defacto_pan2020
Nocean med fotografering på WenngarnFoto: Pressbild

Sigtunaband släpper nytt

Nocean med flera bandmedlemmar från Sigtuna har under coronapandemin spelat in en Metal-Musikal.

centrum_artikel

12:e februari släpper Nocean singeln ”The Phantom”. Bandet har flera medlemmar från Sigtuna och under pandemin har man ägnat sig åt att spela in ett nytt album som beskrivs som en ”Metal-Musikal”.
– Låten “The Phantom” handlar om att fången i sitt eget inre, om att ha en demon som ständigt följer efter. Musikvideon är inspelad både i vår hemstudio och i området kring Wenngarns slott i Sigtuna, säger sångerskan Hanna Olsson.

Till hösten har man bokat in spelningar för teaterscener. Hemsökt teater står på schemat. Bandet har klar sig utan skivbolag som en medveten strategi. Man har hittat fans via sociala medier, första albumet fick man hjälp av skivbolag men nu producerar man själva.
– Att ha skivbolag är lyxigt men det kan också göra att man inte får göra det man brinner för fullt ut. Vi vill inte ha skivbolag just nu, det är vi alla överens om. Kanske i framtiden, men just nu kör vi själva, det funkar väldigt bra, berättar Hanna Olsson.

Nytt för detta album är att man också har nya medlemmar i bandet.
– Förutom att vi utvecklas musikaliskt så får vi både ny energi och nya influenser. Jonas Pettersson som är vår nya trummis kommer från den lite mer progressiva sidan av metal och självklart smyger han in flera udda taktarter här och där! Hampus på bas har både tyngre metal och pop i bagaget och det är ju det här som är så grymt med att skriva musik tillsammans, uppger Hanna Olsson, själv boende i Sigtuna.

speedy_vinter_helsida
happyhomes_sommar2020
meko_helsida
connys_helsida
defacto_helsida
ridskola2020_helsida
2020_helsida

Smashmallows släpper nytt

Nöjesnyheter Lokala bandet Smashmallows släpper nytt: - Vi vill med albumet visa på mörkret inom oss, men även på det hopp som finns i världen, säger Henrik Naglitch.

centrum_helsida2020
året som gått

Positiva nyheter 2020

Nöjesnyheter Det var inte bara corona, bränder och brott som drog trafik till märsta.nu, det finns gott om positiva nyheter från 2020.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

centrum_sommar_out
speedy_vinter2020_outsider
swedol_outsider
ridskola_2020_outsider
nrh
meko_outsider
connys
sigtuna_vatten_outsider