defacto_pan
Caroline FarbergerFoto: Privat/Twitter

Sigtunabo nominerad till QX Gaygala

Sigtunabon Caroline Farberger har nominerats till Årets HomoBiTransQueer på QX Gaygala.

Sigtunabon Caroline Farberger har uppmärksammats i riksmedier under 2017-2018 för att ha korrigerat kön, Caroline Farberger var tidigare känd som Carl Farberger och VD för Ica Försäkring. Han gick ut officiellt med sin berättelse i Dagens Industri. Carl blev sedan Caroline, en identitet som innehas sedan i höstas. Berättelsen är unik i hela affärsvärlden, ingen annan toppchef har tidigare gått ut och berättat om sin resa från man till kvinna.

Nu har Caroline Farberger nominerats till Årets HomoBiTransQueer på QX Gaygala. Hon ses som en transförebild inom näringslivet som tar plats och raserar murar i en ”extremt konservativ och mansdominerad värld”, enligt motiveringen.

EXTRA

Anders och Christian drar igen klassiska Väsbyhaket

Nöjesnyheter Märsta- och sigtunaborna Anders Matsson och Christian Cederferm stänger igen institutionen Magget i Väsby ikväll: - Det bästa med ”Magget” är alla människor som vi lärt känna här. Och det är många. De är våra vänner i dag. Det är nog det som kommer bli tuffast på lördag, säger Christian till tidningen Mitt i Stockholm.

korpen_jan-feb
outsider

Sigtunabon släpper nytt

Nöjesnyheter Henrik Hansson från Sigtuna och hans grupp Trensum Tribe & Double H släpper nytt album på fredag med releasefest i Stockholm: - Beatsen är en blandning av soul, reggae, dub, disco med mera, berättar Henrik Hansson för märsta.nu

icavalsta_julbanner

Förskolekock nominerad till White Guide

Nöjesnyheter Jonathan Jansson på förskolan Norlandia Förskolor Glädjen i Sigtuna är en av de nominerade till White Guide jr: - Jonathan visar ett stort engagemang i ditt dagliga arbete, berättar förskolechefen Annalena Liljedahl.

sigtunavatten_standard
sigtuna_funkis
frisyr_december

Marknadsafton i Kulturum

Kulturnyheter Marknadsafton spelades upp i Kulturum under måndagen: - Cirka 240 personer såg den trevliga föreställningen som producerats av Svensk damteater, berättar Karin Andén, Kultursekreterare på Sigtuna kommun.

nrh
connys
funkis_2
banner_trerosor