moderaterna_feb
Archie DuncansonFoto: Privat

Sigtunabor tycker att miljön är viktigaste frågan

Sigtunaborna Archie Duncanson och Björn Lindbergsson anser att många partier missat att den viktigaste valfrågan är miljön och att minska flyget fram för allt via Arlanda: - Vi anser att partierna borde redovisa sitt positiva ställningstagande till följande tre lågt hängande frukter och självklara viktiga dellösningar i klimatomställningen, skriver duon i ett mail till märsta.nu

Tidigare har en grupp kommuninvånare skrivit en insändare om att man ska flyga mindre. Bland dessa fans sigtunabon Björn Lindbergsson som nu tillsammans med Archie Duncanson anser att valets viktigaste fråga borde vara miljön och att minska trafiken till och från Arlanda.
– Inget politiskt parti har ännu satt klimatet högst på agendan inför valet 2018. Det är ytterst förvånande. Ska vi i vår demokrati gå miste om möjligheten att rösta i denna vår tids ödesfråga, frågar sig Björn och Archie.

Bygg inte ut Arlanda
Partierna borde redovisa hur flyget ska minska och att inte bygga ut Arlanda samt att subventionen av fossila bränslen fasas ut.
– Dessa åtgärder frigör statliga och kommunala pengar som i stället kan satsas på ”grön” industri, infrastruktur och forskning t ex elektrifiering av transporter, kolfri stålproduktion, nollenergi bostadsbyggande, kretsloppsjordbruk, skriver duon i mail till märsta.nu

sigtuna_bygglov

Så många rattsurfare har åtalats

Nyheter Fem personer i Norrort som Sigtuna kommun tillhör har åtalats enligt den nya lag som trädde i kraft med förbud om att hålla i en telefon i handen när man kör bil.

februari
foretagarlunch

Bostadsaffären ger bidrag till välgörenhet

Bostad I samband med att Fastighetsbyrån säljer bostäder så erbjuds säljaren att skänka ett bidrag till en välgörenhetsorganisation: - Det känns roligt att kunna bidra och samtidigt låta säljaren själv välja var de vill att vi skänker vår gåva, säger Jakob Ekerot, franchisetagare på Fastighetsbyrån i Sigtuna/Märsta/Rosersberg.

pedagog2018

Minister kommer till Märsta

Politik Kultur- och demokratiminister Alice Bah Kunke (MP) kommer till Kulturskolan i Märsta på måndag för att presentera sin kulturproposition: - Jag blev uppringd av Regeringskansliet nu i veckan och de sa att kulturministern gärna ville presentera propositionen på vår kulturskola, för hon hade hört så mycket bra och spännande om vår verksamhet, säger Eva Sjögren van Berkel, Kulturskolechef.

forskontor
EXTRA

Man hittad död i bostadsområde

Blåljus Efter att en man hittats avliden i Märsta finns polis på plats: - Det är en person som fallit från en balkong långt upp i ett hus. Det är vad vi kan säga just nu, säger Anders Bryngelsson vid Polisens ledningcentral.

Svag uppgång på bostadsmarknaden

Bostad Bostadspriserna visar en uppgång i kommunen och länet även om tremånadersperioden pekar ner: - Det är troligtvis effekten av amorteringskravet, säger Per-Arne Sandegren, analyschef på Svensk Mäklarstatistik, till SVT Stockholm

Avmontering av skipstop påbörjad – Andersson: Jobbar för fler avgångar

Nyheter Skipstop kommer att skippas på tre avgångar under morgnarna för att stanna i Rotebro och Ulriksdal, hur det blir 2019 är dock skrivet i stjärnorna: - Jag jobbar för att vi ska utöka trafiken till och från Märsta, säger Bosse Andersson (C), landstingsledamot och ersättare i Trafiknämnden.

Trafikkontroller hela veckan

Nyheter Denna vecka har Polisen en nationell satsning på trafikkontroller med fokus på nykterhet: - Alltför många av de olyckor där någon dör eller skadas svårt i trafiken är alkohol- eller drogrelaterade. Med alkohol eller andra droger i kroppen är du en livsfarlig bilförare, både för dig själv och för andra, säger Ursula Eriksson, trafikstrateg vid polisen.

Norra Redovisningshuset
standard
objekt3
standard_ridskola
sangensemble
matcher_skanela
objekt2
objekt4
standard_start
nfc_vinter
Festspecialisten – Standard
veterankraft_standard
outsider_defacto
vuxentutbildning
sigtunavatten_standard