centrum_panorama2020
Chokladbollar. Obs, detta är en genrebild och alltså inte de aktuella chokladbollarna från DelicatoFoto: Daniel Iskander

Sigtunabo anmäler chokladbollsreklam

Sigtunabon Sara Heine är en av de första som anmäler Delicato till Konsumentverket för att företaget kopplar ihop en chokladboll till mousserande vin: - Främst ville jag anmäla på grund av flaskans utseende. Det är inte tillåtet med symboler eller annat som riktar sig till en målgrupp som är under 25 år, men den här flaskan pryds av smileys i pastellfärger. Min 11 åriga dotter tyckte den var jättefin och ville ha en sådan, säger Sara Heine till Accent Magasin

Efter att Delicato annonserat om att en av deras chokladbollar passar ihop med en viss typ av mousserande vin har ett antal personer företaget till Konsumentverket då de anser att reklamen strider mot lagen på flera sätt enligt tidningen Accent Magasin.

En av de första som anmälde var Sara Heine från Sigtuna, hon är tidigare chef för nykterhetsförbundet IOGT-NTO:s internationella avdelning.
– en har en chokladboll på etiketten och dessutom en chokladboll intill flaskan. Det strider mot reglerna som säger att det enda som får avbildas är sådant som ingår i drycken, till exempel vindruvor. Att chokladbollar inte ingår som ingrediens i vinet framgår tydligt av texten i annonsen, säger Sara Heine till tidningen

Sara Heine anser också att Delicato uppmuntrar till konsumtion av alkohol i en traditionell alkoholfri situation som fika.
– Det är osmakligt att de dessutom gör det genom lansering av ett bakverk som ger associationer till barnkalas.

speedy_helsida

Elever skickade brev till äldre

Ung & Student Elever på Steningehöjdens skola ville muntra upp äldre på Arhem genom skriva vykort med personliga hälsningar till dem: -Eleverna tyckte att det kändes jättekul att få kommunicera med de äldre och samtidigt få känna mening och betydelse trots att de ska befinna sig i skolan varje dag, berättar svenskläraren Ziri Sallahz på Steningehöjdens skola.

salong_elisabeth_helsida
centrum_helsida2020
ridskola2020_helsida
defacto_helsida
marina_helsida
operation gimle

Nya tillslag av Polisen

Nyheter Polisen genomförde en ny insats på onsdagen som en del av Operation Gimle: - Polisen jobbar vidare med de här beslagen för att knyta narkotikan till personer samtidigt som vi kartlägger kriminaliteten, säger polisinsatschef Martin Wallin i lokalpolisområde Sollentuna.

happy_homes_mars
2020_helsida
festspec_corona_helsida
coronakrisen

Vården utökas

Nyheter Region Stockholm meddelar att man arbetar på att utöka kapaciteten på akutsjukhusen i länet.

swedol_outsider
nrh
sigtuna_vatten_outsider
speedy_outsider
marina_outsider
ridskola_2020_outsider
oppning_salongelisabeth_outsider
festspec_corona_outsider