centrum_panorama2020
Foto: Pressbild

Sigtunabor skriver låt till ME

Artisten ME, Fredrika-Louise, är född i Sigtuna, nu har hon fått en låt skriven av sigtunaprojektet Trojan Horse.

Trojan Horse består av sigtunaborna Chris Lotthagen-Wildinghoff, Robin Ahnlund och Anders Lindh. Nu har de gjort en låt åt artisten ME, Fredrika-Louis, som är född i Sigtuna. De kom i kontakt med varandra i början av året och sen dess gick det fort. ME har sjungit hela livet och drömt om att ge ut musik.
– Jag gjorde min första livesända intervju med en amerikansk radiostation i New York i veckan och nu spelas mina låtar på ett tjugotal klubbar i USA, berättar hon.

Dock kan hon än så länge inte spela inför publik vilken är en annan dröm. Detta på grund av rådande coronarestriktioner. Det planeras för spelningar i London till hösten om pandemin är under kontroll. Hon avser också spela i Sigtuna i slutet av sommaren, i samband med det lanserar hon sin andra singel.

Trojan Horse har studio både i Stockholm och i Sigtuna. De jobbar förutom med att skriv och prdcera musik till artister att göra musik till både företagsreklam och tv-produktioner.

boisigtuna
festspec_host2020_helsida
2020_helsida
happyhomes_sommar2020
connys_helsida
defacto_helsida
centrum_helsida2020

Märsta på Minecraft

Nöjesnyheter Delar av Märsta finns nu tillgängligt på Minecraft: - Anledningen till att vi har valt att lägga tid på det här är att visa vad vi på geodataenheten kan göra med tillgängligt kartmaterial och att väcka en nyfikenhet för vad geodata är och vad det kan användas till, säger Sigtuna kommuns Geodatachef Sonja Tegeback-Hjort.

Späckat program för Valsta Café

Kulturnyheter Skyddsvärnet har startat upp sin kaféverksamhet i Valsta Centrum: - Det vore fantastiskt om Valsta café kan bli ytterligare en mötesplats för boende i Valsta. En plats att umgås på, ta del av upplevelser och lära känna nya människor som man annars inte skulle umgås med, säger Sandra Tillbom, projektledare.

swedol_outsider
sigtuna_vatten_outsider
ridskola_2020_outsider
nrh
festspec_host2020_outsider