moderaterna_juni
Archie DuncansonFoto: Privat

Sigtunabor tycker att miljön är viktigaste frågan

Sigtunaborna Archie Duncanson och Björn Lindbergsson anser att många partier missat att den viktigaste valfrågan är miljön och att minska flyget fram för allt via Arlanda: - Vi anser att partierna borde redovisa sitt positiva ställningstagande till följande tre lågt hängande frukter och självklara viktiga dellösningar i klimatomställningen, skriver duon i ett mail till märsta.nu

Tidigare har en grupp kommuninvånare skrivit en insändare om att man ska flyga mindre. Bland dessa fans sigtunabon Björn Lindbergsson som nu tillsammans med Archie Duncanson anser att valets viktigaste fråga borde vara miljön och att minska trafiken till och från Arlanda.
– Inget politiskt parti har ännu satt klimatet högst på agendan inför valet 2018. Det är ytterst förvånande. Ska vi i vår demokrati gå miste om möjligheten att rösta i denna vår tids ödesfråga, frågar sig Björn och Archie.

Bygg inte ut Arlanda
Partierna borde redovisa hur flyget ska minska och att inte bygga ut Arlanda samt att subventionen av fossila bränslen fasas ut.
– Dessa åtgärder frigör statliga och kommunala pengar som i stället kan satsas på ”grön” industri, infrastruktur och forskning t ex elektrifiering av transporter, kolfri stålproduktion, nollenergi bostadsbyggande, kretsloppsjordbruk, skriver duon i mail till märsta.nu

Bilbrand i Valsta

Blåljus Två bilar brann under natten i Valstavägen: - De har inte börjat brinna av sig själva, så mycket vet vi i alla fall, säger Mats Almquist, vakthavande befäl på regionledningscentralen i Stockholm, till Aftonbladet.

vuxenutbildning2
sap_valet2018
EXTRA

Khalifa beviljas inte ansvarsfrihet

Politik Kommunfullmäktige ger inte förre kommunstyrelseordföranden Ibrahim Khalifa (S) ansvarsfrihet för sin tid som ordförande i Kommunstyrelsen för tiden 1 januari-21 september 2017: - Det hela är enkelt – har man brutit mot kommunallagen, då SKA man inte beviljas ansvarsfrihet, säger Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande, i ett pressmeddelande.

sportfiskebanner2
varen2018
brf_englamarken

Barnrum för 9-12-åringar på bibliotek

Ung & Student Ett rum för 9-12-åringar har invigts på Märsta bibliotek: - Hela idén till rummet är från barnen själva och de har också varit delaktiga i att skapa det, säger barnbibliotekarien Hedda Svenblad.

Trafikstrategin får vänta

Nyheter Kommunen avbryter arbetet med att ta fram en trafikstrategi, detta för att en ny översiktsplan kommer att tas fram under kommande mandatperiod.

connys
sigtunavatten_standard
sap_outsider
vuxentutbildning
objekt3
nfc_vinter
objekt4
standard_ridskola
veterankraft_standard
forskontor
objekt2
outsider_moderat
val2018
Norra Redovisningshuset
outsider_defacto