arlandagk_panorama
Andreas von der Heide på Hovet i StockholmFoto: Johan Sahlén

Sigtunabo ny ordförande i storklubben

En av landets största föreningar, Djurgårdens IF, får sigtunabon Andreas von der Heide som ordförande för alliansstyrelsen: - Det är en stor ära att ha blivit vald att leda Sveriges mest framgångsrika idrottsförening genom tiderna, säger Andreas von der Heide till märsta.nu

centrum_pask

Djurgården med 23000 medlemmar och omkring en halv miljon supportrar ute i landet valde ny alliansstyrelse på söndagen. Ordförande blir sigtunabon Andreas von der Heide:
– Det är en stor ära att ha blivit vald att leda Sveriges mest framgångsrika idrottsförening genom tiderna. Det är med stor ödmjukhet jag tar mig an detta uppdrag och jag ser fram emot att få arbeta med alla de fantastiska ledare, idrottare och funktionärer som vi har i föreningen, säger Andreas till märsta.nu

Igång med 24 idrotter
Djurgården har verksamhet i 24 olika idrotter och är enda lag med lag på dam- och herrsidan i landets högsta serier i fotboll och ishockey.
– Vi har varit en värderingsdriven förening enda sedan vi bildades för 128 år sedan. Vi har en tydlig och levande värdegrund allt vi gör vilar på. För oss har det också alltid varit lika viktigt att sätta så många kvinnor, män, pojkar och flickor i rörelse som möjligt som att vinna nya guld. Vår satsning på breddidrott, och numera också på spontanidrott tillsammans med medvetenheten om vad vi är och vilka värderingar vi står för tror jag lagt grunden för våra enorma idrottsliga framgångar, berättar Andreas.

Hallbrist ett problem
Andreas von der Heide ser att Djurgården har samma utmaningar som andra föreningar i Stockholm med brist på anläggningar:
– Inte minst är detta ett problem för flera av våra hallsporter såsom basket, innebandy och handboll, men även för vår mycket välskötta och framgångsrika ishockeyverksamhet som också tar ett stort ansvar för att driva utvecklingen av ishockeyn i hela Stockholm

Mest förknippad med ishockeyn
Han kommer i sitt arbete för Djurgården att fokusera på värdegrund och ledarskap.
– Idrottsligt är jag nog mest förknippad med ishockeyn på grund av mitt engagemang för Djurgårdens fantastiska damlag i denna sport, så jag kommer nog att lägga lite extra krut på att lära mig mer om våra mindre idrotter

valsta_utveckling
division 5

Inledde femman med seger

Fotboll Storsatsande Rosersbergs Ik inledde Division 5 med premiärseger mot Hallsta med 3-1: - Viktigt med en bra start och nu väntar två tuffa bortamatcher innan vi ses hemma på vallen igen, skriver RIK på sin facebooksida.

logistik_utbildning
ica_pask

Nygårds kvar i Skånela

Handboll Skånela har förlängt med Anna Nygårds: - Anna har varit en viktig del i vårt anfallsspel i många år och att hon fortsätter är en viktig del i att behålla kontinuiteten, kommenterar tränaren Fredrik "Chippen" Söderberg

sigtunavatten_standard
EXTRA

Annika utses till Årets ungdomsledare

Ishockey Kultur- och fritidsnämnden har utsett Wings Annika Bröms till Årets ungdomsledare: - Med ett ständigt leende på läpparna och en smittsamt positiv inställning ser Annika till att alla barn som vill, får spela ishockey eller lära sig att åka skridskor, lyder motiveringen.

fme_helsida
EXTRA

Wings nära Ettan efter storseger

Ishockey Wings gjorde det "omöjliga" på onsdagen och besegrade tabellettan Hanviken med 8-3. Därmed knep man andraplatsen i serien som kan innebära avancemang.

colorama_april2
centrum_pask_helsida
Handbollskvalet

Förlust i andra matchen

Handboll Skånela föll i den andra kvalmatchen mot Önnered och det står nu 1-1 i matcher: - En god prestation där vi kämpar och försöker med alla möjliga medel. Tyvärr räckte det inte till seger men vi bevisar att vi kan dansa även på bortaplan mot handbollsligalag, skriver tränare Jimmy Karlsson på Facebook.

happyhomes_2019

Motivationsföreläsare besökte golfklubb

golf Kjell Enhager besökte Arlandastads Golfklubb i tisdags för att föreläsa för klubbens nätverk av företagare: - I Tisdags genomförde vi säsongens första Nätverksträff med Kjell Enhager som gästföreläsare. Kjell är en av Sveriges mest anlitade föreläsare, kanske den bästa, säger Per Karlsson, VD på Arlandastad Golf.

defacto_helsida
sh_oppet
bonava_outsider
valsta_utveckling_2
fme_outsider
colorama_april
sigtunavatten_outsider
ridskola2019_outsider
defacto_outsider