defacto_pan
Foto: Genrebild/Jamshid Jamshidi

Sigtunabo döms för misshandel

En man från Sigtuna döms för att ha misshandlat en kvinna från Märsta i juni.

Mannen som är i 40-årsåldern ska enligt domen ha slagit kvinnan vid två tillfällen kring midsommar i år. Första gången träffade han henne med ett slag på armen och vid andra tillfället slog han henne i ansiktet och på vänster sida av överkroppen. Kvinnan ådrog sig blodvite, smärta, blåmärke och ömhet. Mannen döms till skyddstillsyn och får även betala skadestånd på ca 25000 kronor.

Mannen nekar till att ha slagit kvinnan och uppgav att han viftade bort en insekt i samband med att han träffade henne i ansiktet. Rätten anser dock att kvinnans version är mer trovärdig i kombination med de vittnen som hörts kring händelsen.

hostfest_centrum

Risk- och räddning flyttas från Rosersberg

Nyheter Sigtuna kommun som driver Risk- och räddningsprogrammet i Rosersberg avser flytta verksamheten till Märsta: - Att kommunen ser över sin lokalförsörjning är naturligt, det gör utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningen kontinuerligt för att effektivt nyttja de lokaler vi har för att värna skattebetalarnas pengar, säger Mattias Askerson (M), ordförande i Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden.

defacto_host2018

Kommuninvånarna tycker till

Nyheter Under hösten kommer 2200 slumpvis utvalda kommuninvånare att få en enkät hemskickad med frågor om vad man tycker om kommunen: - För att vi ska kunna göra ständiga förbättringar behöver vi veta vad våra invånare tycker, säger Helen Kavanagh Berglund, biträdande kommundirektör.

valet2018

Klart: Alliansgruppens vision för mandatperioden

Politik Det är nu klart med kommunledning för kommande mandatperioden. Enda ändringen som sker är att Anna Malm Kelfve (M) tar över som ordförande i Individ- och familjeomsorgsnämnden efter Karolina Windefalk (MP).

Hemtjänstpersonal oroas över ändrade arbetstider

Nyheter Hemtjänsten avser förändra personalens arbetstider vilket är oroande enligt en anställd som märsta.nu varit i kontakt med: - Helt plötsligt ska man kunna arbeta både dag och kväll oavsett vilket schema man har sen tidigare, berättar den anställde.

HSB Arlanda övergår till Norra Stor-Stockholm

Bostad HSB Arlanda går ihop med HSB Norra Stor-Stockholm: - Genom att två regionala HSB-föreningar blir en får vi bättre ekonomiska och personalmässiga resurser, säger Bo Albrektsson, tidigare ordförande för HSB Arlanda.

objekt2
objekt4
nrh
connys
sportfiske_banner
outsider
sigtunavatten_standard
objekt3
komvuxq3_4
sbrf_sep