defacto_pan2020
Henrik Hansson till höger i gruppen Trensum Tribe & Double HFoto: Kristian Löveborg

Sigtunabon släpper nytt

Henrik Hansson från Sigtuna och hans grupp Trensum Tribe & Double H släpper nytt album på fredag med releasefest i Stockholm: - Beatsen är en blandning av soul, reggae, dub, disco med mera, berättar Henrik Hansson för märsta.nu

märsta.nu har tidigare berättat om sigtunabon Henrik Hanssons hip hop-grupp Trensum Tribe & Double H. Nu släpper man nytt album med 24 låtar och releasefest på Scandic Malmen på fredag kväll. Trensum Trobe står för produktionen och Double H, Henrik Hansson, för texterna. Henrik berättar att han skriver ärliga texter som speglar livet som småbarnsfar, ett stadie han befinner sig i just nu.
– Textskrivandet är ett sätt att ventilera sig, uttrycka sig på och ett sätt att bara ha kul, säger Henrik.

Samtidigt släpper man videon Biltema där texten är en liknelse mellan att köra bil, slipa tekniker som mc oc ta sig fram i djungeln utan att kompromissa i skapande och uttryck.

oppethus_helsida
teatergrillen_helsida

Författare bildar förening

Kulturnyheter Ett antal författare i Sigtuna har gått ihop och startat en förening: - Avsikten är att skapa en gemensam kontaktyta och kunna sprida information om medlemmarna, säger Crister Mattsson, en av gruppens medlemmar.

happyhomes_50
connys_helsida
defacto_helsida
centrum_helsida2020

Sam och Valentin cyklar jorden runt

Märstafolket Märstaborna Valentin och Sam kommer efter nyår att börja sin resa med att cykla runt jorden (!) - De senaste två åren har vi fyllt på reskassan, köpt utrustning så som cyklar, tält, sovsäckar, cykelväskor osv, berättar duon i mail till märsta.nu

Carolas julshow hyllas

Nöjesnyheter Carolas julshow som hade premiär i helgen hyllas av Aftonbladets krönikör Håkan Steen: - Det blir väldigt mycket jul, och väldigt mycket Carola, skriver han.

Gardell till Kulturum

Nöjesnyheter Jonas Gardell kommer till Kulturum i mars: - Drottningen åker ut i sitt rike för att tala till sitt folk, säger Jonas Gardell i ett pressmeddelande.

nrh
connys
oppethus_outsider
teatergrillen_outsider