sap_pan
Anna ClaessonFoto: Returpack

Sigtunabo får Humorstipendium

Anna Claesson som nyligen flyttat till Sigtuna från Borås har fått Pantameras Humorstipendium för sitt TikTok-konto Claessonpataket.

panorama_centrum

Med prestigelös humor, sketcher och roliga karaktärer har Anna Claesson lockat tusentals till sitt konto på TikTok och Instagram. Hon har just flyttat till Sigtuna för att studera skådespeleri på Folkhögskolan.. Nu får hon 50 000 kronor av Pantamera.
– Att få den här bekräftelsen på att det jag gör är kul, det skapar självförtroende. Jag känner större mod att våga höra av mig till kontakter, och våga tro på det jag gör. Stipendiet kommer ge mig mer utrymme till att vara kreativ. Jag kan lägga ner mer tid på att utveckla och få fram bra material, säger Anna Claesson.

Över 200 ansökningar kom in, juryn hade således ett svårt jobb. Motiveringen lyder;
Mottagaren av Pantameras Humorstipendium har visat på en talang i att skapa genomarbetad och tydlig humor med särskiljande karaktärer som man vill se mer av, och det får man. Med sitt engagemang och ambitiösa arbetssätt har Anna skapat en hel värld att dyka in i som levererar både igenkänning och skratt. Hennes befriande prestigelöshet och energi ser vi fram emot att fortsätta ta del av i framtiden – mer humor från Anna Claesson.”

centrum_sommar2022_helsida

Summer Squeeze utökas till två dagar

Kulturnyheter Sigtuna Summer Squeeze är tillbaka för tredje gången och för första gången är det ett pandemifritt evenemang: - Jag ser fram emot att möta Sigtunapubliken med den gamla ruinen som inramning. Min sommar har varit fylld av spelningar över hela Sverige och Sigtuna Summer Squeeze blir ett av mina sista sommar-gigg, säger gitarristen Janne Schaffer som uppträder på lördagen.

mp_helsida_april

Mest klickat i juli

Nöjesnyheter Har du varit bortrest eller kanske kopplat bort från nyheterna i sommar? Lugn, här hittar du juli månads mest klickade.

defacto_helsida
social_helsida

Sigtunas rådhus öppnar upp för Pride-vigslar

Nöjesnyheter Sigtunas Rådhus kommer under Pride-veckan första veckan i augusti att öppna upp för drop-in-vigslar en dag: - Vi vill bidra till att sprida glädje och kärlek och stå stolta tillsammans i kärlekens tecken. Det gör vi bland annat genom att under Pride-veckan bjuda in till drop-in vigslar i Sveriges minsta och mysigaste rådhus, säger Anna Lakmaker, vd på Destination Sigtuna.

pantamera_avc_helsida
kso_helsida
helsida_sfs
mote_helsida
connys_helsida

Borgmästargården öppnas upp

Kulturnyheter Sigtunas siste borgmästare Gustaf Dahl donerade Borgmästargården till Sigtuna kommun i september 1990, nu ska den öppnas upp för allmänheten som en del av Sigtuna museum.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

outsider_social
ridskola_2020_outsider
nrh
pantamera_out
swedol_outsider
centrum_sommar_outsider2022
kso-duell_out
moderat_outsider
connys
sfs_out
mote_outsider
mp_outsider2022