defacto_pan2020
Foto: Lava Förlag

Sigtunabo trea i kokbokstävling

Sigtunabon Maria Holm har kommit trea i Gourmand World Cookbook Awards i Kina rapporterar P4 Uppland.

centrum_artikel

Maria Holm har tävlat med sin bok Mormors mat-100 år av husmanskost, som representerade Sverige i tävlingen Gourmand World Cookbook Awards i Kina. I konkurrens med 200 författare kom hon trea och fick med sig en bronspeng hem skriver P4 Uppland.
– Svensk husmanskonst och mormors mat har vunnit över mängder av länder. Både svensk mat och svenska kokböcker har gott renommé, säger Maria Holm, enligt P4.

defacto_helsida
studeravidare_helsida
#hålligångsigtunakommun

Ira startar digital guidning i Sigtuna

Nöjesnyheter Rosersbergaren Ira Stomberg som tillvardags arbetar som guide börjar med digitala guider istället: -Jag arbetar som turistguide och har förstås blivit påverkad av den senaste tidens händelser. Alla kunder har avbokat, helt enkelt, berättar Ira för märsta.nu

speedy_helsida
connys_helsida
studenten2020_helsida
#hålligångsigtunakommun

Hämtar däck för skifte

Märstafolket Kommuninvånarna bröderna Kerim och Pierre Yaghleji samt George Karabet på Däckskiftarna åker i dessa coronatider till kunder för att plocka upp däck och bil för skifte.

sommarlov_helsida

Hesselbom ger ut deckare

Kulturnyheter Sigtuna kommuns museichef Ted Hesselbom har skrivit en deckare tillsammans med Anna Lihammer: - Att skriva tillsammans är det bästa och mest utmanande vi har gjort. Det är inspirerande och processen blir ofantligt mycket roligare, säger Ted och Anna i ett uttalande.

kcbygg_helsida
#hålligångsigtunakommun

Kom igen! #hålligångsigtunakommun

Nöjesnyheter Coronan är över oss i allt vad det innebär, men det kommer en tid när allt är över och vi ska leva som vanligt igen. Under tiden är det upp till oss kommuninvånare att hjälpa till så att vi får ett fungerande samhälle. Bidra med bilder och tips på bra initiativ ute i kommunen.

kcbygg_outsider
sigtuna_vatten_outsider
speedy_outsider
studenten2020_outsider
nrh
studeravidare_outsider
ridskola_2020_outsider
sommarlov_outsider
swedol_outsider