moderaterna_riksdag
Andreas von der Heide på Hovet i StockholmFoto: Johan Sahlén

Sigtunabo ny ordförande i storklubben

En av landets största föreningar, Djurgårdens IF, får sigtunabon Andreas von der Heide som ordförande för alliansstyrelsen: - Det är en stor ära att ha blivit vald att leda Sveriges mest framgångsrika idrottsförening genom tiderna, säger Andreas von der Heide till märsta.nu

Djurgården med 23000 medlemmar och omkring en halv miljon supportrar ute i landet valde ny alliansstyrelse på söndagen. Ordförande blir sigtunabon Andreas von der Heide:
– Det är en stor ära att ha blivit vald att leda Sveriges mest framgångsrika idrottsförening genom tiderna. Det är med stor ödmjukhet jag tar mig an detta uppdrag och jag ser fram emot att få arbeta med alla de fantastiska ledare, idrottare och funktionärer som vi har i föreningen, säger Andreas till märsta.nu

Igång med 24 idrotter
Djurgården har verksamhet i 24 olika idrotter och är enda lag med lag på dam- och herrsidan i landets högsta serier i fotboll och ishockey.
– Vi har varit en värderingsdriven förening enda sedan vi bildades för 128 år sedan. Vi har en tydlig och levande värdegrund allt vi gör vilar på. För oss har det också alltid varit lika viktigt att sätta så många kvinnor, män, pojkar och flickor i rörelse som möjligt som att vinna nya guld. Vår satsning på breddidrott, och numera också på spontanidrott tillsammans med medvetenheten om vad vi är och vilka värderingar vi står för tror jag lagt grunden för våra enorma idrottsliga framgångar, berättar Andreas.

Hallbrist ett problem
Andreas von der Heide ser att Djurgården har samma utmaningar som andra föreningar i Stockholm med brist på anläggningar:
– Inte minst är detta ett problem för flera av våra hallsporter såsom basket, innebandy och handboll, men även för vår mycket välskötta och framgångsrika ishockeyverksamhet som också tar ett stort ansvar för att driva utvecklingen av ishockeyn i hela Stockholm

Mest förknippad med ishockeyn
Han kommer i sitt arbete för Djurgården att fokusera på värdegrund och ledarskap.
– Idrottsligt är jag nog mest förknippad med ishockeyn på grund av mitt engagemang för Djurgårdens fantastiska damlag i denna sport, så jag kommer nog att lägga lite extra krut på att lära mig mer om våra mindre idrotter

jul2021
herrallsvenskan

Överraskande nederlag för Skånela

Handboll Skånela föll överraskande mot Karlskrona hemma i Vikingahallen med 25-23: - Återigen ingen bra match, vi har tre upp med tio kvar och förlorar sista med fem, konstaterar tränare Jimmy Karlsson.

defacto_helsida
connys_helsida
happyhomes_sommar2020
herrallsvenskan

Oavgjort igen för Skånela

Handboll Trots en klar ledning för Skånela med tjugo minuter kvar lyckas man tappa en poäng hemma mot Tyresö: - Vi ger bort en poäng, känns det som, sa tränare Jimmy Karlsson efter matchen.

centrum_helsida2020
hockeyettan

Wings föll mot tabellettan

Ishockey Det var en match av akademisk betydelse för både Hudiksvall och Wings. Redan klara ettan Hudiksvall kom till Märsta för att hålla farten uppe inför Allettan.

valsta-jul_helsida
mp_host_helsida
2020_helsida
hockeyettan

Wings besegrade Segeltorp

Ishockey Näst sista omgången av Hockeyettan Östra spelades på söndagen och Wings kunde äntligen vinna efter några tunga matcher.

julmarknad_helsida
hockeyettan

Poäng för Wings

Ishockey Wings fick med sig en poäng från matchen mot Hanviken då det blev förlust på övertid.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

julmarknad_outsider
valsta_jul_outsider
mp-outsider
stationshusen_out
ridskola_2020_outsider
swedol_outsider
connys
sigtuna_vatten_outsider
nrh
jul_outsider