centrum_panorama2020
Sigtuna är tvåa i runstenstoppenFoto: Destination Sigtuna

Sigtuna tvåa i runstenstoppen

Man kan tro att Sigtuna med sin känd koppling till Vikingatiden ska ha flest runstenar i landet men så är inte fallet.

Sveriges runstenstätaste kommun är faktiskt Upplands-Väsby och inte Sigtuna. I Väsby finns 103 runinskrifter per kvdartamil medan det i Sigtuna finns 79 enligt Mitt i Väsby som tagit del av Runverkets siffror. Förklaringen till att det varken är Sigtuna eller Vallentuna som är runstenstätast är att det är en ny administrativ indelning där man tidigare delade in områden i härad. Nu är det indelat i kommuner, på så sätt fick Vallentuna in delar av Väsby i sitt härad.

Efter Sigtuna kommer Vadstena, 66, och Täby, 61.

kcbygg_aug_helsida
happyhomes_sommar2020
2020_helsida
defacto_helsida
festspec_host2020_helsida
connys_helsida
boisigtuna
centrum_helsida2020

Märsta på Minecraft

Nöjesnyheter Delar av Märsta finns nu tillgängligt på Minecraft: - Anledningen till att vi har valt att lägga tid på det här är att visa vad vi på geodataenheten kan göra med tillgängligt kartmaterial och att väcka en nyfikenhet för vad geodata är och vad det kan användas till, säger Sigtuna kommuns Geodatachef Sonja Tegeback-Hjort.

Späckat program för Valsta Café

Kulturnyheter Skyddsvärnet har startat upp sin kaféverksamhet i Valsta Centrum: - Det vore fantastiskt om Valsta café kan bli ytterligare en mötesplats för boende i Valsta. En plats att umgås på, ta del av upplevelser och lära känna nya människor som man annars inte skulle umgås med, säger Sandra Tillbom, projektledare.

swedol_outsider
ridskola_2020_outsider
kcbygg_outsider
festspec_host2020_outsider
nrh
sigtuna_vatten_outsider