defacto_pan
Henrik Hansson från SigtunaFoto: Pressbild
Freddie CrugerFoto: Pressbild

Sigtunabo släpper hip hop-låt

Henrik Hansson från Sigtuna släpper material på musiktjänsten Spotify.

Henrik Hansson är född och uppvuxen i Hällsbo i Sigtuna men flyttade vid 20 års ålder till Stockholm där han bodde i 15 år. I samband med att han bildade familj flyttade han tillbaka till sina hemkvarter.

Sedan 1996 håller han även på med hip-hop-musik. Han har medverkat på ett antal mixtapes och släppt ett soloalbum som Double H Sthlm samt ett album på vinyl tillsammans med Trensum Tribe.

Nu släpper han nytt tillsammans med Freddie Cruger från Årsta. Det är en video och en digital release av låten The Joint som är en sample baserad klassisk avskalad hip hop utan krusiduller som Henrik beskriver det som.
– Vi jobbar på att utvecklas och ständigt göra bättre grejer. I skrivande stund är en Ep på 6 låtar i princip färdigställt. Här kommer en teaser.

sportlov2019
sigtunavatten_standard
korpen_jan-feb
happyhomes_2019
EXTRA

Höjda avgifter på Kulturskolan

Kulturnyheter Kulturskolan i Sigtuna kommun för höjda avgifter, detta sedan budgeten minskat med 1,2 miljoner kronor i år: - Dessvärre har vi en tuff ekonomisk situation – orsaken är tidigare oansvarig politik som gjort av vi har höga låneskulder och ingen buffert. Det är allvarligt, säger Pernilla Bergqvist (L), ordförande i Barn- och ungdomsnämnden.

Valsta bibliotek öppnar upp

Kulturnyheter Efter många turer står det nu klart att Valsta bibliotek öppnar på fredag 1:a februari: - Det är med glädje vi slår upp portarna igen och välkomnar alla invånare att ta del av böcker, tidskrifter och media, säger Lars Björling.

banner_trerosor

Isbrytare kan ställa till det för Sigtunarännet

Nöjesnyheter En isbrytare kan ställa till det för Sigtunarännet som ska gå om tre veckor: - Det är förstås olycklig tajmning när de bryter upp isen nu tre veckor innan Sigtunarännet, säger Fredrik Jonsson på Vikingarännet.

ridskola_2019_helsida
defacto_helsida
EXTRA

Anders och Christian drar igen klassiska Väsbyhaket

Nöjesnyheter Märsta- och sigtunaborna Anders Matsson och Christian Cederferm stänger igen institutionen Magget i Väsby ikväll: - Det bästa med ”Magget” är alla människor som vi lärt känna här. Och det är många. De är våra vänner i dag. Det är nog det som kommer bli tuffast på lördag, säger Christian till tidningen Mitt i Stockholm.

connys
sangensemble

Sigtunabon släpper nytt

Nöjesnyheter Henrik Hansson från Sigtuna och hans grupp Trensum Tribe & Double H släpper nytt album på fredag med releasefest i Stockholm: - Beatsen är en blandning av soul, reggae, dub, disco med mera, berättar Henrik Hansson för märsta.nu

Förskolekock nominerad till White Guide

Nöjesnyheter Jonathan Jansson på förskolan Norlandia Förskolor Glädjen i Sigtuna är en av de nominerade till White Guide jr: - Jonathan visar ett stort engagemang i ditt dagliga arbete, berättar förskolechefen Annalena Liljedahl.

ridskola2019_outsider
nrh
extravaganza_outsider