defacto_pan2020
Andreas von der Heide på Hovet i StockholmFoto: Johan Sahlén

Sigtunabo ny ordförande i storklubben

En av landets största föreningar, Djurgårdens IF, får sigtunabon Andreas von der Heide som ordförande för alliansstyrelsen: - Det är en stor ära att ha blivit vald att leda Sveriges mest framgångsrika idrottsförening genom tiderna, säger Andreas von der Heide till märsta.nu

centrum_artikel

Djurgården med 23000 medlemmar och omkring en halv miljon supportrar ute i landet valde ny alliansstyrelse på söndagen. Ordförande blir sigtunabon Andreas von der Heide:
– Det är en stor ära att ha blivit vald att leda Sveriges mest framgångsrika idrottsförening genom tiderna. Det är med stor ödmjukhet jag tar mig an detta uppdrag och jag ser fram emot att få arbeta med alla de fantastiska ledare, idrottare och funktionärer som vi har i föreningen, säger Andreas till märsta.nu

Igång med 24 idrotter
Djurgården har verksamhet i 24 olika idrotter och är enda lag med lag på dam- och herrsidan i landets högsta serier i fotboll och ishockey.
– Vi har varit en värderingsdriven förening enda sedan vi bildades för 128 år sedan. Vi har en tydlig och levande värdegrund allt vi gör vilar på. För oss har det också alltid varit lika viktigt att sätta så många kvinnor, män, pojkar och flickor i rörelse som möjligt som att vinna nya guld. Vår satsning på breddidrott, och numera också på spontanidrott tillsammans med medvetenheten om vad vi är och vilka värderingar vi står för tror jag lagt grunden för våra enorma idrottsliga framgångar, berättar Andreas.

Hallbrist ett problem
Andreas von der Heide ser att Djurgården har samma utmaningar som andra föreningar i Stockholm med brist på anläggningar:
– Inte minst är detta ett problem för flera av våra hallsporter såsom basket, innebandy och handboll, men även för vår mycket välskötta och framgångsrika ishockeyverksamhet som också tar ett stort ansvar för att driva utvecklingen av ishockeyn i hela Stockholm

Mest förknippad med ishockeyn
Han kommer i sitt arbete för Djurgården att fokusera på värdegrund och ledarskap.
– Idrottsligt är jag nog mest förknippad med ishockeyn på grund av mitt engagemang för Djurgårdens fantastiska damlag i denna sport, så jag kommer nog att lägga lite extra krut på att lära mig mer om våra mindre idrotter

Nu byggs Bike Arena

Sport Sigtuna Bike Arena byggs i Sigtuna stadsängar sedan Internationella arvsfonden gått in med fem miljoner i projektet.

studeravidare_helsida
studenten2020_helsida
defacto_helsida

Wingslag städade rent i Märsta

Ishockey Wings Team 07 var med och städade i Märsta som en del av uppdraget Städa Sverige: - Just nu jobbar vi mycket i laget med olika aktiviteter som ger en pengar till lagkassan, då laget i januari 2021 ska åka på världens största ishockeyturnering för ungdomar i Göteborg 2-5/1 2021 så till detta går pengarna som vi tjänar på detta, berättar lagledare Catrine Wisemark.

speedy_helsida
sommarlov_helsida
EXTRA

Meriterad tränare tar över RIK

Innebandy Rosersbergs IK har gjort klart med en av landets mest meriterade innebandytränare: - Att vi nu knyter denna kompetens till oss på vår resa är otroligt stimulerande, säger sportchefen Fredrik Raschke.

kcbygg_helsida
connys_helsida

Emma lämnar Sävehof

Handboll Skånelafostrade Emma Ekenman Fernis lämnar Sävehof för att bege sig utomlands: - Efter 5 år i klubben är det dags för mig att anta en ny utmaning, säger Emma till klubbens hemsida.

kcbygg_outsider
sommarlov_outsider
swedol_outsider
studenten2020_outsider
speedy_outsider
ridskola_2020_outsider
studeravidare_outsider
sigtuna_vatten_outsider
nrh