bovard_sh
Chokladbollar. Obs, detta är en genrebild och alltså inte de aktuella chokladbollarna från DelicatoFoto: Daniel Iskander

Sigtunabo anmäler chokladbollsreklam

Sigtunabon Sara Heine är en av de första som anmäler Delicato till Konsumentverket för att företaget kopplar ihop en chokladboll till mousserande vin: - Främst ville jag anmäla på grund av flaskans utseende. Det är inte tillåtet med symboler eller annat som riktar sig till en målgrupp som är under 25 år, men den här flaskan pryds av smileys i pastellfärger. Min 11 åriga dotter tyckte den var jättefin och ville ha en sådan, säger Sara Heine till Accent Magasin

rosta_sigtuna2

Efter att Delicato annonserat om att en av deras chokladbollar passar ihop med en viss typ av mousserande vin har ett antal personer företaget till Konsumentverket då de anser att reklamen strider mot lagen på flera sätt enligt tidningen Accent Magasin.

En av de första som anmälde var Sara Heine från Sigtuna, hon är tidigare chef för nykterhetsförbundet IOGT-NTO:s internationella avdelning.
– en har en chokladboll på etiketten och dessutom en chokladboll intill flaskan. Det strider mot reglerna som säger att det enda som får avbildas är sådant som ingår i drycken, till exempel vindruvor. Att chokladbollar inte ingår som ingrediens i vinet framgår tydligt av texten i annonsen, säger Sara Heine till tidningen

Sara Heine anser också att Delicato uppmuntrar till konsumtion av alkohol i en traditionell alkoholfri situation som fika.
– Det är osmakligt att de dessutom gör det genom lansering av ett bakverk som ger associationer till barnkalas.

(V) vill utlysa nödläge om klimatet

Politik Vänsterpartiet i Sigtuna kommun lämnar in en motion tillfullmäktige om att utlysa nödläge för klimatet: - För några veckor sen så satt representanter från nästan alla kommunens partier i Valsta kyrkas samtal om klimatet och var överens om att en snabb klimatomställning mot ett framtida hållbart samhälle var högsta prioritet. Menar de allvar med det så hoppas vi att de röstar på vår motion om att utlysa klimatnödläge. Vi har inte tid att vänta, säger gruppledare Niklas Andersson.

happyhomes_2019
eu-valet

Valet är igång

Politik Vallokalerna öppnade upp vid 8-tiden på söndagen: - Det är många poströster som kommit in, säger Torsten Cedervi, vallokalens ordförande i Prästängarna/S:t Per.

v_eu_helsida

Märstabo lurade bilägare

Notiser En märstabo döms för grovt bedrägeri sedan han lurat 18 målsäganden att sälja sina bilar via honom men betalade inte ut ersättningen till dem.

moderaternamaj
eu_sap
EXTRA

Misshandel på skola

Blåljus Polis har upprättat en anmälan om misshandel och ofredande efter ett bråk på en skola i kommunen: - Det är minderåriga som är inblandade så jag kan inte uttala mig om vad som har hänt, säger Eva Nilsson vid Polisens ledningscentral.

rosta_sigtuna2

Kvotflyktingar riskerar vräkning

Nyheter Kvotflyktingar som kommit till kommunen kommer nu att vräkas: - Kommunen har i grunden en skyldighet mot kvotflyktingar på samma sätt som alla andra invånare i form av stöd från socialtjänst, barnomsorg, skola, osv, uppger Anna Jernberg Carlsson, pressansvarig i kommunen.

nationaldag_helsida
bonava_maj_helsida
nationaldag_helsida
oppning_helsida
nrh
bonava_maj_outsider
mp_eu_outsider
sap_outsider_eu
connys
ridskola2019_outsider
v_eu
oppning_outsider
nationaldag_out
moderaterna_maj_outsider
defacto_outsider
sh_bovard_out
rosta_sigtuna
sh_oppet
fme_outsider
colorama_april