julbanner
Archie DuncansonFoto: Privat

Sigtunabor tycker att miljön är viktigaste frågan

Sigtunaborna Archie Duncanson och Björn Lindbergsson anser att många partier missat att den viktigaste valfrågan är miljön och att minska flyget fram för allt via Arlanda: - Vi anser att partierna borde redovisa sitt positiva ställningstagande till följande tre lågt hängande frukter och självklara viktiga dellösningar i klimatomställningen, skriver duon i ett mail till märsta.nu

Tidigare har en grupp kommuninvånare skrivit en insändare om att man ska flyga mindre. Bland dessa fans sigtunabon Björn Lindbergsson som nu tillsammans med Archie Duncanson anser att valets viktigaste fråga borde vara miljön och att minska trafiken till och från Arlanda.
– Inget politiskt parti har ännu satt klimatet högst på agendan inför valet 2018. Det är ytterst förvånande. Ska vi i vår demokrati gå miste om möjligheten att rösta i denna vår tids ödesfråga, frågar sig Björn och Archie.

Bygg inte ut Arlanda
Partierna borde redovisa hur flyget ska minska och att inte bygga ut Arlanda samt att subventionen av fossila bränslen fasas ut.
– Dessa åtgärder frigör statliga och kommunala pengar som i stället kan satsas på ”grön” industri, infrastruktur och forskning t ex elektrifiering av transporter, kolfri stålproduktion, nollenergi bostadsbyggande, kretsloppsjordbruk, skriver duon i mail till märsta.nu

sigtuna_funkis
icavalsta_julbanner
defacto_host2018
EXTRA

Vinterkräksjukan slår till

Nyheter Det är kräksjuketider och på flera skolor i kommunen har barn insjuknat eller fått skickas hem mitt under pågående skoldag.

fme_jul
lager_bilnet
arlandamordet

Åklagare ville häkta för brott mitt griftefriden

Notiser Mannen som misstänks för mordet på Tess som hittades utanför Arlanda är fortsatt misstänkt men rätten anser inte att han ska häktas för brott mot griftefriden.

julbanner2
sportfiskebanner2
happy_homes_juli
EXTRA

Taxichaufför döms efter tillslag i mellandagarna

Nyheter Mitt i julfirandet slog polisen till mot två bilar, varav en taxi i Valsta. Tillslaget var en del av en spaning som polisen haft mot en knarkliga baserad i Västerort. Nio personer döms nu för inblandning i vad som visat sig vara en överlåtelse i Valsta.

sigtunavatten_standard
vanster_jul
komvuxq3_4
colorama_vinter
objekt2
funkis_2
connys
nrh_lania
outsider
objekt4
objekt3