defacto_pan2020
Gustaf Berglund, till höger, var Kransmas i samband med årets vasalopp.Foto: Pressbild/Vasaloppet

Sigtunabo vann SM-tävling

Gustaf Berglund, 22 från Sigtuna, vann Volkswagen Cup i Falun.

centrum_artikel

Gustaf var under Vasaloppet kransmas. Men han är även en av landets största skidtalanger. Till vardags studerar han på Högskolan i Dalarna och åker skidor för IFK Mora. Lugnets i Falun är hemmabanan och på lördagen slog han till i sin nya hemstad när han vann Volkswagen Cup, en del av SM. Tävlingen var på 10 kilometer fri stil och till slut var det bara sekunder som skiljde ettan från tvåan rapporterar Expressen.
– Jag kände att jag ville samla mig lite, jag är inte så van vid att prestera på tävlingar så jag behövde göra det, sa han enligt tidningen.

Han har även medverkat i Världscupen men några pallplatser har det inte blivit. Segern betyder nu att han får bekräftelse på att han även gör bra saker med sin träning som ger resultat.

sigtunastad_helsida
division 5

Märsta Syrianska flyttas upp

Fotboll Kommunen får ännu ett Division 5-lag när Märsta Syrianska får en friplats till femman: - Nu har vi klättrat i division varje säsong sen vår första säsong 2018, säger grundaren Andi Gunes.

Skånela värvar från Ligan

Handboll Skånela har gjort klart med meriteade Rickard Åkerman som bland annat spelat i Bundesliga 2 och närmast kommer från Handbollsligalaget GUIF Eskilstuna.

ridskola2020_helsida
happyhomes_sommar2020
hockeyettan

Wings säkrade kontraktet

Ishockey Wings är kvar i Hockeyettan även kommande säsong, det står klart sedan man besegrat Sollentuna under onsdagskvällen.

Sigtuna IF Rugby Vikings växer och får rugbyplan

Sport Sigtuna IF Rugby Vikings märker av ett växande antal medlemmar och man kommer att få en egen rygbyplan i år: - Kom gärna och provträna eller kom på vår prova-på-dag 24 april kl 10:00 på Prästängarna i Sigtuna, säger tränare John Bennet.

vardcentral_helsida
speedy_vinter_helsida
damallsvenskan

Skånela avslutade med seger

Handboll Damallsvenskan avslutades på söndagen för Skånela mot GT Söder: - Skönt att avsluta med seger och det är sista matchen med gänget för några av tjejerna, sa tränare Fredrik "Chippen" Söderberg Wernheim.

2020_helsida
dackskiftarna_helsida
connys_helsida
centrum_helsida2020
defacto_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

sigtuna_vatten_outsider
sigtunastad_outsider
vardcentral_outsider
nrh
speedy_vinter2020_outsider
dackskiftarna_outsider
connys
ridskola_2020_outsider