marsta_centrum_blackweekend
Marcus Brixskiöld är med i Medborgerlig samling.

Sigtunabon vill förbjuda våldsamma föreningar

Sigtunabon och Medborgerlig samlings riksdagskandidat Marcus Brixskiöld skriver i en debattartikel i Dagens samhälle att man borde kriminalisera samfund och föreningar som uppmuntrar till våldshandlingar.

oppethus_agy

Sigtunabon Marcus Brixskiöld var så sent som för två år sedan styrelseledamot i Socialdemokraterna i Sigtuna men sedan drygt ett år tillbaka engagerad i Medborgerlig samling. Han är även på partiets riksdagslista för Stockholms län. Nu skriver han en insändare i Dagens samhälle om att man ska kriminalisera samfund och föreningar som uppmuntrar till våldshandlingar.

Brixskiöld konstaterar att det främst handlar om salafistiska och jihadistiska grupper som har kopplingar till Sverige.
– Yttrandefriheten är det grundfundamenta som får demokratin att fungera. Salafister, liksom nynazister, våldsbejakande vänsterautonoma och andra våldsbejakande aktivister och extremister vill inte ha vare sig demokrati, yttrandefrihet eller acceptans inför de som tycker annorlunda, skriver Marcus i insändaren tillsammans med två andra partikollegor.

budget2019

Mer till skolor och äldreomsorgen

Politik Den borgerliga alliansen har lagt fram ett budgetförslag som ska gå igenom Kommunstyrelsen. I den ingår satsningar på förskola, skola, individ- och familjeomsorg samt äldreomsorg.

defacto_host2018
oppethus_agy
EXTRA

Kameraövervakning införs i Valsta

Nyheter Valsta får kameraövervakning meddelar lokalpolisområdeschef Emil Andersson: - Irriterat bland de kriminella eftersom vi valt att övervaka deras bästa plats, skriver han på Twitter.

sportfiskebanner2
happy_homes_juli

Barnahus för brottsutsatta barn invigt

Nyheter Barn som blir utsatta för brott i bland annat Sigtuna kommun hänvisas till Barnahus Stockholm Nord som ligger i Sollentuna: - Ett sammanslaget Barnahus innebär fler ärenden under samma tak, berättar Anna-Karin Åberg, t f chef för individ- och familjeomsorgsförvaltningen i Sigtuna kommun.

objekt2
sbrf_sep
sportfiske_banner
outsider
nrh_sigtuna
skridskoskola
connys
objekt4
komvuxq3_4
colorama_vinter
objekt3