moderater_pan_sommar
Nocean med fotografering på WenngarnFoto: Pressbild

Sigtunaband släpper nytt

Nocean med flera bandmedlemmar från Sigtuna har under coronapandemin spelat in en Metal-Musikal.

centrum_artikel

12:e februari släpper Nocean singeln ”The Phantom”. Bandet har flera medlemmar från Sigtuna och under pandemin har man ägnat sig åt att spela in ett nytt album som beskrivs som en ”Metal-Musikal”.
– Låten “The Phantom” handlar om att fången i sitt eget inre, om att ha en demon som ständigt följer efter. Musikvideon är inspelad både i vår hemstudio och i området kring Wenngarns slott i Sigtuna, säger sångerskan Hanna Olsson.

Till hösten har man bokat in spelningar för teaterscener. Hemsökt teater står på schemat. Bandet har klar sig utan skivbolag som en medveten strategi. Man har hittat fans via sociala medier, första albumet fick man hjälp av skivbolag men nu producerar man själva.
– Att ha skivbolag är lyxigt men det kan också göra att man inte får göra det man brinner för fullt ut. Vi vill inte ha skivbolag just nu, det är vi alla överens om. Kanske i framtiden, men just nu kör vi själva, det funkar väldigt bra, berättar Hanna Olsson.

Nytt för detta album är att man också har nya medlemmar i bandet.
– Förutom att vi utvecklas musikaliskt så får vi både ny energi och nya influenser. Jonas Pettersson som är vår nya trummis kommer från den lite mer progressiva sidan av metal och självklart smyger han in flera udda taktarter här och där! Hampus på bas har både tyngre metal och pop i bagaget och det är ju det här som är så grymt med att skriva musik tillsammans, uppger Hanna Olsson, själv boende i Sigtuna.

SVT kommer till Märsta

Kulturnyheter SVT kommer starta en redaktion i Märsta med start 2022: - SVT är hela Sveriges television och de nya redaktionerna ska bevaka det svenska samhället ur många olika perspektiv, säger SVT:s VD Hanna Stjärne

centrum_helsida2020
2020_helsida
connys_helsida
mp_host_helsida
defacto_helsida

Sigtunabandet går på turné

Kultur & Nöje Sigtunabandet Nocean går på turné med sin musikalisk föreställning: - Innan Covid-19 ens fanns så började vi fundera på hur vi kunde tänka utanför boxen med vilka scener vi skulle spela på. Samt vilken riktning vi ville åt - så då landade vi i att vi ville göra filmisk metal med livekonserter på teaterscener, berättar sångerskan Hanna Olsson.

happyhomes_sommar2020
bildextra

Så var Märstakalaset

Nöjesnyheter Märstakalaset arrangerades på lördagen med bland annat Stage Academy som letade musiktalanger: - Det var en hektisk dag, men det är det värt när man får se så mycket ung talang. Artisttävlingen gick super och slutade i allsång och Klara Hammarström var också grym. Det var längesen jag hade en sån här dag, det var efterlängtat, säger Adam Jönssön, projektledare på Stage Academy

bostad_helsida
Klickextra!

Mest klickat i augusti

Nöjesnyheter Har du missat någon stor nyhet på märsta.nu i augusti? Nu får du ny chans att läsa de viktigaste nyheterna den gånga månaden.

helsida_var2021
dack-helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

sigtuna_vatten_outsider
nrh
ridskola_2020_outsider
mp-outsider
centrum_sommar_out
connys
dack-outsider
swedol_outsider
bostad_outsider