moderater_pan_sommar
Henrik Hansson från SigtunaFoto: Pressbild
Freddie CrugerFoto: Pressbild

Sigtunabo släpper hip hop-låt

Henrik Hansson från Sigtuna släpper material på musiktjänsten Spotify.

panorama_centrum

Henrik Hansson är född och uppvuxen i Hällsbo i Sigtuna men flyttade vid 20 års ålder till Stockholm där han bodde i 15 år. I samband med att han bildade familj flyttade han tillbaka till sina hemkvarter.

Sedan 1996 håller han även på med hip-hop-musik. Han har medverkat på ett antal mixtapes och släppt ett soloalbum som Double H Sthlm samt ett album på vinyl tillsammans med Trensum Tribe.

Nu släpper han nytt tillsammans med Freddie Cruger från Årsta. Det är en video och en digital release av låten The Joint som är en sample baserad klassisk avskalad hip hop utan krusiduller som Henrik beskriver det som.
– Vi jobbar på att utvecklas och ständigt göra bättre grejer. I skrivande stund är en Ep på 6 låtar i princip färdigställt. Här kommer en teaser.

connys_helsida

Summer Squeeze utökas till två dagar

Kulturnyheter Sigtuna Summer Squeeze är tillbaka för tredje gången och för första gången är det ett pandemifritt evenemang: - Jag ser fram emot att möta Sigtunapubliken med den gamla ruinen som inramning. Min sommar har varit fylld av spelningar över hela Sverige och Sigtuna Summer Squeeze blir ett av mina sista sommar-gigg, säger gitarristen Janne Schaffer som uppträder på lördagen.

kso_helsida

Mest klickat i juli

Nöjesnyheter Har du varit bortrest eller kanske kopplat bort från nyheterna i sommar? Lugn, här hittar du juli månads mest klickade.

mote_helsida
defacto_helsida

Sigtunas rådhus öppnar upp för Pride-vigslar

Nöjesnyheter Sigtunas Rådhus kommer under Pride-veckan första veckan i augusti att öppna upp för drop-in-vigslar en dag: - Vi vill bidra till att sprida glädje och kärlek och stå stolta tillsammans i kärlekens tecken. Det gör vi bland annat genom att under Pride-veckan bjuda in till drop-in vigslar i Sveriges minsta och mysigaste rådhus, säger Anna Lakmaker, vd på Destination Sigtuna.

helsida_sfs
social_helsida
mp_helsida_april
pantamera_avc_helsida
centrum_sommar2022_helsida

Borgmästargården öppnas upp

Kulturnyheter Sigtunas siste borgmästare Gustaf Dahl donerade Borgmästargården till Sigtuna kommun i september 1990, nu ska den öppnas upp för allmänheten som en del av Sigtuna museum.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022