defacto_pan2020
Foto: Hanna Olsson
Foto: Oscar Björk
Foto: Oscar Björk

Sigtunabo skapar Ekot av vår tid

En ny utställning där sigtunabon Oscar Björk ligger bakom har fångat upp ljud från olika platser i kommunen.

Utställningen Ekot av vår tid startar upp under lördagen. Utställningen finns på Sigtuna Museum men ljudet har fångats upp på olika platser i kommunen.
– Det känns jätteroligt att få göra den här utställningen i min egen hemstad. Det är ett så fint museum och jag tror att utställningen kommer kunna göra gott där, man kan alltså upptäcka andra platser i kommunen och runt om i landet bara genom att besöka museet, säger projektledaren Oscar Björk.

Oscar är uppvuxen i kommunen och bor här, han flyttade hit som 13-åring från Hälsingland. Ljudfilerna kommer sparas och bevaras långsiktigt i ett nationellt arkiv.
– Som ljudtekniker innebär mitt arbete ofta att spela in, använda och spara ljud i digitalt format. Men jag upplever att ljud kopplat till bevarande av en plats är mycket sällsynt om man jämför det med det visuella bevarandet. Jag funderade därför mycket över vad jag som ljudtekniker kan göra i mitt format för att bevara, fånga och framhäva en plats, fortsätter Oscar Björk.

Utöver Mariakyrkan och Pinbackshallen kan man uppleva ljud från Wenngarns slottskapell, Biokällan, S:t Pers gymnastiksal. Även Uppsala domkyrka, Dramaten i Stockholm och Regalskeppet Vasa medverkar.

connys_helsida

Torgfest i Stadsängarna

Nöjesnyheter Sigtuna Stadsängar arrangerade torgfest under söndagen med vilket var välbesökt av både de nya stadsängsborna samt andra kommuninvånare.

Håller dansläger i sommar

Kulturnyheter Sigtuna Dansskola kommer i år för tredje året i rad att arrangera ett dansläger: - Under 6 dagar dansar vi och utforskar olika sätt att förhålla oss till musik och varandra, berättar Helena Gunnarsson på Sigtuna Dansskola.

liber_helsida
retro_helsida

Nu kommer Brobygget till Valsta torg

Kultur & Nöje Brobygget etableras även i Valsta torg: - Det är väldigt roligt att Brobygget – Sportis har kunnat dra igång under våren och det ska ha fungerat väldigt bra hittills med många deltagande barn vid varje tillfälle, säger Lars Björling (SfS), ordförande i Kultur- och fritidsnämnden.

centrum_sommar2022_helsida
defacto_helsida
mp_helsida_april
nationaldag_helsida
logistik_sigtuna_helsida
2020_helsida
helsida

Krogen erbjuder gratis mensskydd

Nöjesnyheter Krogen Anders och Jag i Märsta Centrum kommer att inleda samarbetsavtal med Redlocker om gratis mensskydd: - Vi har haft automaten i ett par månader nu, och efter en kortare inkörningsperiod, så fungerar den som vi tänkte oss. Detta är ett av flera exempel på hur man konkret kan arbeta med jämställdhetsfrågor i vardagen, säger delägare Christian Cederferm.

ADAAM gör låt med LOAM

Nöjesnyheter Märstaartisten ADAAM gör en låt tillsammans med Loan, "Fakka ur": - LOAM och jag sågs i studion och så gjorde vi en fest-låt som handlar om att vara på topp och saker som kan komma med det! Låten blev en BÄNGER och vi hoppas alla fans gillar den lika mycket som vi, säger ADAAM.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

centrum_sommar_outsider2022
nationaldag_out
sigtuna_vatten_outsider
nrh
ridskola_2020_outsider
retro_outsider
outsider
moderat_outsider
logistik_outsider
swedol_outsider
mp_outsider2022
connys