centrum_panorama2020
Sigtuna är tvåa i runstenstoppenFoto: Destination Sigtuna

Sigtuna tvåa i runstenstoppen

Man kan tro att Sigtuna med sin känd koppling till Vikingatiden ska ha flest runstenar i landet men så är inte fallet.

centrum_artikel

Sveriges runstenstätaste kommun är faktiskt Upplands-Väsby och inte Sigtuna. I Väsby finns 103 runinskrifter per kvdartamil medan det i Sigtuna finns 79 enligt Mitt i Väsby som tagit del av Runverkets siffror. Förklaringen till att det varken är Sigtuna eller Vallentuna som är runstenstätast är att det är en ny administrativ indelning där man tidigare delade in områden i härad. Nu är det indelat i kommuner, på så sätt fick Vallentuna in delar av Väsby i sitt härad.

Efter Sigtuna kommer Vadstena, 66, och Täby, 61.

happyhomes_2019
speedy_helsida
teatergrillen_helsida
EXTRA

Många ville se nya WE Arlandastad

Nöjesnyheter Närmare tusen personer invigde WE Träning och Hälsas nya anläggning i Arlandastad: - Vi är väldigt, väldigt glada och nöjda över den fantastiska feedback vi fått under dagen. Vi har tecknat fler medlemskap än vad vi hoppats på, våra padelbanor börjar bli fullbokade och våra nybörjarkurser likaså, säger Niklas Wikegård.

EXTRA

Bio i Märsta stänger igen

Nöjesnyheter Biografen som Folkets Bio driver i Biokällan i Märsta stänger efter fem år: - -Vi har haft för få besökare för att verksamheten ska gå ihop, säger Rose-Marie Strand, ordförande i föreningen Märsta Bio.

defacto_helsida
centrum_helsida2020
connys_helsida

Författare bildar förening

Kulturnyheter Ett antal författare i Sigtuna har gått ihop och startat en förening: - Avsikten är att skapa en gemensam kontaktyta och kunna sprida information om medlemmarna, säger Crister Mattsson, en av gruppens medlemmar.

2020_helsida

Sam och Valentin cyklar jorden runt

Märstafolket Märstaborna Valentin och Sam kommer efter nyår att börja sin resa med att cykla runt jorden (!) - De senaste två åren har vi fyllt på reskassan, köpt utrustning så som cyklar, tält, sovsäckar, cykelväskor osv, berättar duon i mail till märsta.nu

teatergrillen_outsider
nrh
sigtuna_vatten_outsider
connys
speedy_outsider