arlandagk_panorama
Caroline FarbergerFoto: Privat/Twitter

Sigtunabo nominerad till QX Gaygala

Sigtunabon Caroline Farberger har nominerats till Årets HomoBiTransQueer på QX Gaygala.

centrum_tvaar

Sigtunabon Caroline Farberger har uppmärksammats i riksmedier under 2017-2018 för att ha korrigerat kön, Caroline Farberger var tidigare känd som Carl Farberger och VD för Ica Försäkring. Han gick ut officiellt med sin berättelse i Dagens Industri. Carl blev sedan Caroline, en identitet som innehas sedan i höstas. Berättelsen är unik i hela affärsvärlden, ingen annan toppchef har tidigare gått ut och berättat om sin resa från man till kvinna.

Nu har Caroline Farberger nominerats till Årets HomoBiTransQueer på QX Gaygala. Hon ses som en transförebild inom näringslivet som tar plats och raserar murar i en ”extremt konservativ och mansdominerad värld”, enligt motiveringen.

sigtunavatten_standard

Protester mot nedskärningar i Kulturskolan

Kulturnyheter För bara några dagar sedan startade en namninsamling för att bevara Bovärdarna på äldreboenden, nu har en ny insamling startats för att stoppa nedskärningar i Kulturskolan.

arlandagolf
Internationella kvinnodagen

Krog överraskade kvinnor med ros

Nöjesnyheter På Internationella kvinnodagen överraskade Magasinet sina kvinnliga gäster med en ros: - Vi vill givetvis vara med och uppmärksamma kvinnorna i kommunen idag, säger Magasinets ägare Christian Cederferm.

sangensemble
fettisdagen

Semmeldagen slog rekord igen

Nöjesnyheter Semmeldagen innebar rekord på semlor igen hos Bistro Valvet i Sigtuna: - Vi har haft fullt upp sen tidig morgon, säger Abraham "Abbe" Gumussoy, ägare.

karby_varme1
happyhomes_2019

Konsthall invigdes i Valsta

Kulturnyheter Valsta Simhall har öppnat upp som konsthallen &Konst: - Vi räknade in 86 personer av en mycket mixad publik, säger musei- och konstchef Ted Hesselbom.

Jul med Carola kommer tillbaka

Nöjesnyheter Carola gör om sin bejublade julshow med dubbelt antalet spelningar i år: - Det känns som jag hittat rätt helt enkelt och det är på tiden, säger hon till Aftonbladet.

defacto_helsida
ridskola_2019_helsida
connys
EXTRA

Höjda avgifter på Kulturskolan

Kulturnyheter Kulturskolan i Sigtuna kommun för höjda avgifter, detta sedan budgeten minskat med 1,2 miljoner kronor i år: - Dessvärre har vi en tuff ekonomisk situation – orsaken är tidigare oansvarig politik som gjort av vi har höga låneskulder och ingen buffert. Det är allvarligt, säger Pernilla Bergqvist (L), ordförande i Barn- och ungdomsnämnden.

Valsta bibliotek öppnar upp

Kulturnyheter Efter många turer står det nu klart att Valsta bibliotek öppnar på fredag 1:a februari: - Det är med glädje vi slår upp portarna igen och välkomnar alla invånare att ta del av böcker, tidskrifter och media, säger Lars Björling.

extravaganza_outsider
ridskola2019_outsider
karby2
defacto_outsider
sh_oppet