bostadsformedling
Henrik Hansson till höger i gruppen Trensum Tribe & Double HFoto: Kristian Löveborg

Sigtunabon släpper nytt

Henrik Hansson från Sigtuna och hans grupp Trensum Tribe & Double H släpper nytt album på fredag med releasefest i Stockholm: - Beatsen är en blandning av soul, reggae, dub, disco med mera, berättar Henrik Hansson för märsta.nu

centrum_artikel

märsta.nu har tidigare berättat om sigtunabon Henrik Hanssons hip hop-grupp Trensum Tribe & Double H. Nu släpper man nytt album med 24 låtar och releasefest på Scandic Malmen på fredag kväll. Trensum Trobe står för produktionen och Double H, Henrik Hansson, för texterna. Henrik berättar att han skriver ärliga texter som speglar livet som småbarnsfar, ett stadie han befinner sig i just nu.
– Textskrivandet är ett sätt att ventilera sig, uttrycka sig på och ett sätt att bara ha kul, säger Henrik.

Samtidigt släpper man videon Biltema där texten är en liknelse mellan att köra bil, slipa tekniker som mc oc ta sig fram i djungeln utan att kompromissa i skapande och uttryck.

2020_helsida
defacto_helsida
helsida_sommarlov

Märsta på Minecraft

Nöjesnyheter Delar av Märsta finns nu tillgängligt på Minecraft: - Anledningen till att vi har valt att lägga tid på det här är att visa vad vi på geodataenheten kan göra med tillgängligt kartmaterial och att väcka en nyfikenhet för vad geodata är och vad det kan användas till, säger Sigtuna kommuns Geodatachef Sonja Tegeback-Hjort.

brobygget_midgard_helsida
brobygget_helsida_valsta

Späckat program för Valsta Café

Kulturnyheter Skyddsvärnet har startat upp sin kaféverksamhet i Valsta Centrum: - Det vore fantastiskt om Valsta café kan bli ytterligare en mötesplats för boende i Valsta. En plats att umgås på, ta del av upplevelser och lära känna nya människor som man annars inte skulle umgås med, säger Sandra Tillbom, projektledare.

connys_helsida
sigtunahem_sokbostad
happyhomes_sommar2020
centrum_helsida2020
studeravidare_helsida
#hålligångsigtunakommun

Ira startar digital guidning i Sigtuna

Nöjesnyheter Rosersbergaren Ira Stomberg som tillvardags arbetar som guide börjar med digitala guider istället: -Jag arbetar som turistguide och har förstås blivit påverkad av den senaste tidens händelser. Alla kunder har avbokat, helt enkelt, berättar Ira för märsta.nu

brobygget_outsider_valsta
swedol_outsider
outsider_sommarlov
studeravidare_outsider
sigtuna_vatten_outsider
centrum_sommar_out
brobygget_midgard_outsider
nrh
ridskola_2020_outsider