mote_sommar
Foto: Jamshid Jamshidi

Sigtunabor på vandring

Sigtunaborna Katle och Charlotta Nordlaaw går den 58 mil långa Sankt Olavsleden under sommaren.

centrum_artikel

Istället för att bara sitta hemma under sommarlovet bestämde sig mamma Charlotta och 12-åriga Katle Nordlaaw för att vandra den 58 mil långa Sankt Olavsleden som går från Selånger i Medelpad till norska Trondheim, rapporterar Radio Stockholm. De lämnade Selånger 3:e juli och uppskattar att vandringen ska ta fem veckor.

Lyssna på intervju här (Extern länk)

studeravidare_helsida

Märsta på Minecraft

Nöjesnyheter Delar av Märsta finns nu tillgängligt på Minecraft: - Anledningen till att vi har valt att lägga tid på det här är att visa vad vi på geodataenheten kan göra med tillgängligt kartmaterial och att väcka en nyfikenhet för vad geodata är och vad det kan användas till, säger Sigtuna kommuns Geodatachef Sonja Tegeback-Hjort.

speedy_helsida

Späckat program för Valsta Café

Kulturnyheter Skyddsvärnet har startat upp sin kaféverksamhet i Valsta Centrum: - Det vore fantastiskt om Valsta café kan bli ytterligare en mötesplats för boende i Valsta. En plats att umgås på, ta del av upplevelser och lära känna nya människor som man annars inte skulle umgås med, säger Sandra Tillbom, projektledare.

centrum_helsida2020
defacto_helsida
sommar_sigtuna2020
happyhomes_sommar2020
kaa_sigtuna_helsida
landsbygd_sigtuna_helsida
#hålligångsigtunakommun

Ira startar digital guidning i Sigtuna

Nöjesnyheter Rosersbergaren Ira Stomberg som tillvardags arbetar som guide börjar med digitala guider istället: -Jag arbetar som turistguide och har förstås blivit påverkad av den senaste tidens händelser. Alla kunder har avbokat, helt enkelt, berättar Ira för märsta.nu

spedition_sigtuna
connys_helsida
2020_helsida
#hålligångsigtunakommun

Hämtar däck för skifte

Märstafolket Kommuninvånarna bröderna Kerim och Pierre Yaghleji samt George Karabet på Däckskiftarna åker i dessa coronatider till kunder för att plocka upp däck och bil för skifte.

brobygget_midgard_helsida
landsbygd_sigtuna_outsider
speedy_outsider
marina_outsider
ridskola_2020_outsider
kaa_outsider
swedol_outsider
sigtuna_natur_sommar_outsider
centrum_sommar_out
brobygget_outsider_valsta
nrh
studeravidare_outsider
brobygget_midgard_outsider
sigtuna_vatten_outsider