halloween_centrum
Anna ClaessonFoto: Returpack

Sigtunabo får Humorstipendium

Anna Claesson som nyligen flyttat till Sigtuna från Borås har fått Pantameras Humorstipendium för sitt TikTok-konto Claessonpataket.

centrum_artikel

Med prestigelös humor, sketcher och roliga karaktärer har Anna Claesson lockat tusentals till sitt konto på TikTok och Instagram. Hon har just flyttat till Sigtuna för att studera skådespeleri på Folkhögskolan.. Nu får hon 50 000 kronor av Pantamera.
– Att få den här bekräftelsen på att det jag gör är kul, det skapar självförtroende. Jag känner större mod att våga höra av mig till kontakter, och våga tro på det jag gör. Stipendiet kommer ge mig mer utrymme till att vara kreativ. Jag kan lägga ner mer tid på att utveckla och få fram bra material, säger Anna Claesson.

Över 200 ansökningar kom in, juryn hade således ett svårt jobb. Motiveringen lyder;
Mottagaren av Pantameras Humorstipendium har visat på en talang i att skapa genomarbetad och tydlig humor med särskiljande karaktärer som man vill se mer av, och det får man. Med sitt engagemang och ambitiösa arbetssätt har Anna skapat en hel värld att dyka in i som levererar både igenkänning och skratt. Hennes befriande prestigelöshet och energi ser vi fram emot att fortsätta ta del av i framtiden – mer humor från Anna Claesson.”

connys_helsida

SVT kommer till Märsta

Kulturnyheter SVT kommer starta en redaktion i Märsta med start 2022: - SVT är hela Sveriges television och de nya redaktionerna ska bevaka det svenska samhället ur många olika perspektiv, säger SVT:s VD Hanna Stjärne

2020_helsida
bostad_helsida
dack-helsida
helsida_var2021

Sigtunabandet går på turné

Kultur & Nöje Sigtunabandet Nocean går på turné med sin musikalisk föreställning: - Innan Covid-19 ens fanns så började vi fundera på hur vi kunde tänka utanför boxen med vilka scener vi skulle spela på. Samt vilken riktning vi ville åt - så då landade vi i att vi ville göra filmisk metal med livekonserter på teaterscener, berättar sångerskan Hanna Olsson.

defacto_helsida
bildextra

Så var Märstakalaset

Nöjesnyheter Märstakalaset arrangerades på lördagen med bland annat Stage Academy som letade musiktalanger: - Det var en hektisk dag, men det är det värt när man får se så mycket ung talang. Artisttävlingen gick super och slutade i allsång och Klara Hammarström var också grym. Det var längesen jag hade en sån här dag, det var efterlängtat, säger Adam Jönssön, projektledare på Stage Academy

mp_host_helsida
Klickextra!

Mest klickat i augusti

Nöjesnyheter Har du missat någon stor nyhet på märsta.nu i augusti? Nu får du ny chans att läsa de viktigaste nyheterna den gånga månaden.

centrum_helsida2020
happyhomes_sommar2020

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

dack-outsider
nrh
centrum_sommar_out
mp-outsider
sigtuna_vatten_outsider
bostad_outsider
swedol_outsider
ridskola_2020_outsider
connys