defacto_pan
Marcus Brixskiöld är med i Medborgerlig samling.

Sigtunabon vill förbjuda våldsamma föreningar

Sigtunabon och Medborgerlig samlings riksdagskandidat Marcus Brixskiöld skriver i en debattartikel i Dagens samhälle att man borde kriminalisera samfund och föreningar som uppmuntrar till våldshandlingar.

sportlov_centrum

Sigtunabon Marcus Brixskiöld var så sent som för två år sedan styrelseledamot i Socialdemokraterna i Sigtuna men sedan drygt ett år tillbaka engagerad i Medborgerlig samling. Han är även på partiets riksdagslista för Stockholms län. Nu skriver han en insändare i Dagens samhälle om att man ska kriminalisera samfund och föreningar som uppmuntrar till våldshandlingar.

Brixskiöld konstaterar att det främst handlar om salafistiska och jihadistiska grupper som har kopplingar till Sverige.
– Yttrandefriheten är det grundfundamenta som får demokratin att fungera. Salafister, liksom nynazister, våldsbejakande vänsterautonoma och andra våldsbejakande aktivister och extremister vill inte ha vare sig demokrati, yttrandefrihet eller acceptans inför de som tycker annorlunda, skriver Marcus i insändaren tillsammans med två andra partikollegor.

sangensemble
sportlov2019
EXTRA

Beslut: Kommunen kan vräka nyanlända

Nyheter Kammarrätten ger Lidingö rätt om att de får vräka nyanlända efter två år, det öppnar upp även för Sigtuna kommun som haft ett antal uppmärksammade fall det senaste året.

defacto_helsida
arlandagolf

Flest städare och busschaufförer bor i kommunen

Nyheter Fackförbundet LO har tagit fram en rapport som visar vilka yrkesgrupper det finns mest av i en kommun: - Stockholms län är ett väldigt delat län. Människor med vårdbiträdelöner har inte råd att bo i kommuner som Danderyd. Det finns en tydlig koppling att kommuner med många högavlönade har få hyresrätter, säger Marika Lindgren Åsbrink, författare av rapporten hos LO.

korpen_jan-feb
connys
icavalsta_semlor
sigtunavatten_standard

Läsare: Rökare ta hand om ert skräp

Nyheter En läsare kontaktade märsta.nu med bild från Märsta station där det ligger massor med fimpar: - Till alla rökare: städa upp er egen skit ni slänger runt omkring er.

banner_trerosor
ridskola2019_outsider
extravaganza_outsider
nrh