moderat_sommar
Foto: Pressbild

Sigtunabor skriver låt till ME

Artisten ME, Fredrika-Louise, är född i Sigtuna, nu har hon fått en låt skriven av sigtunaprojektet Trojan Horse.

centrum_artikel

Trojan Horse består av sigtunaborna Chris Lotthagen-Wildinghoff, Robin Ahnlund och Anders Lindh. Nu har de gjort en låt åt artisten ME, Fredrika-Louis, som är född i Sigtuna. De kom i kontakt med varandra i början av året och sen dess gick det fort. ME har sjungit hela livet och drömt om att ge ut musik.
– Jag gjorde min första livesända intervju med en amerikansk radiostation i New York i veckan och nu spelas mina låtar på ett tjugotal klubbar i USA, berättar hon.

Dock kan hon än så länge inte spela inför publik vilken är en annan dröm. Detta på grund av rådande coronarestriktioner. Det planeras för spelningar i London till hösten om pandemin är under kontroll. Hon avser också spela i Sigtuna i slutet av sommaren, i samband med det lanserar hon sin andra singel.

Trojan Horse har studio både i Stockholm och i Sigtuna. De jobbar förutom med att skriv och prdcera musik till artister att göra musik till både företagsreklam och tv-produktioner.

brobygget_midgard_helsida

Märsta på Minecraft

Nöjesnyheter Delar av Märsta finns nu tillgängligt på Minecraft: - Anledningen till att vi har valt att lägga tid på det här är att visa vad vi på geodataenheten kan göra med tillgängligt kartmaterial och att väcka en nyfikenhet för vad geodata är och vad det kan användas till, säger Sigtuna kommuns Geodatachef Sonja Tegeback-Hjort.

2020_helsida

Späckat program för Valsta Café

Kulturnyheter Skyddsvärnet har startat upp sin kaféverksamhet i Valsta Centrum: - Det vore fantastiskt om Valsta café kan bli ytterligare en mötesplats för boende i Valsta. En plats att umgås på, ta del av upplevelser och lära känna nya människor som man annars inte skulle umgås med, säger Sandra Tillbom, projektledare.

connys_helsida
happyhomes_sommar2020
studeravidare_helsida
speedy_helsida
sommar_sigtuna2020
brobygget_helsida_valsta
#hålligångsigtunakommun

Ira startar digital guidning i Sigtuna

Nöjesnyheter Rosersbergaren Ira Stomberg som tillvardags arbetar som guide börjar med digitala guider istället: -Jag arbetar som turistguide och har förstås blivit påverkad av den senaste tidens händelser. Alla kunder har avbokat, helt enkelt, berättar Ira för märsta.nu

defacto_helsida
centrum_helsida2020
landsbygd_sigtuna_helsida
#hålligångsigtunakommun

Hämtar däck för skifte

Märstafolket Kommuninvånarna bröderna Kerim och Pierre Yaghleji samt George Karabet på Däckskiftarna åker i dessa coronatider till kunder för att plocka upp däck och bil för skifte.

Hesselbom ger ut deckare

Kulturnyheter Sigtuna kommuns museichef Ted Hesselbom har skrivit en deckare tillsammans med Anna Lihammer: - Att skriva tillsammans är det bästa och mest utmanande vi har gjort. Det är inspirerande och processen blir ofantligt mycket roligare, säger Ted och Anna i ett uttalande.

marina_helsida
landsbygd_sigtuna_outsider
centrum_sommar_out
brobygget_midgard_outsider
studeravidare_outsider
nrh
sigtuna_natur_sommar_outsider
ridskola_2020_outsider
marina_outsider
sigtuna_vatten_outsider
speedy_outsider
brobygget_outsider_valsta
swedol_outsider