigtuna
fme_outsider
mp_eu_outsider
sap_outsider_eu
sh_oppet
colorama_april
oppning_outsider
ridskola2019_outsider
v_eu
sh_bovard_out
moderaterna_maj_outsider
defacto_outsider
nrh