centrum_tvaar
Chokladbollar. Obs, detta är en genrebild och alltså inte de aktuella chokladbollarna från DelicatoFoto: Daniel Iskander

Sigtunabo anmäler chokladbollsreklam

Sigtunabon Sara Heine är en av de första som anmäler Delicato till Konsumentverket för att företaget kopplar ihop en chokladboll till mousserande vin: - Främst ville jag anmäla på grund av flaskans utseende. Det är inte tillåtet med symboler eller annat som riktar sig till en målgrupp som är under 25 år, men den här flaskan pryds av smileys i pastellfärger. Min 11 åriga dotter tyckte den var jättefin och ville ha en sådan, säger Sara Heine till Accent Magasin

centrum_tvaar

Efter att Delicato annonserat om att en av deras chokladbollar passar ihop med en viss typ av mousserande vin har ett antal personer företaget till Konsumentverket då de anser att reklamen strider mot lagen på flera sätt enligt tidningen Accent Magasin.

En av de första som anmälde var Sara Heine från Sigtuna, hon är tidigare chef för nykterhetsförbundet IOGT-NTO:s internationella avdelning.
– en har en chokladboll på etiketten och dessutom en chokladboll intill flaskan. Det strider mot reglerna som säger att det enda som får avbildas är sådant som ingår i drycken, till exempel vindruvor. Att chokladbollar inte ingår som ingrediens i vinet framgår tydligt av texten i annonsen, säger Sara Heine till tidningen

Sara Heine anser också att Delicato uppmuntrar till konsumtion av alkohol i en traditionell alkoholfri situation som fika.
– Det är osmakligt att de dessutom gör det genom lansering av ett bakverk som ger associationer till barnkalas.

defacto_helsida
icavalsta_semlor
sangensemble

Här är Årets pedagoger

Nyheter Sigtuna kommun har utsetts sex pedagoger till Årets pedagoger 2018: - Vi har många skickliga lärare och pedagoger i Sigtuna kommun som spelar en viktig roll för lärande, trygghet och utveckling i förskola och skola. Det är med stor glädje som vi lyfter fram dessa personer som verkligen gör skillnad för våra barn och unga i kommunen, säger Barn- och ungdomsnämndens ordförande Pernilla Bergqvist (L).

connys
happyhomes_2019
karby_varme1
ridskola_2019_helsida

Ekillaelever missnöjda med maten

Nyheter Elever på Ekillaskolan klagar över att maten inte är vällagad och att muslimer inte får halalkost: - Alla skolor har samma matsedel och därmed serveras samma rätter varje dag på skolorna, säger Camilla Lindström, områdeschef och leg. dietist på MatEnheten.

banner_trerosor

Holst: Skolan har fått mer

Politik Under torsdagen kommer Lärarförbundet att genomföra en demonstration mot nedskärningar, men kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M) poängterar att ramarna för skolan ökar i år.

arlandagolf

uppdaterad En till sjukhus efter påkörning

Blåljus En person kördes på vid korsningen Västra Bangatan/Nymärstagatan vid 12.30-tiden: - En anmälan om vållande till kroppsskada har upprättats, säger Carina Skagerlind vid Polisens ledningscentral.

extravaganza_outsider
karby2
ridskola2019_outsider
sh_oppet