moderaterna_tack
Marcus Brixskiöld är med i Medborgerlig samling.

Sigtunabon vill förbjuda våldsamma föreningar

Sigtunabon och Medborgerlig samlings riksdagskandidat Marcus Brixskiöld skriver i en debattartikel i Dagens samhälle att man borde kriminalisera samfund och föreningar som uppmuntrar till våldshandlingar.

Sigtunabon Marcus Brixskiöld var så sent som för två år sedan styrelseledamot i Socialdemokraterna i Sigtuna men sedan drygt ett år tillbaka engagerad i Medborgerlig samling. Han är även på partiets riksdagslista för Stockholms län. Nu skriver han en insändare i Dagens samhälle om att man ska kriminalisera samfund och föreningar som uppmuntrar till våldshandlingar.

Brixskiöld konstaterar att det främst handlar om salafistiska och jihadistiska grupper som har kopplingar till Sverige.
– Yttrandefriheten är det grundfundamenta som får demokratin att fungera. Salafister, liksom nynazister, våldsbejakande vänsterautonoma och andra våldsbejakande aktivister och extremister vill inte ha vare sig demokrati, yttrandefrihet eller acceptans inför de som tycker annorlunda, skriver Marcus i insändaren tillsammans med två andra partikollegor.

defacto_host2018
happy_homes_juli
defacto_banner_sep
hostfest_centrum
Extra

Ungdomsbråk i Valsta

Blåljus Två ungdomsgängs slogs i Valsta under eftermiddagen: - En person blödde näsblod mem behövde inte sjukvård, säger Eva Nilsson vid Polisens ledningscentral

Olycka vid Haga

Blåljus Flera bilar krockade vid Haga och framkomligheten till och från Sigtuna är begränsad.

Extra

Biljakt på E4:an slutade vid Eurostop – en man gripen

Blåljus En bil vägrade stanna på E4:an vid Uppsala och en polisjakt inleddes. Färden tog slut på Eurostops parkering där föraren greps misstänkt för en rad olika brott. – Vi har även tagit bilen i beslag eftersom att personen är misstänk för liknande brottslighet i närtid, säger Johan Sohlberg vid Uppsalapolisen.

komvuxq3_4
connys
nfc_vinter
sportfiske_banner
objekt3
objekt4
sbrf_sep
objekt2
sigtunavatten_standard
Norra Redovisningshuset
outsider
skanela_matcher18-19