centrum_tvaar
Ronny Latva driver RC Chocolat tillsammans med Charlotta Söör. Foto: Pressbild

Sigtunacaféet tvåa i landet

RC Chocolat på Stora gatan är landets näst bästa café enligt White Guide som korade vinnare i Årets Café på måndagen.

centrum_tvaar

PM Bröd & Sovel från Växjö blev landets bästa café, tvåa är RC Chocolat som fick 36 av 40 poäng och 24 på summan dryck- och bakverksbetyg, en enda poäng skiljde från PM Bröd & Sovel som hade 36/25. RC Chocolat är med på den Mästarklasslista av 20 caféer i hela landet. White Guide utsåg flera vinnare i olika kategorier men RC Chocolat blev utan.

sangensemble

Protester mot nedskärningar i Kulturskolan

Kulturnyheter För bara några dagar sedan startade en namninsamling för att bevara Bovärdarna på äldreboenden, nu har en ny insamling startats för att stoppa nedskärningar i Kulturskolan.

icavalsta_semlor
Internationella kvinnodagen

Krog överraskade kvinnor med ros

Nöjesnyheter På Internationella kvinnodagen överraskade Magasinet sina kvinnliga gäster med en ros: - Vi vill givetvis vara med och uppmärksamma kvinnorna i kommunen idag, säger Magasinets ägare Christian Cederferm.

karby_varme1
fettisdagen

Semmeldagen slog rekord igen

Nöjesnyheter Semmeldagen innebar rekord på semlor igen hos Bistro Valvet i Sigtuna: - Vi har haft fullt upp sen tidig morgon, säger Abraham "Abbe" Gumussoy, ägare.

sigtunavatten_standard
bonava_helsida

Konsthall invigdes i Valsta

Kulturnyheter Valsta Simhall har öppnat upp som konsthallen &Konst: - Vi räknade in 86 personer av en mycket mixad publik, säger musei- och konstchef Ted Hesselbom.

Jul med Carola kommer tillbaka

Nöjesnyheter Carola gör om sin bejublade julshow med dubbelt antalet spelningar i år: - Det känns som jag hittat rätt helt enkelt och det är på tiden, säger hon till Aftonbladet.

connys
defacto_helsida
arlandagolf
happyhomes_2019
EXTRA

Höjda avgifter på Kulturskolan

Kulturnyheter Kulturskolan i Sigtuna kommun för höjda avgifter, detta sedan budgeten minskat med 1,2 miljoner kronor i år: - Dessvärre har vi en tuff ekonomisk situation – orsaken är tidigare oansvarig politik som gjort av vi har höga låneskulder och ingen buffert. Det är allvarligt, säger Pernilla Bergqvist (L), ordförande i Barn- och ungdomsnämnden.

Valsta bibliotek öppnar upp

Kulturnyheter Efter många turer står det nu klart att Valsta bibliotek öppnar på fredag 1:a februari: - Det är med glädje vi slår upp portarna igen och välkomnar alla invånare att ta del av böcker, tidskrifter och media, säger Lars Björling.

extravaganza_outsider
karby2
ridskola2019_outsider
sh_oppet
bonava_outsider
defacto_outsider