defacto_pan2020
Foto: Jamshid Jamshidi

Sigtunabo döms till fängelse för våldtäkt

En man från Sigtuna döms för våldtäkt som skedde i Kungsängen förra året till fängelse i två år och tre månader.

centrum_artikel
Sigtunabon och en kvinna som omfattas av sekretess drack tillsammans vid ett tillfälle förra året, de var bekanta med varandra enligt handlingar från domstolen. När de skulle lägga sig så ska sigtunabon ha slagit en handflata i ansiktet på henne och därefter tvingat henne till sex. Mannen somnade därefter och flickan ringde först en vän, därefter polisen.
När patrullen kom till platsen var mannen svårväckt men sen uppstod visst tumult för att gripa honom. Mannen uppgav att han inte minns något från händelsen från att han lade sig på kvällen tills att han vaknade i arresten dagen därpå.
Det är konstaterat att mannen var kraftigt berusad och rätten emotsäger inte den uppgiften, men är än dock ansvarig för händelsen även om han själv uppgav att han saknat uppsåt och att han normalt är en ”fridfull” man. Rätten anser att han var varit tillräckligt medveten för att det ska anses att han handlat med uppsåt och han döms därför för våldtäkt till fängelse i två år och tre månader. Kvinnan får även ett skadestånd av mannen på 115 000 kronor.
defacto_helsida
coronapandemin

Rekordmånga får intensivvård

Notiser I en lägesrapport från Region Stockholm gällande coronapandemin så konstateras att drygt 100 stockholmare är i behov av intensivvård.

vardcentral_helsida
dackskiftarna_helsida

Resam ger klimat- och energitips

Nyheter Rasam Sheibeh får den nyinrättade tjänsten som energi- och klimatrådgivare i Sigtuna kommun: - Som energiingenjör brinner jag för hållbara energilösningar. Jag kommer att göra mitt yttersta för att hjälpa kommunens invånare att minska sin klimatpåverkan, säger han i ett pressmeddelande.

Moderaterna_helsida2021
connys_helsida
ridskola2020_helsida
rentawreck_helsida
2020_helsida
centrum_helsida2020
speedy_vinter_helsida
EXTRA

Väsby missnöjda med nya riksintresset

Nyheter Upplands-Väsby kommun är missnöjda med det nya riksintresset för Arlanda: - Trafikverkets utspel om tystare flygplan och bättre möjligheter att bygga nära Arlanda, är ett hån mot Väsbyborna. Samtidigt som de talar om det, driver de på för mer buller över Väsby. Det håller inte ihop, säger oppositionsråd Mathias Bohman (S).

happyhomes_sommar2020
sigtunastad_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

sigtuna_vatten_outsider
ridskola_2020_outsider
vardcentral_outsider
dackskiftarna_outsider
speedy_vinter2020_outsider
connys
moderaterna_sigtuna
sigtunastad_outsider
rentawreck_outsider
nrh