januari
Foto: Pressbild

Sigtunabor skriver låt till ME

Artisten ME, Fredrika-Louise, är född i Sigtuna, nu har hon fått en låt skriven av sigtunaprojektet Trojan Horse.

centrum_artikel

Trojan Horse består av sigtunaborna Chris Lotthagen-Wildinghoff, Robin Ahnlund och Anders Lindh. Nu har de gjort en låt åt artisten ME, Fredrika-Louis, som är född i Sigtuna. De kom i kontakt med varandra i början av året och sen dess gick det fort. ME har sjungit hela livet och drömt om att ge ut musik.
– Jag gjorde min första livesända intervju med en amerikansk radiostation i New York i veckan och nu spelas mina låtar på ett tjugotal klubbar i USA, berättar hon.

Dock kan hon än så länge inte spela inför publik vilken är en annan dröm. Detta på grund av rådande coronarestriktioner. Det planeras för spelningar i London till hösten om pandemin är under kontroll. Hon avser också spela i Sigtuna i slutet av sommaren, i samband med det lanserar hon sin andra singel.

Trojan Horse har studio både i Stockholm och i Sigtuna. De jobbar förutom med att skriv och prdcera musik till artister att göra musik till både företagsreklam och tv-produktioner.

2020_helsida
januari_helsida

Smashmallows släpper nytt

Nöjesnyheter Lokala bandet Smashmallows släpper nytt: - Vi vill med albumet visa på mörkret inom oss, men även på det hopp som finns i världen, säger Henrik Naglitch.

centrum_helsida2020
året som gått

Positiva nyheter 2020

Nöjesnyheter Det var inte bara corona, bränder och brott som drog trafik till märsta.nu, det finns gott om positiva nyheter från 2020.

defacto_helsida
meko_helsida
connys_helsida
ridskola2020_helsida
coronapandemin

Flytt av Sigtuna World Voice

Kulturnyheter Sigtuna Scen och Teater flyttar Sigtuna World Voice till 2021 på grund av beslut från regeringen och Folkhälsomyndigheten att förbjuda allmänna sammankomster med fler än åtta personer.

prima_helsida
speedy_vinter_helsida

Nu kan alla ta del av svinnrecepten

Nöjesnyheter Under november kommer hotellnätverken i kommunen att skapa mat av svinn:- Trots att våra medlemmar är mycket hårt drabbade av pandemin fortsätter de att med fullt fokus driva hållbarhetsfrågor för att minska det gemensamma klimatavtrycket, säger Anna Lakmaker, VD på Destination Sigtuna.

happyhomes_sommar2020

Mirjam bjöd hem världsartisten

Märstafolket Världsartisten Eak-a-Mouse har varit i Sigtuna på besök: - Han är strandsatt i Sverige pga covid-19 och han brukar ha över 200 spelningar per år, berättar Mirjam Fogelin som bjöd hem honom på middag.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

moderat_outsider_jan
prima_outsider
meko_outsider
connys
swedol_outsider
sigtuna_vatten_outsider
speedy_vinter2020_outsider
centrum_sommar_out
ridskola_2020_outsider
nrh