januari
Foto: Lava Förlag

Sigtunabo trea i kokbokstävling

Sigtunabon Maria Holm har kommit trea i Gourmand World Cookbook Awards i Kina rapporterar P4 Uppland.

centrum_artikel

Maria Holm har tävlat med sin bok Mormors mat-100 år av husmanskost, som representerade Sverige i tävlingen Gourmand World Cookbook Awards i Kina. I konkurrens med 200 författare kom hon trea och fick med sig en bronspeng hem skriver P4 Uppland.
– Svensk husmanskonst och mormors mat har vunnit över mängder av länder. Både svensk mat och svenska kokböcker har gott renommé, säger Maria Holm, enligt P4.

januari_helsida
prima_helsida

Smashmallows släpper nytt

Nöjesnyheter Lokala bandet Smashmallows släpper nytt: - Vi vill med albumet visa på mörkret inom oss, men även på det hopp som finns i världen, säger Henrik Naglitch.

happyhomes_sommar2020
året som gått

Positiva nyheter 2020

Nöjesnyheter Det var inte bara corona, bränder och brott som drog trafik till märsta.nu, det finns gott om positiva nyheter från 2020.

meko_helsida
ridskola2020_helsida
connys_helsida
2020_helsida
coronapandemin

Flytt av Sigtuna World Voice

Kulturnyheter Sigtuna Scen och Teater flyttar Sigtuna World Voice till 2021 på grund av beslut från regeringen och Folkhälsomyndigheten att förbjuda allmänna sammankomster med fler än åtta personer.

defacto_helsida
centrum_helsida2020

Nu kan alla ta del av svinnrecepten

Nöjesnyheter Under november kommer hotellnätverken i kommunen att skapa mat av svinn:- Trots att våra medlemmar är mycket hårt drabbade av pandemin fortsätter de att med fullt fokus driva hållbarhetsfrågor för att minska det gemensamma klimatavtrycket, säger Anna Lakmaker, VD på Destination Sigtuna.

speedy_vinter_helsida

Mirjam bjöd hem världsartisten

Märstafolket Världsartisten Eak-a-Mouse har varit i Sigtuna på besök: - Han är strandsatt i Sverige pga covid-19 och han brukar ha över 200 spelningar per år, berättar Mirjam Fogelin som bjöd hem honom på middag.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

moderat_outsider_jan
sigtuna_vatten_outsider
centrum_sommar_out
ridskola_2020_outsider
nrh
prima_outsider
speedy_vinter2020_outsider
swedol_outsider
connys
meko_outsider