moderaterna_juni
Marcus Brixskiöld är med i Medborgerlig samling.

Sigtunabon vill förbjuda våldsamma föreningar

Sigtunabon och Medborgerlig samlings riksdagskandidat Marcus Brixskiöld skriver i en debattartikel i Dagens samhälle att man borde kriminalisera samfund och föreningar som uppmuntrar till våldshandlingar.

Sigtunabon Marcus Brixskiöld var så sent som för två år sedan styrelseledamot i Socialdemokraterna i Sigtuna men sedan drygt ett år tillbaka engagerad i Medborgerlig samling. Han är även på partiets riksdagslista för Stockholms län. Nu skriver han en insändare i Dagens samhälle om att man ska kriminalisera samfund och föreningar som uppmuntrar till våldshandlingar.

Brixskiöld konstaterar att det främst handlar om salafistiska och jihadistiska grupper som har kopplingar till Sverige.
– Yttrandefriheten är det grundfundamenta som får demokratin att fungera. Salafister, liksom nynazister, våldsbejakande vänsterautonoma och andra våldsbejakande aktivister och extremister vill inte ha vare sig demokrati, yttrandefrihet eller acceptans inför de som tycker annorlunda, skriver Marcus i insändaren tillsammans med två andra partikollegor.

Gillar du den här artikeln?

Lämna en kommentar nedan, följ oss på Facebook eller dela artikeln till vänner och kollegor!

Läsarnas kommentarer

På märsta.nu vill vi uppmuntra och stimulera till debatt. Vi vill att du ska kunna säga vad du tycker om det mesta. Men samtidigt måste debatten präglas av hänsyn och respekt för alla inblandade. Våra kommentarer modereras aldrig i förväg och därför omfattas de inte av utgivningsbeviset. Det innebär att varje person som skriver en kommentar själv står som ansvarig.

steningeslottsommar
valet2018

(S)-utspelet: Gröna ladan bevaras

Politik Om Socialdemokraterna hamnar i majoritet efter valet så avser man se till att Gröna ladan håller öppet och att Gröna ladans vänner kan fortsätta med bioverksamheten.

happy_homes_juli
EXTRA

Barn plockades upp ur bassäng

Blåljus Ett barn plockades upp ur en bassäng på Midgårdsbadet: - Det kom in som drunkning, några har räddat ett barn, säger Carina Skagerlind vid Polisens ledningscentral.

Domen mot fritidsledaren

Kommunen om domen: Ska göra allt för att det inte ska hända igen

Nyheter Sigtuna kommun kommenterar domen mot fritidsledaren: - Jag är lättad att fritidsledaren nu är dömd, även om det givetvis är svårt för mig att bedöma om det är ett skäligt straff eller inte när offren är barn – barn som dessutom har varit i stark beroendeställning till sin förövare, säger Susana Olsson Casas, chef för Barn- och ungdomsförvaltningen.

vuxenutbildning2
sap_valet2018
sportfiskebanner2

Tjuvarna tar inte sommarlov

Nyheter Tjuvar är mer aktiva under semestermånaden juli än övrig tid på året, den slutsatsen drar försäkringsbolaget IF: - Tjuvarna tar aldrig semester men med små medel kan skadan minimeras eller i bästa fall undvikas helt, säger Caroline Starck, informationschef på If.

EXTRA

Tillslag mot lägenhet

Blåljus Polis slog till mot en lägenhet på Västra bangatan under eftermiddagen: - Det är ett utredningsärende, säger Towe Hägg vid Polisens ledningscentral.

EXTRA

Läkare ofredande patient

Notiser En läkare i kommunen har anmälts till Inspektionen för Vård och omsorg sedan han ska ha sexuellt ofredat en patient.

Extra

uppdaterad Bilar krockade i rondell

Blåljus Två bilar har krockade i Märstarondellen på väg 263: - Informationen jag har är att en kvinna ska vara skadad, uppger Stefan Malmberg, ledningsoperatör på Storstockholms räddningscentral.

vuxentutbildning
yearlingsales
connys
outsider_moderat
objekt3
val2018
forskontor
sap_outsider
Norra Redovisningshuset
outsider_defacto
nfc_vinter
veterankraft_standard
sigtunavatten_standard
objekt2
objekt4