defacto_pan
Andreas von der Heide på Hovet i StockholmFoto: Johan Sahlén

Sigtunabo ny ordförande i storklubben

En av landets största föreningar, Djurgårdens IF, får sigtunabon Andreas von der Heide som ordförande för alliansstyrelsen: - Det är en stor ära att ha blivit vald att leda Sveriges mest framgångsrika idrottsförening genom tiderna, säger Andreas von der Heide till märsta.nu

Djurgården med 23000 medlemmar och omkring en halv miljon supportrar ute i landet valde ny alliansstyrelse på söndagen. Ordförande blir sigtunabon Andreas von der Heide:
– Det är en stor ära att ha blivit vald att leda Sveriges mest framgångsrika idrottsförening genom tiderna. Det är med stor ödmjukhet jag tar mig an detta uppdrag och jag ser fram emot att få arbeta med alla de fantastiska ledare, idrottare och funktionärer som vi har i föreningen, säger Andreas till märsta.nu

Igång med 24 idrotter
Djurgården har verksamhet i 24 olika idrotter och är enda lag med lag på dam- och herrsidan i landets högsta serier i fotboll och ishockey.
– Vi har varit en värderingsdriven förening enda sedan vi bildades för 128 år sedan. Vi har en tydlig och levande värdegrund allt vi gör vilar på. För oss har det också alltid varit lika viktigt att sätta så många kvinnor, män, pojkar och flickor i rörelse som möjligt som att vinna nya guld. Vår satsning på breddidrott, och numera också på spontanidrott tillsammans med medvetenheten om vad vi är och vilka värderingar vi står för tror jag lagt grunden för våra enorma idrottsliga framgångar, berättar Andreas.

Hallbrist ett problem
Andreas von der Heide ser att Djurgården har samma utmaningar som andra föreningar i Stockholm med brist på anläggningar:
– Inte minst är detta ett problem för flera av våra hallsporter såsom basket, innebandy och handboll, men även för vår mycket välskötta och framgångsrika ishockeyverksamhet som också tar ett stort ansvar för att driva utvecklingen av ishockeyn i hela Stockholm

Mest förknippad med ishockeyn
Han kommer i sitt arbete för Djurgården att fokusera på värdegrund och ledarskap.
– Idrottsligt är jag nog mest förknippad med ishockeyn på grund av mitt engagemang för Djurgårdens fantastiska damlag i denna sport, så jag kommer nog att lägga lite extra krut på att lära mig mer om våra mindre idrotter

damallsvenskan

Tung första fällde Skånela

Handboll Skånela var inte riktigt med från start i målprotokollet mot Tyresö. Fram för allt slarvade man lite väl ofta i offensiven vilket gav Tyresö chans att kontra på. Gästerna ledde med 16-11 i första. I andra rycker Skånela upp sig och leder med 22-20 inför de sista tio minuterna, men sista tio vinner Tyresös md 6-2 och matchen med 26-24.

dackskiftarna_helsida
sigtunavatten_standard

RIK till cupfinal

Fotboll Rosersbergs IK är klara för final i Upplandscupen efter seger mot Palestinska på onsdagskvällen.

centrum_host_helsida
ica_oktober
defacto_helsida

Rosersberg till semifinal i Upplands Cupen

Fotboll Rosersbergs IK tog ett steg närmare Svenska Cupen när man på onsdagskvällen vann i Upplands Cupen: - En bra insats av samtliga i laget och en välförtjänt seger denna kväll där vi sett över 90 minuter är det bättre laget, skriver tränare Stefan Lundqvist på klubbens hemsida.

happyhomes_2019
greeknighthelsida
fme_oktober
damallsvenskan

Premiärförlust för Skånela

Handboll Skånelas damer inledde Allsvenskan hemma mot Kristianstad och fick dessvärre se sig besegrat: - Det finns jättemycket att ta med, konstaterade tränare Fredrik "Chippen" Söderberg efter matchen.

greeknight_outsider
connys
nrh
defacto_outsider
colorama_april2