moderaterna_panorama
Archie DuncansonFoto: Privat

Sigtunabor tycker att miljön är viktigaste frågan

Sigtunaborna Archie Duncanson och Björn Lindbergsson anser att många partier missat att den viktigaste valfrågan är miljön och att minska flyget fram för allt via Arlanda: - Vi anser att partierna borde redovisa sitt positiva ställningstagande till följande tre lågt hängande frukter och självklara viktiga dellösningar i klimatomställningen, skriver duon i ett mail till märsta.nu

Tidigare har en grupp kommuninvånare skrivit en insändare om att man ska flyga mindre. Bland dessa fans sigtunabon Björn Lindbergsson som nu tillsammans med Archie Duncanson anser att valets viktigaste fråga borde vara miljön och att minska trafiken till och från Arlanda.
– Inget politiskt parti har ännu satt klimatet högst på agendan inför valet 2018. Det är ytterst förvånande. Ska vi i vår demokrati gå miste om möjligheten att rösta i denna vår tids ödesfråga, frågar sig Björn och Archie.

Bygg inte ut Arlanda
Partierna borde redovisa hur flyget ska minska och att inte bygga ut Arlanda samt att subventionen av fossila bränslen fasas ut.
– Dessa åtgärder frigör statliga och kommunala pengar som i stället kan satsas på ”grön” industri, infrastruktur och forskning t ex elektrifiering av transporter, kolfri stålproduktion, nollenergi bostadsbyggande, kretsloppsjordbruk, skriver duon i mail till märsta.nu

Extra

Vapenlarm i Sigtuna

Blåljus Polis larmades till Sigtuna under tisdagseftermiddagen med anledning av att man sett en personer med vapenliknande föremål i en bil.

ewas_helsida
marinan_helsida
mp_helsida_april
sommar i sigtuna kommun

Så varmt är det i baden

Nyheter Det råder värmebölja i kommunen och för den som funderar på ett svalkande dopp så finns det gott om strandbad.

Hundens vecka i Märsta

Notiser Hundens vecka kommer att arrangeras hos Märsta-Sigtuna Brukshundklubb vecka 37: - 2021 blev rekordartad för Hundens vecka och vi hoppas på ett lika stort engagemang i år, säger Lovisa Palmblad, verksamhetsutvecklare på Studiefrämjandet Stockholm Gotland.

defacto_helsida
connys_helsida

Plankning minskar kraftigt

Nyheter Planeringen inom kollektivtrafiken minskar kraftigt: - Vår kontrolloffensiv för det hederliga Stockholm ger resultat. Tjuvåkningen nu trycks tillbaka på bred front och särskilt i spårtrafiken som uppvisar historiskt låga nivåer, säger trafikregionrådet Kristoffer Tamsons.

2020_helsida
liber_helsida
midsommar

Vädjar om färre samtal till 112

Nyheter Midsommarhelgen är en av högtiderna som det är extra högt tryck på SOS Alarm: - i vill uppmana var och en att fira in sommaren varsamt och att ringa rätt när det behövs, äger Björn Skoglund, verksamhetsspecialist på SOS Alarm.

EXTRA

Smällar från flygplan över Vidbo

Notiser Ett British Airways-plan som lyfte från Arlanda tvingades vända tillbaka efter ett tekniskt fel: - Det hördes flera smällar, uppger flera boende ute i Vidbo.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

moderat_outsider
marina_outsider
connys
swedol_outsider
nrh
ridskola_2020_outsider
ewas_outsider
sigtuna_vatten_outsider
mp_outsider2022